Πλησιάζοντας προς τα μέσα του καλοκαιριού, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να διευθετήσει ορισμένες σημαντικές υποθέσεις, με κυρίαρχη την παραμονή του Νίκου Καλάθη, ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Στεφάν Λάσμε και Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο τελευταίος υπέγραψε και ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενισχύοντας τη θέση «3» και το ελληνικό στοιχείο στο «πράσινο» ρόστερ, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να συνεχίζουν ακάθεκτοι στην επιτέλεση του πλάνου τους εν όψει της νέας σεζόν.

Πλέον, η προσοχή όλων μεταφέρεται στην υπόθεση του Νίκου Παππά, η οποία παρουσιάζει διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Το κλίμα έχει αντιστραφεί και αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες κλείνουν προς την παραμονή του Έλληνα γκαρντ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο το θέμα θα κλείσει οριστικά από τη στιγμή που γίνουν οι τελικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, με τα τωρινά δεδομένα να δείχνουν συμφωνία.

Πέραν της υπόθεσης Παππά, οι «πράσινοι» σκοπεύουν να «τσεκάρουν» την αγορά αναζητώντας έναν παίκτη στη θέση «4», με ευρωπαϊκή εμπειρία και αξιόπιστο σουτ. Έχοντας διευθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των ανοιχτών θεμάτων τους, στο «τριφύλλι» δεν πρόκειται να βιαστούν και θα εξετάσουν με προσοχή τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, ή ό,τι νέο προκύψει στη συνέχεια, προτού καταλήξουν στον «εκλεκτό»…