ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ο Παπαπέτρου, ο Λοτζέσκι και ο κυρίαρχος Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός παίρνει για δεύτερο σερί καλοκαίρι παίκτη που φεύγει από τον Ολυμπιακό και αυτό μονάχα τυχαίο δεν είναι. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο Παπαπέτρου, ο Λοτζέσκι και ο κυρίαρχος Παναθηναϊκός

Για όσους δεν θυμούνται, υπάρχει μια παλιά ιστορία με τον Τζόνι Ρότζερς, τον οποίο είχε φέρει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός. Ο Ρότζερς αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τα ερυθρόλευκα, βλέποντας και τις δύο χρονιές την… πλάτη του Παναθηναϊκού και όταν οι πράσινοι αποφάσισαν να του κάνουν πρόταση, εκείνος δέχτηκε αμέσως να αλλάξει στρατόπεδο. Ο μύθος λέει πως ο Ρότζερς είχε πει μεταξύ άλλων πως “θέλω να πάρω επιτέλους τίτλους, γι’ αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό”.

Χρόνια αργότερα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου κάνει το ίδιο βήμα. Από τα ερυθρόλευκα στα πράσινα. Μια μεταγραφή… Παναθηναϊκή, υπό την έννοια πως οι πράσινοι ανέκαθεν ήταν εκείνοι που αγόραζαν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά. Άλλαξε αυτό όταν βρέθηκαν σε μια μεταβατική περίοδο, πράγμα που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου, αλλά σιγά σιγά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει όλα όσα έκαναν ο Παύλος και ο Θανάσης. Πρώτα το ελληνικό χρώμα και στη συνέχεια οι υπόλοιπες πινελιές που θα πλαισιώσουν τους Έλληνες.

Ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα στο να προσελκύσει και να… γοητεύσει έναν παίκτη του Ολυμπιακού. Ακόμα και ο Μάντζαρης, που εν τέλει πέρσι έμεινε στον Ολυμπιακό, αθέτησε τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό την τελευταία στιγμή. Τα μηνύματα που είχαν βγει στη δημοσιότητα το απέδειξαν.

Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ
Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ 587 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παπαπέτρου παίρνει τον δρόμο για το ΟΑΚΑ βλέποντας πως βρίσκεται σε μια ηλικία στην οποία σχεδόν επιβάλλεται να κάνει ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του. Να νιώσει σημαντικός. Απαραίτητος. Να μπορεί να πάρει – και – εκείνος ένα τελευταίο σουτ, μία τελευταία προσπάθεια. Να γίνει από “καλός παίκτης”, ένας “σπουδαίος παίκτης”. Να εξελιχθεί, να προοδεύσει. Είναι προικισμένος, είναι ικανός και στις δύο μεριές του γηπέδου, έχει ψυχρό αίμα.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει για δεύτερο καλοκαίρι σερί παίκτη που φεύγει από τον Ολυμπιακό και αυτό μονάχα τυχαίο δεν είναι. Πέρσι ήταν ο Λοτζέσκι, φέτος ο Παπαπέτρου. Αντίθετα, ο ελεύθερος Τζέιμς “φωνάζει” πως δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό παρά μόνο για… πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο Παππάς ακόμα και αν τα “έσπαγε” οριστικά με τους πράσινους, δύσκολα θα επέλεγε να πάει στην απέναντι όχθη. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει ξεκάθαρα το πάνω χέρι όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ που χτίζει, τους τίτλους που κατακτά, την αίσθηση του ισχυρού απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και αυτό έχει αντίκτυπο στους παίκτες.

Αλλιώς είναι να παίζεις στους πρώτους και πολύ διαφορετικό στην ομάδα που προσπαθεί να γίνει πρώτη.

loading...