ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πιλάβιος: «Έχω δεχθεί τηλεφώνημα για τον Παναθηναϊκό»

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για επαφές του Παναθηναϊκού με τον ίδιο ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Πιλάβιος: «Έχω δεχθεί τηλεφώνημα για τον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3

Για το πόσο καιρό είναι το CAS και το τι κάνει εκεί: «Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι δικαστής το CAS. Δικάζουμε υποθέσεις ομοσπονδιών που θέλουν να έχουν το CAS. Το CAS είναι ο τελευταίος βαθμός για να δικάσεις».

Για μία περίεργη υπόθεση του CAS: «Πολύ σημαντικές υποθέσεις είναι αυτές που δικάζονται κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι συνάδελφοι το 2014 πήγαν στην Βραζιλία και έλεγαν θα δούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά εκδίκαζαν 16-17 υποθέσεις τη μέρα».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.019 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας: «Το Μουντιάλ για μένα είναι χρώμα, συναίσθημα, εθνική ταυτότητα. Τρελαίνομαι να βλέπω όλα αυτά. Επίσης το θέαμα είναι πολύ καλό».

Για την χρήση του VAR: «Είναι ένα καινούργιο σύστημα. Είναι ένα πρώτο βήμα που αποφάσισε το ποδόσφαιρο να βάλει τη τεχνολογία στο παιχνίδι. Έχει τα καλά του και τα κακά του. Χαίρομαι γιατί απ” ότι διαβάζω θα το βάλουν και στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο το κόστος. Επίσης έχει άλλα έξοδα για το ποιοι διαιτητές θα το παρακολουθούν. Πρέπει ακόμα να τους εκπαιδεύσεις. Επίσης το goal line technology ήταν αναγκαιότητα. Βέβαια αυτό είναι άλλο από το VAR».

Για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη και τους Έλληνες παράγοντες: «Ο Θεοδωρίδης είναι ένα τεράστιο… asset για την Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλος παράγοντας. Είναι γενικός γραμματέας της UEFA. Αυτό τα λέει όλα. Τώρα τι θέλουμε εμείς να λέμε εδώ είναι άλλη κουβέντα. Είμαστε και λίγο φθονερός λαός και δεν μας αρέσει η επιτυχία του άλλου. Από τους ξένους προς τα εμάς υπάρχει ένας σκεπτικισμός. Επιτροπή και… κόντρα επιτροπή. Το θέμα είναι ότι υπάρχει ΕΠΟ που έχει πάλι ανθρώπους από πάνω. Ελπίζω με τον καιρό να ξαναγίνει… φουλ ελληνική. Ο Θοδωρής (σ.σ Θεοδωρίδης) έχει τη θέση του νυν προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, όταν εκείνος ήταν στην UEFA. Τον σέβονται πολύ».

Για την Εθνική: «Πήγα ως πρόεδρος με τον Ρεχάγκελ στη Νότιο Αφρική. Μετά ο κόουτς δεν ήθελε να συνεχίσει. Είχε «λευκή» κάρτα. Έκανε ότι ήθελε. Του είπα μείνε όσο θες. Με τον Ρεχάγκελ κάναμε και την πρώτη μας νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Νιγηρία. Ο Ρεχάγκελ με την Αργεντινή είχε κάνει μία φοβερή τακτική, με τον Παπασταθόπουλο πάνω στον Μέσι».

Για τον Ότο Ρεχάγκελ: «Ο Ρεχάγκελ είναι αυτό που λέμε πρόγραμμα και πειθαρχία. Είχε κάνει την πειθαρχία καθημερινότητα. Στην αρχή έδιωξε αυτούς που έκρινε εκείνος ότι δεν του έκαναν και μετά πήγε με την ομάδα του. Είχε ένα συγκεκριμένο σύστημα και πρόγραμμα. Πήγαινε το πράγμα μόνο του. Στην Αφρική μετά το ματς με την Αργεντινή μου είπε ότι είναι ώρα να σταματήσω. Του είπα κόουτς σκέψου το, αλλά ήταν κάθετος».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Ο Σάντος όταν συζητήσαμε ήθελε πάρα πολύ να δουλέψει σε εθνική ομάδα. Ήταν διαφορετικός τύπος. Πιο κλειστός. Αλλά όταν ανοιγόταν στο τετ α τετ ήταν καταπληκτικός. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ευφυΐα του. Δεν είναι έξυπνος, είναι ευφυής».

Για τη νέα εποχή της Εθνικής: «Η ομάδα έχει ηρεμήσει. Έχει ένα πλάνο αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε)»

Για τον Παναθηναϊκό και τη φημολογία ότι θα αναλάμβανε θέση εφόσον άλλαζε η ιδιοκτησία: «Έγιναν κάποια τηλέφωνα από διάφορους, αλλά δεν έχω μιλήσει με κανένα συγκεκριμένα. Έχω μπερδευτεί λίγο με την υπόθεση. Άλλο fund είναι για το ΟΑΚΑ, άλλο fund ο Παϊρότζ. Δεν πιστεύω ότι το fund του ΟΑΚΑ δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Το ΟΑΚΑ είναι μία τεράστια επένδυση. Υπάρχουν νομίζω 150 μισθώσεις».

Για το ποια θεωρεί ότι είναι η λύση για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έπρεπε και πρέπει να κάνει γήπεδο. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο, ο ΠΑΟΚ φτιάχνει την Τούμπα, η ΑΕΚ φτιάχνει γήπεδο. Δεν γίνεται χωρίς γήπεδο».

Για το αν θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει διοικητικά στο ποδόσφαιρο: «Όχι, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βλέπω λίγο μπερδεμένο. Ποδόσφαιρο, πολιτεία, ξένοι. Τρία πράγματα. Έχουν μπερδευτεί λίγο οι ρόλοι και δεν καταλαβαίνω που θα πάει το πράγμα».

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος: «Είναι θέμα χρημάτων. Το ποδόσφαιρο το «διοικεί» παγκοσμίως η τηλεόραση. Πότε θα παίξει το ματς, πότε θα μπει η διαφήμιση. Η Ευρωλίγκα είναι Πέμπτη και Παρασκευή για να μην πέσει στο ποδόσφαιρο, για παράδειγμα. Το θέμα είναι να το κάνουμε για ένα λόγο. Όχι να κάνουμε λιγότερες τις ομάδες για περισσότερα λεφτά. Πρέπει το ποδόσφαιρο να έχει ένα πλάνο, να το κοιτάμε σφαιρικά. Γιατί να γίνουν δώδεκα οι ομάδες. Τι θα σου δώσει αυτό; Δυστυχώς παντού στην Ελλάδα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο κοιτάμε την πάρτη μας γενικά. Δεν πρέπει να δουν που θα πάνε τα χρήματα της τηλεόρασης; Για παράδειγμα θα σου δώσω τα λεφτά, αλλά θα κάνεις δύο πράγματα».

Για το τι λύσεις «βλέπει» για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν θέλω να πω το τετριμμένο ότι πρέπει να συνεννοηθούν οι παράγοντες, αλλά αυτή είναι η λύση. Κοιτάμε την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα. Να πάρουμε ένα πρωτάθλημα ένα κύπελλο. Δεν κοιτάμε πέντε χρόνια μπροστά. Δεν κοιτάμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που να βολεύει όλους. Από την πίτα μπορούν να πάρουν όλοι».

Τα προγνωστικά του για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Είναι μεγάλη ομάδα. Κάνει έναν κύκλο πιστεύω. Θα βρεθούν ξένοι επενδυτές. Σε όλο τον κόσμο πάνε ξένοι. Στην Ιταλία, στη Γαλλία ή την Αγγλία. Βλέπω ότι σε όλο τον κόσμο πάνε ξένοι. Ας έρθουν κι ας βάλουν δύο μάνατζερ να διοικούν».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να απαξιωθεί το προϊόν, λόγω της υπερπροβολής: «Το έχω σκεφτεί πάρα πολύ αυτό. Το λέμε συνέχεια και ότι σκεφτόμαστε δεν γίνεται. Τώρα η FIFA θέλει να Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Προσωπικά δεν μου αρέσει. Με κουράζει πλέον να βλέπω τους ομίλους του Champions League».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...