Ο Παναθηναϊκός είχε ποντάρει στην ηγεμονική πρόταση, τριετούς διάρκειας, στον Νικ Καλάθη για την παραμονή του (ύψους 6.5 εκατ. ευρώ, δίνοντας προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για την απάντηση του 29χρονου γκαρντ, η οποία ωστόσο… δεν ήρθε.

Έτσι, ο Τσάβι Πασκουάλ και η διοίκηση των «πρασίνων» θα προχωρήσουν τον σχεδιασμό τους για την ερχόμενη σεζόν, τρέχοντας το «σχέδιο Β», δίχως να υπολογίζουν τον Καλάθη, ο οποίος εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές του, σε Ευρώπη και ΝΒΑ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν γνωστοποιήσει την πρόταση και τις προθέσεις τους στον Καλάθη εδώ και 15 ημέρες, ωστόσο ο Νικ δεν απάντησε εντός χρονικού ορίου. Πλέον η ομάδα θα τρέξει τον σχεδιασμό της, ασχολούμενη με τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα (λήγουν έξι συμβόλαια), ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα σχετικά με το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ.

Η εν λόγω εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη, ωστόσο στον Παναθηναϊκό θα προχωρήσουν, δίχως ωστόσο να κλείνει οριστικώς και αμετακλήτως η υπόθεση Καλάθη, καθώς παρά τις ενδείξεις τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί λήξαν. Σε περίπτωση που στο μέλλον -εντός καλοκαιριού- ο 29χρονος γκαρντ θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί με το τριφύλλι, τότε οι δύο πλευρές θα μιλήσουν εκ νέου, εφ’ όσον δεν έχει κλείσει το ρόστερ και υπάρχει διαθέσιμο μπάτζετ.