ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒASKET LEAGUE

Σίνγκλετον: Έγραψε ιστορία ως… ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας!

Έδειξε την υπεροχή του, κατεβάζοντας... 17 ριμπάουντ και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στους φετινούς τελικούς. Η στατιστική του Κρις Σίνγκλετον.

Σίνγκλετον: Έγραψε ιστορία ως... ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας!

Το βράδυ της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 84-70 του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ και έβαλε γλυκό επίλογο στη σεζόν, κατακτώντας το 37ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του. Κατά τη διάρκεια των τελικών αναδείχθηκαν πολλοί πρωταγωνιστές και αρκετά «κρυφά χαρτιά», όμως ο Κρις Σίνγκλετον κατείχε σταθερά κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας του για επανάκτηση των σκήπτρων στην Ελλάδα.

Ιδίως στο χθεσινό ματς, ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, κάτι που φαίνεται από τον τομέα της στατιστικής, με τον Κρις να ολοκληρώνει το ματς με 9 πόντους και… 17 ριμπάουντ, τοποθετώντας το όνομά του στη «βίβλο» των ρεκόρ του ελληνικού μπάσκετ. Αρκεί να αναφερθεί το γεγονός πως η συνεισφορά του Σίνγκλετον στον τομέα των ριμπάουντ ήταν κάτι… παραπάνω από συγκλονιστική, με τον Αμερικανό να μαζεύει τα 17 από τα 33 συνολικά της ομάδας!

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: «Η επίδοση αυτή συνιστά και ρεκόρ στην ιστορία των 5ων τελικών αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 14 που είχε μαζέψει ο Ντίνο Ράτζα με τη φανέλα του Ολυμπιακού στον αντίστοιχο αγώνα του 2001. 14 από αυτά τα 17 ριμπάουντ ήρθαν για τον Σίνγκλετον στην άμυνα, επίδοση που επίσης αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία των 5ων τελικών. Ο Ράτζα είχε 10 ως παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods στο ματς του 1999 όσα μάζεψε και ο Γιάννης Μπουρούσης ως παίκτης του Ολυμπιακού στον τελικό του 2008.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.215 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα 14 αμυντικά ριμπάουντ του Σίνγκλετον αποτελούν παράλληλα και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει και ο Κουέντον ΝτεΚόζι στο ματς του Κόροιβου με την Κύμη στη 12η αγωνιστική.

Ο Αμερικανός με τα τρία επιθετικά του ριμπάουντ, έφτασε τα 98 στο ελληνικό Πρωτάθλημα και “έπιασε” στην 11η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods τον Ντομινίκ Ουίλκινς και τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

Σε γενικές γραμμές, ο Σίνγκλετον ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού σε όλη τη σειρά των τελικών και ιδίως στα τρία ματς που παίχτηκαν στο ΟΑΚΑ. Αρχικά, ο Τσάβι Πασκουάλ εμπιστεύτηκε αρκετά τον παίκτη του, αφήνοντάς τον σε κάθε παιχνίδι για αρκετή ώρα στο παρκέ, με τον ίδιο να αποδεικνύεται βιονικός. Κόντρα στον Ολυμπιακό, τα 30:20 που πάτησε παρκέ στον τέταρτο τελικό συνιστούν τη μικρότερη χρονικά συμμετοχή του, καθώς στο Game 1 το κοντέρ έγραψε 36:21, στο δεύτερο ματς 37:52, στο τρίτο 34:15, ενώ εχθές έπαιξε για 35:04.

Οι επιδόσεις του πάντως, έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον Καταλανό τεχνικό, με τον Σίνγκλετον να μαζεύει 33 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης στον πρώτο τελικό (18 πόντοι – 10 ριμπάουντ), 19 στον τρίτο (9 πόντοι – 10 ριμπάουντ) και 20 στον πέμπτο (9 πόντοι – 17 ριμπάουντ. Η άνοδος του Σίνγκλετον στα πλέι οφ ήταν καθοριστική για την πορεία του Παναθηναϊκού, καθώς σε σύγκριση με τις επιδόσεις του στη regular season, οι αριθμοί του ανέβηκαν αισθητά.

Στην κανονική περίοδο, ο Σίνγκλετον είχε κατά μέσο όρο 11.7 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, με 9.2 πόντους, και 3.6 ριμπάουντ σε 20:32 συμμετοχής, ενώ στα πλέι οφ μέτρησε 9.9 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, έχοντας 10 λεπτά παραπάνω χρόνο συμμετοχής (30:42′).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...