ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-70

Παύλο Θεέ, η κούπα είναι δική σου!

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του το νευρικό πρώτο μέρος, μπήκε... φορτσάτος στο δεύτερο, «καθάρισε» τον Ολυμπιακό (84-70) και στέφθηκε για 37η φορά Πρωταθλήτης Ελλάδος. Μία κούπα που πηγαίνει στα ουράνια, εις μνήμην του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εξαιρετική εμφάνιση από Σίνγκλετον, Παππά.

Παύλο Θεέ, η κούπα είναι δική σου!

Το ΟΑΚΑ «φλεγόταν» από νωρίς, καθώς 20.000 κόσμου έδιναν παλμό από την εξέδρα, όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά νευρικά στο ματς. Παρά το γεγονός πως ο Σίνγκλετον «καθάριζε» τα ριμπάουντ στην άμυνα και το τριφύλλι μάζευε αρκετά επιθετικά, η επίθεση έδειχνε κολλημένη. Την ώρα που ο Θανάσης πήγαινε στον πάγκο με τρία φάουλ, οι παίκτες του Πασκουάλ έχασαν εύκολα λέι απ, δεν έβαζαν τις βολές και τα τρίποντα, όμως με τη μαχητικότητά τους, κατάφεραν να γυρίσουν το 0-4 του Πρίντεζη σε 10-4. Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να απαντήσει με δύο τρίποντα (10-10), με τον Μπόγρη να ευστοχεί σε… buzzer beater βολές, διαμορφώνοντας το 14-15, ως απάντηση στον Καλάθη.

Αν και ο Τζέιμς ξεκίνησε «ζεστός» στα πρώτα λεπτά, (18-14), στη συνέχεια δεν κατάφερε να επιτελέσει τον ρόλο του, με κακές επιλογές στην επίθεση. Από την άλλη μεριά, ούτε ο Ολυμπιακός μπορούσε να ξεφύγει, βρίσκοντας «τοίχο» από Σίνγκλετον και Γκιστ, δίχως όμως να υπάρχει αντίδραση στην επίθεση. Τα τρίποντα συνέχιζαν να μη μπαίνουν και με τον Σπανούλη σε δύο προσωπικές -εύστοχες- ενέργειες, οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (25-30). Ο Πασκουάλ προσπάθησε να βρει λύσεις στους ψηλούς, οι Μήτογλου και Βουγιούκας δεν λειτούργησαν, ενώ ο φορτωμένος με τρία φάουλ, Καλάθης, έδωσε τη θέση του στον Λεκαβίτσιους και αντιστοίχως ο Τζέιμς στον Παππά (28-30). Η είσοδος του Παππά έφερε το αντίστοιχο πάθος στην εξέδρα (31-30), αλλά το σουτ του Ρόμπερτς διατήρησε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (31-35).

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν «συνδεδεμένος» στις απαιτήσεις του ματς (7π), ενώ ο Σίνγκλετον είχε μαζέψει 10 ριμπάουντ στο ημίχρονο. Όμως, ο Παναθηναϊκός προδιδόταν συνεχώς στην επίθεση, με 0/7 τρίποντα στο 20ο λεπτό, 13/20 βολές και 5-6 περιπτώσεις εύκολων χαμένων λέι απ. Το μεγάλο στοίχημα για το δεύτερο μέρος, ήταν η σωστή διαχείριση του άγχους και το «σπάσιμο» της κατάρας έξω από τα 6.75μ.

Έπειτα από εικοσάλεπτη καθυστέρηση, λόγω αποχώρησης του Ολυμπιακού από το παρκέ, οι ομάδες επέστρεψαν, άλλα χρειάστηκαν τον χρόνο τους για να επανέλθουν σε αγωνιστικό ρυθμό. To «ρόδι» από την περιφέρεια «έσπασε» με τον Ρίβερς (34-35). Παρά τις απαντήσεις του Ολυμπιακού και σε ένα πεντάλεπτο γεμάτο νευρικότητα και προσωπικές ενέργειες, η άμυνα του τριφυλλιού έδωσε σφυγμό, μέσω κλεψιμάτων και κοψιμάτων (42-39, 25′). Το τάιμ άουτ έφερε κακά μαντάτα αρχικά, καθώς ο Καλάθης αποσύρθηκε έχοντας κάνει το τέταρτό του φάουλ, με τον -μέτριο- Τζέιμς να επιστρέφει, αλλά τους Λοτζέσκι – Θανάση – Σίνγκλετον να δίνουν λύσεις και τον Παππά στη συνέχεια να πάει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (57-47) και τον Τζέιμς να κλείνει το δεκάλεπτο με ΦΟΒΕΡΟ τρίποντο από… το σπίτι του (50-40).

Το σύνθημα είχε δοθεί μέσω της άμυνας και εκείνη ήταν που έβαλε το ματς στη βάση του. Ο Θανάσης φιλοδώρησε άλλη μια τάπα και στη συνέχεια ο Παππάς έκανε το ΟΑΚΑ να… φλέγεται με ένα κάρφωμα και ένα τρίποντο, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του Έλληνα γκαρντ στη σεζόν και τον Τζέιμς να συμπληρώνει με γκολ-φάουλ (68-52, 32′). Η μπάλα πήγε στον Σπανούλη, ο οποίος με ατομικές ενέργειες προσπαθούσε να συμμαζέψει τα πράγματα, πετυχαίνοντας σε πρώτη φάση την αποβολή του Θανάση με 5ο φάουλ και τον Ουίλτζερ να μειώνει στους 12 (72-60, 35′). Οι εμπνεύσεις του Τζέιμς ξεκαθάρισαν κάπως τα πράγματα (78-60), προτού ο Αμερικανός υποπέσει σε τεχνική ποινή, με τα πάντα να έχουν κριθεί. Ο Παναθηναϊκός, στέφθηκε για 37η φορά Πρωταθλητής Ελλάδος, δίνοντας χαρά στους οπαδούς του.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 50-40, 84-70

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE