ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Πράσινο» ημερολόγιο με τις στιγμές – σταθμούς

Το φινάλε της σεζόν μέσα από τα μάτια του συνεργάτη του Τσάβι Πασκουάλ, Γιώργου Βόβορα.

«Πράσινο» ημερολόγιο με τις στιγμές - σταθμούς

Ο Γιώργος Βόβορας ανέλυσε στη Live Sport τις στιγμές που καθόρισαν τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βόβορα για τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, την επιλογή των ξένων στα πλέι οφ και την κατάκτηση του τροπαίου:

Σάββατο, 28/4/2018: «Απογοήτευση και στεναχώρια. Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Υπήρχε απογοήτευση από το γεγονός πως η ομάδα δεν κατάφερε ούτε φέτος να προκριθεί στο Final Four, παρά το πλεονέκτημα της έδρας. Το καλό ήταν πως δεν είχαμε πολύ χρόνο ξεκούρασης. Λίγες ημέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι με την Ρεάλ, είχαμε αμέσως παιχνίδια για τα ελληνικά πλέι-οφ και αυτό μας βοήθησε στην προσαρμογή και στο να αλλάξουμε το τσιπάκι. Για παράδειγμα, μετά τον περσινό αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε, είχαμε είκοσι ημέρες κενές, ενώ φέτος είχαμε αμέσως παιχνίδια. Διαχειριστήκαμε σωστά τα συναισθήματά μας και η ομάδα αντέδρασε καλά, αφού η εικόνα μας ήταν πολύ καλή».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.845 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 10/5/2018: «Μετά από το πρώτο διάστημα της προσαρμογής στα πλέι-οφ, η πιο δύσκολη στιγμή για εμάς ήταν η επιλογή των έξι ξένων που θα μας ενίσχυαν στα τελευταία και πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν. Είχαμε μεγάλο ρόστερ και εννιά ξένους οι οποίοι μας βοήθησαν πραγματικά και είχαν όλοι ρόλο στα πλάνα μας. Οι συζητήσεις ήταν πολύωρες και η απόφαση ήταν πραγματικά δύσκολη. Τα βάλαμε κάτω με το τεχνικό τιμ και αποφασίσαμε να κινηθούμε με την εξάδα των Τζέιμς, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Γκιστ και Σίνγκλετον, οι οποίοι μας κάλυψαν με τον καλύτερο τρόπο. Όμως ήταν δύσκολο για εμάς να αφήσουμε εκτός τους Ντένμον, Γκάμπριελ και Πέιν, όλοι τους είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και μας βοήθησαν σε αρκετά σημεία της σεζόν, ανάλογα φυσικά και με τον ρόλο που είχαν».

Κυριακή, 3/6/2018: «Η νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα μας και το break στο πρώτο παιχνίδι των τελικών μας πείραξε και άλλαξε αρκετά από αυτά που είχαμε στο μυαλό μας. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μας στη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και αντιληφθήκαμε πως πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Φυσικά, πολύ σημαντική ήταν εδώ και η διαχείριση των συναισθημάτων. Ξέραμε τι ομάδα είμαστε και τι ποιότητα έχουμε, πιστέψαμε πως μπορούμε να κάνουμε αμέσως το break και να ανατρέψουμε το εις βάρος μας 0-1. Τονώσαμε την ψυχολογία, οι παίκτες μας βρήκαν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Δευτέρα, 4/6/2018: «Η κίνηση του προέδρου να… τρίξει τα δόντια στην ομάδα βοήθησε στο να γυρίσουμε από το πρώτο break και να φτάσουμε στον τίτλο. Ο πρόεδρος κρίνει σκόπιμο να παρεμβαίνει όποτε χρειάζεται και με τον δικό του τρόπο έδωσε ώθηση και έξτρα κίνητρο στην ομάδα. Ήταν και αυτό ένα κομμάτι των αλλαγών που έγιναν ώστε να “γυρίσει” η εικόνα και να πετύχουμε αυτό που θέλαμε».

Πέμπτη, 7/6/2018: «Η ημερομηνία που κάναμε το break στο ΣΕΦ. Ήταν ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για την εξέλιξη της σειράς, μας βοήθησε απίστευτα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Εκτός του κομματιού της διοίκησης αλλά και του ψυχολογικού τομέα, εκεί που δώσαμε αρκετή βάση ως προπονητικό τιμ ήταν στο να κάνουμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού μας. Προσπαθήσαμε να βρούμε δημιουργία από άλλους παίκτες, εκτός του Καλάθη, στοχεύσαμε στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και με την σωστή διαχείριση στο παρκέ και στα συναισθήματά μας, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Κυριακή, 10/6/2018: «Μία πολύ στενάχωρη ημέρα για τον σύλλογο και όλους όσους είμαστε στην ομάδα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έδωσε τα πάντα για την ομάδα και έχτισε μία αυτοκρατορία, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου. Οι στιγμές ήταν δύσκολες για όλους μας και κυρίως για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που έχασε δύο ανθρώπους μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η διαχείριση και εδώ ήταν δύσκολη, γιατί είχαμε τον τρίτο αγώνα μπροστά μας και η στεναχώρια ήταν έκδηλη στο ΟΑΚΑ. Κάποια νέα παιδιά αλλά και οι Αμερικανοί που δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο κύριος Παύλος, είδαν την καθολική αναγνώριση από τον απλό κόσμο και συνολικά από το παγκόσμιο μπάσκετ και κατάλαβαν τι άνθρωπος ήταν και πόσο σημαντικά ήταν όλα όσα έδωσε στον σύλλογο. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα, εμείς θέλαμε να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο και να τον αφιερώσουμε στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου».

Κυριακή, 17/6/2018: «Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και σε μία πολύ καλή ομάδα. Ήταν δύσκολο, συνέβησαν πολλά, όμως θεωρώ πως ήμασταν καλύτεροι και πως αξίζαμε τον τίτλο, που ήταν πολύ σημαντικός για εμάς. Δεν πήγαμε στο Final Four, αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο και ο τίτλος αυτός ήταν ο μοναδικός που μας είχε απομείνει. Καταφέραμε να συνεχίσουμε την παράδοση παίζοντας όπως μπορούμε και σαν μία πραγματική ομάδα. Ήταν μία δύσκολη σειρά πλέι-οφ, όμως το καλό και το κέρδος για εμάς ήταν πως σε κάθε παιχνίδι, προσθέταμε παίκτες στην εξίσωση, που ήρθαν από τον πάγκο και μας βοήθησαν σε σημαντικά κομμάτια των αναμετρήσεων. Παράδειγμα γι’αυτό είναι ο Όγκαστ, ενώ συνολικά είχαμε πολλούς παίκτες που μας βοήθησαν. Βγάλαμε ενέργεια, εγωισμό και δείξαμε την ποιότητά μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον τίτλο, που ήρθε δύσκολα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.