Έχοντας διανύσει σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την αλλαγή σελίδας στο «τιμόνι» του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, το νέο Δ.Σ, υπό την προεδρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δεν έχει σταματήσει να εργάζεται πυρετωδώς, ώστε να διευθετηθεί μια σειρά ζητημάτων και σταδιακά να επέλθει η κανονικότητα στις τάξεις της «μάνας του Λόχου».

Ο πρώτος στόχος του νέου Δ.Σ είναι η οργάνωση όλων των τμημάτων, ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα σχετικά με τη συμμετοχή τους στις αντίστοιχες ομαδικές και ατομικές διοργανώσεις. Παράλληλα, οι διοικούντες πραγματοποιούν συνεχώς συσκέψεις ώστε να λάβουν αποφάσεις για όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα που απασχολούν τον ΑΟ, όπως για παράδειγμα οι αθλητές και οι προπονητές που θα στελεχώσουν τα «πράσινα» τμήματα από τη νέα σεζόν.

Το νέο εγχείρημα στοχεύει στην ολοκληρωτική αλλαγή της εικόνας και της πορείας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια πάλευε να μείνει στον «αφρό» αντιμετωπίζοντας μια σειρά από προβλήματα. Παρά τις δυσκολίες, οι νέοι διοικούντες, με «όπλο» τη μεθοδικότητα έχουν καταφέρει να «στρώσουν» το έδαφος και σε άλλους τομείς, όπως είναι το marketing και το ticketing, λειτουργώντας κατά τα πρότυπα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο τρόπος λειτουργίας της «πράσινης» ΚΑΕ αποτελεί παράδειγμα για τον Ερασιτέχνη και μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις άμεσης συνεργασίας, οι οποίες θα εκφραστούν με τη συστέγαση των δύο τμημάτων (αναζητείται χώρος), για να επιτευχθεί η συνύπαρξη των ανθρώπων που τρέχουν τα δύο πρότζεκτ, με στόχο τη χάραξη κοινής πολιτικής ώστε να γίνει εκ νέου ο σύλλογος μεγάλος σε όλα τα σπορ.