ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πρωταθλητής Ελλάδος στην τοξοβολία σε Άνδρες και Γυναίκες ο Παναθηναϊκός!

Ασταμάτητοι οι πράσινοι «ρομπέν», έκαναν το Ολυμπιακό τόξο… Παναθηναϊκό!

Πρωταθλητής Ελλάδος στην τοξοβολία σε Άνδρες και Γυναίκες ο Παναθηναϊκός!

Ιστορία έγραψε το τμήμα τοξοβολίας του Συλλόγου Μεγάλου το διήμερο 7-8 Ιουλίου κατακτώντας δύο τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακού Τόξου Ανοικτού Χώρου που έλαβε χώρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, χθες (7/7) η ομάδα γυναικών του Τριφυλλιού αποτελούμενη από τις Σταυρούλα Λιούτα (6η), Στελλίνα Αναστασιάδη (8η) και Ευγενία Σκαρτσιάρη (10η) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του Ολυμπιακού Τόξου χαρίζοντας στον Όμιλο τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο σε επίπεδο γυναικών μετά από 32 ολόκληρα χρόνια!

Σήμερα (8/7) η ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού την οποία απάρτιζαν οι Φώτης Μπλάνης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κι Αντώνης Ζαρμακούπης κατέκτησε την πρώτη θέση στον ομαδικό ολυμπιακό Γύρο του Ολυμπιακού Τόξου, επιτυχία που δεν είχε επαναλάβει ποτέ ξανά ο σύλλογος στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Θύμα της σε έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στην τελευταία βολή η ομάδα του ΣΚ.Ο.Α.Α.Π.Θ. της Θεσσαλονίκης.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.286 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για να βρούμε τον τελευταίο κερδισμένο τίτλο σε επίπεδο ανδρών για την «πράσινη» τοξοβολία πρέπει επίσης να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω, το 1993, δηλαδή 25 χρόνια πριν!

Σε ατομικό επίπεδο οι «πράσινοι» τοξότες χάρισαν ένα μετάλλιο στον σύλλογο (Στελλίνα Αναστασιάδη, 2η στον ατομικό ολυμπιακό γύρο γυναικών, αν και νεάνιδα) και πολλά πλασαρίσματα στις οκτάδες των αγωνισμάτων στα οποία συμμετείχαν.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (14-15 Ιουλίου) οι ομάδες μας θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύνθετου Τόξου το οποίο θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α. προσδοκώντας σε νέες επιτυχίες και φυσικά στην συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πόντων για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της 1ης θέσης στη Γενική Βαθμολογία, θέση που πέρυσι χάθηκε μόλις για 5 πόντους.

Οι αθλητές με το Τριφύλλι στο στήθος αξίζουν τη συμπαράσταση μας σε ένα τόσο δύσκολο όσο κι απαιτητικό άθλημα όπως αυτό της τοξοβολίας, την οποία πρώτος ο Παναθηναϊκός έφερε στη χώρα μας το 1981.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, στον προπονητή του Ομίλου (αλλά κι ομοσπονδιακό προπονητή), Αλέξανδρο Παμβουξόγλου καθώς και στην «ψυχή» του τμήματος και καλό φίλο της σελίδας, Τάσο Σκούρογλου…

Πηγή: Και Χιλιάδες Τίτλοι

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.