Κυριολεκτικά έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο της αστυνομίας, στο οποίο επέβαινε ο κρατούμενος επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευση» προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

 Ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας, μετά από πολύμηνη αναζήτηση, συνελήφθη χθες το απόγευμα σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βαρύτατα κακουργήματα αλλά και ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση που αφορούσε κάθειρξη οκτώ ετών για υπεξαίρεση. Ήταν αγνώριστος καθώς είχε καταφέρει να μεταμορφωθεί αφήνοντας μακριά μαλλιά και μούσι.

Πριν από λίγο εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που αφορούσε την δράση του Αρτέμη Σώρρα καθώς σε βάρος του προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις» όσο και κατά επτά συνεργατών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της απάτης τετελεσμένης κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, διασπορά ψευδών ειδήσεων ,πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Μάλιστα, η βαρύτητα των αδικημάτων είναι τέτοια που το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ακόμη και την ισόβια κάθειρξη. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε βάρος του άνδρα που φέρεται να βοηθούσε τον Αρτέμη Σώρρα να καλύπτει τα ίχνη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή στην εμφάνιση του Αρτέμη Σώρρα δεν στάθηκε δυνατό να καταγραφεί από τις κάμερες και τους φωτογράφους καθώς εδώ και περίπου δυο εβδομάδες αναίτια ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου έχει απαγορεύσει την είσοδο τους στα δικαστήρια.

Πηγή: newsbeast.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου