ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αποθέωσε Πασκουάλ ο Παναγιωτόπουλος!

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια!

Αποθέωσε Πασκουάλ ο Παναγιωτόπουλος!

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος:

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα, ένα πολύ καλό σύνολο. Όταν αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό, ξέρεις ότι οι ηγέτες του είναι ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Αλλά όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού διαθέτουν ποιότητα».

Για τα αποδυτήρια μιας ομάδας: «Η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια. Ο προπονητής πρέπει να είναι διαχειριστής προσωπικοτήτων. Είναι όπως μια οικογένεια με παιδιά. Κάποιο παιδί είναι πιο σκανταλιάρικο, κάποιο είναι πιο ήρεμο, κάποιο είναι πιο ιδιαίτερο ως χαρακτήρας. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστείς όλο αυτό και εξαρτάται από τον πάτερ φαμίλια, που είναι ο προπονητής».

Για τους χαρακτήρες των παικτών: «Πάντα ρωτάμε για το χαρακτήρα των παικτών. Πρέπει να διπλοτσεκάρεις πάντα για το χαρακτήρα ενός παίκτη. Πολλές φορές συμβαίνει κάτι και χαλάει το κλίμα. Εκεί έγκειται στο πόσο καλός διαχειριστής είναι ο κάθε προπονητής. Ο κόουτς Πασκουάλ έχει κάνει τρομερή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Το απέδειξε και πέρσι σε μια δύσκολη στιγμή. Όταν αποκλειστήκαμε στην Ευρωλίγκα. Κράτησε την ομάδα ενωμένη και μας οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 45.016 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή τη φετινή σεζόν: «Προσωπικά θεωρώ ότι η πιο δύσκολη στιγμή μας στη φετινή σεζόν ήταν ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρωλίγκα. Είχαμε επενδύσει παρά πολλά σε αυτά τα παιχνίδια. Κάναμε τρομερή πορεία στα μέσα Γενάρη. Εκεί κάπου ήρθε ο τραυματισμός του Λοτζέσκι και χάσαμε λίγο την ισορροπία μας. Ήρθαν και τα δύο νέα παιδιά, ο Τζέιμς και ο Πέιν. Χρειαστήκαμε λίγο χρόνο για να βρούμε πάλι την ισορροπία μας, αλλά αποκτήσαμε ρυθμό και πήγαμε πολύ καλά στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, στο τέλος αποκλειστήκαμε».

Για το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και χάρισε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό: «Θεωρώ ότι το καλοκαίρι στήσαμε την ομάδα με βάση την αθλητικότητα και τις μοντέρνες επιταγές του μπάσκετ. Αυτό μας βγήκε. Επίσης, είχαμε καλύτερη τακτική προσέγγιση στους τελικούς, συν την αθλητικότητα. Γενικά, για 4-5 μήνες παίξαμε πολύ καλά. Στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου βελτιωθήκαμε και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως το “πέντε εναντίον πέντε”».

Για την πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη από τους Γιούτα Τζαζ: «Είναι τρομερή επιτυχία για τον κλάδο των Ελλήνων προπονητών, αλλά και προσωπική, αυτό που κατάφερε ο Κατσικάρης. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πέτυχε. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Για τα συστήματα του Τσάβι Πασκουάλ: «Ο κόουτς είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ. Σε κάθε παιχνίδι κάνει ειδικές προσαρμογές. Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός συστημάτων. Είναι πολύ σπουδαίο το πότε και το πως πρέπει να κάνουμε τις προσαρμογές. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στα συστήματά μας. Ειδικά σε μια σειρά playoffs κόντρα σε μια ομάδα που την ξέρουμε, πρέπει να βάλουμε κάτι παραπάνω».

Για τα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μην ξεχνάμε ότι είχαν επανέλθει όλοι οι παίκτες της. Μπήκε και ο Γιουλ. Έγιναν πιο σκληροί. Όταν την αντιμετωπίσαμε, ήταν γεμάτο το ρόστερ της. Ακόμα και ο Κούζμιτς που τραυματίστηκε, αντικαταστάθηκε επάξια από τον Ταβάρες. Με τον Ταβάρες άλλαξαν λίγο τον τρόπο που βλέπουν το παιχνίδι. Ήταν κομβικός τόσο στα μεταξύ μας παιχνίδια, όσο και στο Final Four. Κάποιες λεπτομέρειες μας στέρησαν την παρουσία στο Final Four».

Για την κατάκτηση της Euroleague από τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Δικαίως την κατέκτησε, έπαιξε πολύ καλά. Ήταν σε εξαιρετικό μομέντουμ όταν πήγε στο Final Four. Ο κόουτς Λάσο πήρε το καλύτερο από όλους τους παίκτες του. Ο Κοζέρ ήταν εξαιρετικός και στα δύο παιχνίδια του Final Four».

Για τον Ίαν Βουγιούκα: «Ήταν πολύ σημαντικός για εμάς, διότι προσέφερε πολλά στα 7-8 λεπτά που αγωνιζόταν περίπου. Αυτό δείχνει πολλά για το χαρακτήρα του. Ότι δηλαδή μπορούσε να μπει μέσα και να προσφέρει το 100% ακόμα κι αν ήξερε ότι δεν θα παίξει πολύ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...