ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ένας «μπομπέρ» από το Βορρά στη λίστα του «τριφυλλιού» (vids)

Νέο όνομα στο προσκήνιο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που φέρεται να εξετάζει την περίπτωση ενός δεινού σκόρερ, που γνωρίζουμε αρκετά καλά εδώ στην Ελλάδα.

Ένας «μπομπέρ» από το Βορρά στη λίστα του «τριφυλλιού» (vids)

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν να «βολιδοσκοπούν» την ευρωπαϊκή αγορά, αναζητώντας έμπειρες και δοκιμασμένες λύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να χωρέσουν και με το παραπάνω στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Μια εξ αυτών είναι και η περίπτωση του Πέτερι Κοπόνεν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του sdna.gr.

Ο 30χρονος Φινλανδός, combo guard («2άρι» μεν, με δυνατότητα να αγωνιστεί και στη θέση «1») είναι free agent, καθώς στα τέλη του περασμένου μήνα αποχώρησε από τη Μπαρτσελόνα, έπειτα από δύο χρόνια… ταραχώδους παρουσίας, που σημαδεύτηκαν από τη μέτρια έως κακή πορεία της ομάδας στην Euroleague και τον τραυματισμό που αποκόμισε στο κεφάλι έπειτα από τροχαίο ατύχημα το Σεπτέμβρη του 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=lzFI-Plyui8

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.955 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπορεί η θητεία του στη Μπαρτσελόνα να πέρασε από… σαράντα κύματα, ωστόσο ο Κοπόνεν αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση παίκτη, που διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία από το… πάνω ράφι, έχοντας αγωνιστεί σε Χίμκι και Μπαρτσελόνα. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα στο παρκέ είναι η ευχέρειά του στο τρίποντο, με τον Φινλανδό «μπομπέρ» να καταγράφει ποσοστό 45.1% πίσω από τα 6.75μ. στις τέσσερις σεζόν του στην Euroleague.

Το ελληνικό κοινό γνωρίζει μεν τον Κοπόνεν από τη θητεία του στη Euroleague, ωστόσο ο ίδιος είχε φροντίσει να μας συστηθεί και να μας… πληγώσει στο Ευρωμπάσκετ του 2013. Στο παιχνίδι του Δ’ Ομίλου, οι Φινλανδοί είχαν επικρατήσει της Εθνικής μας με 86-77, με τον μεταγραφικό στόχο του τριφυλλιού να σημειώνει 29 πόντους με  4/4 βολές, 5/8 δίποντα και 5/7 τρίποντα σε 33 λεπτά χρόνου συμμετοχής!

Ανάλογη επίδοση είχε και στο περσινό συναπάντημα με την «γαλανόλευκη». Στο Eurobasket του 2017, οι Φινλανδοί επικράτησαν της Ελλάδας με 89-77, με τον Κοπόνεν να… σταματά στους 24 πόντους με 3/5 τρίποντα, μοιράζοντας έξι ασίστ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.