ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η επόμενη ημέρα: Τα συμβόλαια που λήγουν στον Παναθηναϊκό

Μπαίνει σε «κλίμα» σχεδιασμού εν όψει της νέας σεζόν ο Παναθηναϊκός. Ποια συμβόλαια εκπνέουν και ποιες οι προτεραιότητες.

Η επόμενη ημέρα: Τα συμβόλαια που λήγουν στον Παναθηναϊκό

Η σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, με το τριφύλλι να προσθέτει στην τροπαιοθήκη του το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η προσοχή από εδώ και στο εξής θα «πέσει» στην επόμενη ημέρα του συλλόγου και το «χτίσιμο» του Παναθηναϊκού της σεζόν 2018-19.

Ο Τσάβι Πασκουάλ με το επιτελείο του και φυσικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θα τα «βάλουν κάτω» στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν αρκετά θέματα προς διευθέτηση, προτού χαράξουν τη στρατηγική εν όψει της νέας σεζόν. Όπου «θέματα», βάλτε τη λέξη συμβόλαια, καθώς αυτό το καλοκαίρι «εκπνέουν» επτά: Καλάθης, Τζέιμς, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Παππάς και Όγκαστ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το «τριφύλλι» έχει ρίξει ήδη το βάρος στην υπόθεση του Καλάθη. Οι «πράσινοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να πετύχουν νέα συμφωνία με τον 29χρονο γκαρντ, ο οποίος είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν και έχει όλα τα… φόντα ώστε να καθοδηγήσει εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στα επόμενα χρόνια. Η περίπτωση του Καλάθη προηγείται των υπολοίπων και οι ενδείξεις είναι -μέχρι στιγμής- θετικές, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στις υπογραφές. Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βάλει εκ νέου το χέρι στην τσέπη, αυξάνοντας τις απολαβές του Νικ, ώστε να τον διατηρήσει στις τάξεις του ρόστερ, καθώς η τιμή του διεθνή γκαρντ έχει εκτοξευτεί και «παίζει» δυνατά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.059 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έπειτα, ακολουθούν οι Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον. Ο Τζέιμς επέστρεψε στα μέσα της σεζόν και συντέλεσε στο να κατακτηθεί ένας ακόμη τίτλος. Στο διάστημα της δεύτερης θητείας του, υπήρξαν ουκ ολίγα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προχωρημένες επαφές, μέχρι και για συμφωνία με την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επιθυμεί διακαώς να τον φέρει στην Ιταλία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Σίνγκλετον με τη Φενέρμπαχτσε, που εντάθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Ματ Λοτζέσκι και Κέι Σι Ρίβερς. Στις δύο περιπτώσεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο μεν Ρίβερς προσπάθησε να ξεπεράσει τον κακό εαυτό του (λόγω τραυματισμού) στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Λοτζέσκι κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο φινάλε, με την καλή παρουσία του στους τελικούς της Basket League. Στο φινάλε -και δη στον πέμπτο τελικό- ανέβηκαν οι μετοχές του Νίκου Παππά, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει επίσης αυτό το καλοκαίρι.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Ζακ Όγκαστ, η οποία -κρίνοντας βάσει των υπολοίπων- θα τεθεί προς συζήτηση αφού διευθετηθούν οι περιπτώσεις που «καίνε».

 «Όπως πάντα, μετά από κάθε πρωτάθλημα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες, στις οποίες πρέπει όλοι να σκεφτούμε πώς θα οικοδομήσουμε τον τρόπο που ο καθένας θέλει να δει την ομάδα και τον εαυτό του. Καταρχάς, θα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και στη συνέχεια να σκεφτούμε τις αποφάσεις που θα λάβουμε», είπε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του πέμπτου τελικού, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη ημέρα.

Στο άμεσο μέλλον, η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο θα τα «βάλουν κάτω», ώστε να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια που λήγουν. Προς στιγμήν το μοναδικό δεδομένο για τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως η ανανέωση Καλάθη αποτελεί την πρώτη και κύρια προτεραιότητα για τον σύλλογο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.