Την στιγμή, που ο Παναθηναϊκός είναι στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας του, όλοι περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι. Η διοίκηση Αλαφούζου έχει αποτύχει παταγωδώς σε σημείο που ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν θέλει καν να ακούει το όνομά του και δεν θέλει καν να πιστέψει, ότι μπορεί να μείνει και άλλο στην διοίκηση. Πέρα από τα τρομερά λάθη που έχει κάνει ο ίδιος μεγάλη ζημιά του έχουν κάνει οι γύρω του, οι συνεργάτες του, αυτοί που τον οδήγησαν σε αποφάσεις, που έφθασαν τον σύλλογο στην τραγική σημερινή κατάσταση. Το αν θα γίνει κάτι με τον Πάιροζ ή όχι θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες. Κυριακή κοντή γιορτή, που λέμε. Αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι, ότι θέλει δουλειά πολλή, για να αλλάξει η κατάσταση.

Η μεγαλύτερη ζημιά, που έχει κάνει η σημερινή διοίκηση στον Παναθηναϊκό είναι, ότι έχει αλλάξει το dna της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός πάντα ήταν πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος. Ο Παναθηναϊκός δεν επαιτούσε, αλλά τον επαιτούσαν άλλες ομάδες, που αισθανόντουσαν αδύναμες μπροστά του. Ο Παναθηναϊκός είχε συνηθίσει να παίζει Ευρώπη και όχι να είναι αποκλεισμένος λόγω χρεών.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ποτέ προσφυγές παικτών σε βάρος του, ποτέ δεν κινδύνευσε με αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών.

Ο Παναθηναϊκός στα αρμόδια όργανα δεν ήταν παντοδύναμος τα περισσότερα χρόνια, αλλά το πάλευε και τελοσπάντων είχε αξιοπρέπεια. Τώρα έχει γίνει η… χαρά ή μάλλον ο εξυπηρετητής κάθε μεγάλης ομάδας, που θέλει την ψήφο του. Τελευταίο παράδειγμα ο ΠΑΟΚ και η υποψηφιότητα του Μπαταγιάνη με την απαίτηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης να μην ψηφίσει ο Παναθηναϊκός  τον υποψήφιο της ΑΕΚ, που χωρίς την ψήφο του δεν θα έβγαινε και δεν κατέβηκε ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν είχε κάνει τον γύρο του κόσμου πρώτο θέμα για χρέη σε ομάδες και παίκτες. Πρώτο θέμα στο CNN είχε γίνει για την κούρσα του Δώνη και το πλασέ του Βαζέχα στο Αμστερνταμ και το μεγάλο διπλό στον ημιτελικό επί του Αγιαξ.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήγμα του Παναθηναϊκού. Εχει αλλάξει το dna της ομάδας και αυτό δεν αλλάζει από την ημέρα στην άλλη. Και λεφτά να μπουν θέλει δουλειά πολλή, για να αλλάξει η εικόνα των μάνατζερ, των παικτών, των ομάδων για τον Παναθηναϊκό, που χρωστάει.

Η ομάδα, για να γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια στο γήπεδο θέλει πολλά χρόνια με μία υγιή διοίκηση, που θα ξέρει τι θα κάνει και θα νιώθει τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Αυτό που νιώθουν οι οπαδοί του και πονάνε, υποφέρουν τα τελευταία χρόνια βλέποντας τον Panathinaikos να έχει μετατραπεί σε μία μικρομεσαία ομάδα της Σούπερ Λίγκα.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά, που έχει κάνει η νυν διοίκηση στον Παναθηναϊκό. Για αυτό το συντομότερο δυνατόν πρέπει να αλλάξουν ΟΛΟΙ από το Δ.Σ της ΠΑΕ…