ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εκλογικός θρίαμβος Ερντογάν – «Υπερπρόεδρος» της Τουρκίας με πάνω από 50%

Αμφισβητεί το ευρύ προβάδισμα η αντιπολίτευση.

Εκλογικός θρίαμβος Ερντογάν - «Υπερπρόεδρος» της Τουρκίας με πάνω από 50%

Eπανεκλέγεται πρόεδρος της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατάφερε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών να ξεπεράσει το απαιτούμενο 50% των ψήφων, έναντι του αντιπάλου του Μουχαρέμ Ιντζέ. Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση αμφισβητεί τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για απόπειρα χειραγώγησης των πολιτών.

Πιο αναλυτικά, με καταμετρημένο άνω του 80% των ψήφων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 54,27% ενώ ο Μουχαρέμ Ιντζέ του CHP λαμβάνει 29%. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί οπαδοί του έχουν βγει ήδη στους δρόμους και πανηγυρίζουν τη διαφαινόμενη νίκη του Σουλτάνου.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η συνεργασία του ισλαμο-συντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP) με τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, καθώς ο συνασπισμός αποσπά το 55,43% των ψήφων, με την καταμέτρηση στο 78,88%.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.346 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον αντίποδα, η συμμαχία των κεμαλιστών με δύο ακόμα κόμματα αποσπά το 33,1%. «Θρίλερ» με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), καθώς κερδίζει το 10,2% και φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή.

Σημειώνεται πως το ποσοστό συμμετοχής στις στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%.

Πηγή: newpost

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.