ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αποκαλύψεις Μοντάλι για Παναθηναϊκό και Ρέστη!

Μπορεί ο ίδιος ο Ρέστης να αρνείται την παραμικρή του εμπλοκή με τον Παναθηναϊκό, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Ιταλός πρώην προπονητής βόλεϊ Τζιανπάολο Μοντάλι φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα από τον Ρέστη, συνάντησε τον Παιρόζ και αποκαλύπτει: «Δε θα βάλει ο Ρέστης τη φήμη και τα χρήματά του για να αποτύχει στον Παναθηναϊκό».

Αποκαλύψεις Μοντάλι για Παναθηναϊκό και Ρέστη!

Ο Μοντάλι μίλησε στο Εθνος της Κυριακής και αρχικά τίονισε: «ΟΚ όλοι ξέρουν ότι είναι Ολυμπιακός, οι οπαδοί το βλέπουν συναισθηματικά, αλλά στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο αυτό που μετράει είναι οι αξιόπιστες επενδύσεις και τα σοβαρά επιχειρηματικά πλάνα. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος στην Ευρώπη»…

Παράλληλα αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον Παϊρότζ : «Γνωριστήκαμε μέσω του  Ρέστη στην Ιταλία. Με ρωτούσε συνέχεια για την Ελλάδα. Εχω αποκομίσει πολύ καλή εντύπωση».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.486 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν το καλοκαίρι του 1996 ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την συνεργασία με τον Ιταλό προπονητή του βόλεϊ Τζιαμπάολο Μοντάλι κανείς δεν πίστευε πως ήταν αλήθεια. Το συμβόλαιο του ήταν δώρο του Σωκράτη Κόκκαλη στο βόλεϊ του Ολυμπιακού που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε κατακτήσει το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Ο Μοντάλι τον πρώτο χρόνο πήρε το κύπελλο αλλά «τσαλακώθηκε» με την απώλεια του πρωταθλήματος. Τη δεύτερη σεζόν (1997-98) κατέκτησε το νταμπλ μετρώντας παράλληλα δύο παρουσίες σε τελικούς του κυπελλούχων Ευρώπης. Την διετία 1999-00 θήτευσε και στην Εθνική ανδρών με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Οι ήττες από Κίνα και Ισπανία στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ και η περίφημη δήλωση του «πως οι Ελληνες βολεϊμπολίστες αντί να δουλεύουν προτιμούν να λιάζονται πίνοντας φραπέ» έκλεισαν με περιπετειώδη τρόπο την παρουσία του στην Ελλάδα. Τέσσερα χρόνια αργότερα πάλι στο ΣΕΦ αλλά με την Εθνική Ιταλίας κατέκτησε το σημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας…

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΧΙΠΠΗΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ

Η μοίρα της οικογένειας Μοντάλι ήταν ταυτισμένη με την Ελλάδα πολύ πριν το συνειδητοποιήσει ο Τζιαμπάολο. Ο μπαμπάς του κατάγονταν από την Πάρμα και ήταν αντιπρόσωπος γεωργικών μηχανημάτων κάνοντας μεγάλους τζίρους στη Λάρισα. Από τα εφηβικά του χρόνια πήγε κόντρα στο ρεύμα. Με χίππικη ένδυση ως κιθαρίστας σε μουσικό συγκρότημα γύριζε την Ευρώπη με οτοστόπ μέχρι που ασχολήθηκε με την προπονητική του βόλεϊ. Εκανε επαναστατικές ανατροπές, κέρδισε την εμπιστοσύνη θρύλων της ιταλικής επιχειρηματικής σκηνής και τους δικαίωσε πετυχαίνοντας άπιαστους στόχους από το μουντιάλ συλλόγων, το κύπελλο πρωταθλητριών και εγχώριους τίτλους. Ακολούθησε η θητεία του στο ποδόσφαιρο ως διευθυντής στην Γιουβέντους και στην Ρόμα. Λάτρης της πειθαρχίας, σπεσιαλίστας της λεπτομέριας, χαρισματικός στην επικοινωνία. Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Μοντάλι που έχει μέντορα την σύζυγο του Φεντερίκα και ”σκιά” του τον φίλο και παλιό του συνεργάτη Στέφανο Μπαλαφούτη.

«Τρελός» με την Ελλάδα ο Μοντάλι ονόμασε Αλεσάντρο τον μοναχογιό του και σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται στη χώρα μας. Πριν λίγες ημέρες έκανε διακοπές στα νησιά του Αργοσαρωνικού καλεσμένος του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής» για τα μελλοντικά πλάνα του, για το νησί που ήθελε να αγοράσει κοντά στις Σπέτσες, για τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Παϊρόζ Πιεμπονσάνγκ αλλά και την έκπληξη που του έκαναν οι αθλητές της ομάδας του Ολυμπιακού που το 1998 κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ, Ο ΦΡΑΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΕΝΤΟ

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα είναι σαν να έρχομαι σπίτι μου.  Οι ομορφιές της χώρας και η συμπεριφορά των Ελλήνων δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη. Εχω κρατήσει επαφές με πραγματικούς φίλους. Μου έκαναν μεγάλη έκπληξη οι παίκτες του Ολυμπιακού με τους οποίους πριν 20 χρόνια κατεκτήσαμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου μόλις κατέβηκα από το σκάφος. Είμαι πολύ χαρούμενος που μιλούν όλοι του με καλά λόγια για εκείνη την εποχή και κυρίως γιατί οι παίκτες κατάλαβαν μετά από χρόνια, πως εκείνα που τους έλεγα ήταν σωστά. Και στο θέμα με τον “φραπέ” δικαιώθηκα καθώς σημερα στην Ελλάδα όλοι πίνουν πλέον… “φρέντο”» λέει με χιούμορ.

ΤΟ ΝΗΣΙ KAI O ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Ο Μοντάλι αποκάλυψε πως κάποια στιγμή είχε διαπραγματευτεί την αγορά του νησιού αλλά η συμφωνία ναυάγησε λόγω… Σωκράτη Κόκκαλη: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1996 με είχε τιμήσει με την πρόταση του ο κύριος Κόκκαλης. Κάναμε πολλά πλάνα για το βόλεϊ και τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Το 1998 κάναμε το νταμπλ αλλά για λόγους που δεν γνωρίζω ο κύριος Κόκκαλης δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το βόλεϊ. Ετσι αποφάσισα να φύγω από τον Ολυμπιακό και ναυάγησαν και οι συζητήσεις για την αγορά του νησιού “Αγιος Γιάννης”  κοντά στις Σπέτσες».

ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Τα όρια του μύθου αγγίζουν οι ατάκες του και οι αντιδράσεις του μέσα στους αγώνες. Μετά από ήττες σε ντέρμπι γέμιζε τη μπανιέρα νερό. Εβαζε μέσα και το κεφάλι του και ανέπνεε από δύο καλαμάκια για να ρίξει τους σφιγμούς του. Θυμάται τα επεισοδιακά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, το «Βατερλό» στην Αλεξανδρούπολη και τον θρίαμβο στην Ορεστιάδα: «Τα ματς με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο ήταν συγκλονιστικά. Εχω ακόμα τα βίντεο με τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα, τον τραυματισμό του Μέρλο και την επίθεση στον Γκιούρδα. Τα δείχνω σε φίλους και δεν το πιστεύουν. Για κάποιο λόγο δεν φοβόμουν. Θυμάμαι τον πρώτο μου αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Προηγήθηκαμε του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη 2-0 σετ. Τελικά χάσαμε 3-2 σετ και το 4ο σετ ηττηθήκαμε 15-0. Ηταν ένα σοκ.  Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο ήρθαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και μου ζήτησαν να δώσω πίσω τα λουλούδια που μου είχαν δώσει στο καλοσώρισμα. Εκλαιγα και γέλαγα μαζί. Δύο χρόνια μετά φεύγαμε πρωταθλητές από την Ορεστιάδα. Οι ίδιοι άνθρωποι έκλαιγαν και μου ζητούσαν να μείνω στον Ολυμπιακό».

ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Ο Μοντάλι μίλησε για το τεράστιο αθλητικό πρότζεκτ που του έχει αναθέσει η κυβέρνηση της Ιταλίας ύψους 1,5 δις Ευρώ:  «Εχω αναλάβει διευθυντής στο “Ρόμα Ράιντερ Καπ 2022” του παγκοσμίου γκολφ. Θεωρείται η τρίτη μεγάλη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Με κάλεσε η κυβέρνηση της Ιταλίας για πρότζεκτ 10 ετών.  Το να διοργανώσει η Ιταλία αυτή τη διοργάνωση είναι σαν να διοργανώνει η Τζαμάικα χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες. Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Μου αρέσει να κάνω μεγάλες αλλαγές. Μου αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις».

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΡΕΣΤΗΣ»

Ως επίσημος καλεσμένος του Βίκτωρα Ρέστη μίλησε για τον Ελληνα επιχειρηματία και την εμπλοκή του στις εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Τον ευχαριστώ που με τιμά με τη φιλία του και που κάθε χρόνο με προσκαλεί στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουν πως είναι Ολυμπιακός αλλά κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού. Δεν θα βάλει τον επιχειρηματικό εγωϊσμό του, την φήμη του και τα χρήματα του για να αποτύχει. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο αυτό που μετράει είναι οι αξιόπιστες επενδύσεις και τα σοβαρά επιχειρηματικά πλάνα. Οι οπαδοί το βλέπουν συνασθηματικά αλλά οι αγορές και ο ανταγωνισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν χωρά συναισθηματισμούς. Είδατε πόσο χαμηλά έφτασε ο Παναθηναϊκός. Αυτό επηρεάσε τον ελληνικό αθλητισμό. Το εγχείρημα του κυρίου Ρέστη με τον Πιεμπονσάνγκ είναι πολύ σημαντικό και αξίζει συγχαρητηρίων».

«ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ Ο ΠΙΕΝΜΠΟΝΣΑΝΓΚ»

Για την γνωριμία του με τον Πιενμπονσάνγκ ο Μοντάλι είπε: «Γνωριστήκαμε μέσω του  Ρέστη στην Ιταλία. Με ρωτούσε συνέχεια για την Ελλάδα. Εχω αποκομίσει πολύ καλή εντύπωση. Είναι επαγγελματίας με εμπειρία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εχει επαγγελματική νοοτροπία. Εχει και άλλες ομάδες ποδοσφαίρου. Μου έκανε πολλές ερωτήσεις. Μιλήσαμε για πολλά θέματα. Έχει ξεκάθαρες ιδέες. Το προφίλ που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη και η εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ. Εχει σχεδιάσει πολλά και εφόσον τα υλοποιήσει θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την σημασία της εισόδου του Πιεμπονσάνγκ στον Παναθηναϊκό είπε: «Είναι πολύ καλό να έρχονται τέτοιοι επιχειρηματικοί παράγοντες που θέλουν να φέρουν αλλαγές και κυρίως επενδύσεις στις υποδομές. Είναι σημαντικό να έρθουν ξένα κεφάλαια. Θέλω να δώσω αισιοδοξία στους Ελληνες. Θα έρθουν καλύτερες μέρες αρκεί να υπάρχει εξωστρέφεια. Πάντα έπαιζα με μεγάλους αντιπάλους και πάντα στόχευα σε αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν ακατόρθωτο. Οσο πιο μεγάλος είναι ο στόχος. Οσο πιο μεγάλος είναι ο αντίπαλος τόσο πιο μεγάλη είναι η νίκη».

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μοντάλι ήταν απόλυτος στο θέμα της συνενόησης που πρέπει να υπάρξει μεταξύ των προέδρων των μεγάλων συλλόγων: «Ολοι θα έχουν κέρδος από έναν δυνατό Παναθηναϊκό και κυρίως οι ανταγωνιστές του. Οι πρόεδροι και οι επενδυτές των συλλόγων πρέπει να οικοδομήσουν στενή επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Επενδύουν στο ίδιο προϊόν. Είναι θετική συγκυρία η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Πρέπει όλοι να έχουν συνεργασία. Οι ελληνικοί σύλλογοι καλιεργούν όλα τα Ολυμπιακά σπορ. Αυτό δεν συμβαίνει αλλού στην Ευρώπη. Οι ελληνικοί σύλλογοι είναι μικρές ολυμπιακές επιτροπές και χρειάζεται καλή οργάνωση και πολύ χρήμα για να συντηρήσεις αυτούς τους συλλόγους. Συνεπώς κανείς δεν περισσεύει».

«ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΟ ΓΚΟΛΦ»

Στην ερώτηση εάν κάποτε θα συνεργάζονταν με τον Παναθηναϊκό η απάντηση του ήταν αφοπλιστική:  «Ταυτίστηκα με το βόλεϊ του Ολυμπιακού. Με τίμησε ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το βόλεϊ έχει κλείσει για μένα και έχω αφιερωθεί στο γκολφ. Είναι διαφορετικό να αλλάζεις στρατόπεδα ως επαγγελματίας και διαφορετικό ως επενδυτής. Για την ώρα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ούτε και κοινό αντικείμενο συνεργασίας εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός κάνει τμήμα… γκολφ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.