ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Βόλεϊ: Αυτά ισχύουν για τις θέσεις ξένων

Βρέθηκε λύση από τους αρμόδιους φορείς, για ένα θέμα που επηρεάζει και το τριφύλλι.

Βόλεϊ: Αυτά ισχύουν για τις θέσεις ξένων

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει «αλλάξει» σελίδα με την έλευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την ανάληψη των τυχών της «μάνας του Λόχου», γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο και στην πορεία του τμήματος βόλεϊ.

Το «πράσινο» τμήμα βόλεϊ Ανδρών έχει φωνάξει ήδη «παρών» μέσω των μεταγραφικών κινήσεων που έχουν γίνει και στοχεύουν -αρχικά- στην επιστροφή της ομάδας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ωστόσο, στο τριφύλλι περίμεναν να αποσαφηνιστούν ορισμένα ζητήματα που αφορούσαν τις μεταγραφές και το όριο στις θέσεις ξένων εν όψει της νέας σεζόν.

Η ΕΣΑΠ και η ΠΑΣΑΠ ήρθαν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα οι συμμετέχουσες ομάδες στη Volley League να έχουν δικαίωμα να διατηρήσουν στις τάξεις τους 5 κοινοτικούς ή 4 ξένους παίκτες, εφ’ όσον ένας προέρχεται από χώρα εκτός Ε.Ε. Μέτρο που θα αλλάξει από τη σεζόν 2019-20, με τους μη Έλληνες αθλητές να μειώνονται σε 4.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.125 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά:

«Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης μετά από μαραθώνιες συζητήσεις και μέσα σε κλίμα αμοιβαίας αλληλοκατανόησης κατέληξαν σε συμφωνία διετούς διάρκειας επιλύοντας χρόνια ζητήματα που απασχολούσαν τα ΤΑΑ αλλά κυρίως τους αθλητές.

Ασφαλιστικά θέματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αθλητών είναι μεταξύ των θεμάτων που συμφωνήθηκαν και έκλεισαν οριστικά. Παράλληλα οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία διετούς διάρκειας για τον αριθμό των ξένων παικτών που θα αγωνίζονται όχι μόνο για τη σεζόν 2018-19 αλλά και για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Αναλυτικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ακόλουθα θέματα:

Για το θέμα των αλλοδαπών αθλητών:

Για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 δεν θα γίνει καμία αλλαγή σε σχέση με την σεζόν 2017-18. Μία ομάδα θα μπορεί να συνάψει συμβόλαια με πέντε Κοινοτικούς αθλητές ή με τέσσερις εφόσον έστω και ένας είναι εκτός χωρών ΕΕ.

Για την αγωνιστική σεζόν 2019-20 κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι τέσσερις αλλοδαπούς αθλητές είτε από ΕΕ ή εκτός ΕΕ και ανεξάρτητα τον αριθμό συμβολαίων που έχει συνάψει με αλλοδαπούς αθλητές την ίδια σεζόν.

Διευθετήθηκαν ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα που ήταν για χρόνια βασικά εργασιακά αιτήματα των αθλητών.

Συμφωνήθηκε η πρόβλεψη στα συμβόλαια όλων των Ελλήνων αθλητών για μίνιμουμ 20 ώρες εργασίας/εβδομάδα σε 6ημερη βάση, με αντίστοιχη πρόβλεψη στον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών-ΤΑΑ.

Συμφωνήθηκε το κάθε ΤΑΑ να ασφαλίζει κάθε αθλητή με τα ελάχιστα ένσημα που ορίζει ο νόμος έτσι ώστε κάθε αθλητής να έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλο τον χρόνο μέσω ΙΚΑ ( με αντίστοιχη πρόβλεψη στον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών-ΤΑΑ). Σε ειδικές περιπτώσεις, εκτός διάρκειας συμβολαίου, η ΕΣΑΠ αναλαμβάνει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Με προτροπή και των δύο φορέων θα γίνει προσπάθεια ώστε κάθε συμφωνία να καταγράφεται απ΄ ευθείας σε συμβόλαιο της ΕΣΑΠ με ημερομηνία έναρξης αυτήν που θα συμφωνήσουν το ΤΑΑ με τον αθλητή και σε κάθε περίπτωση έχει ισχύ από την πρώτη ημέρα της έναρξης της προετοιμασίας της κάθε ομάδας.

Οι κοινές θέσεις ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ θα κοινοποιηθούν στην ΕΟΠΕ και εφόσον συμφωνήσει και αυτή θα δοθούν στον Υπουργό Αθλητισμού για έγκριση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...