ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: “Να φτάσουμε στο φάιναλ φορ”

Τους στόχους για τη νέα χρονιά έθεσε ο Τσάβι Πασκουάλ με δηλώσεις του στο radio marca.

Πασκουάλ:

Ο Καταλανός προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τον σχεδιασμό, αλλά και για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το φάιναλ φορ.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Η δουλειά σας ανταμείφθηκε, όταν μετά από μια μακριά σεζόν κατακτήσατε με τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα;

«Ναι για δεύτερη χρονιά στη σειρά, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και είμαστε χαρούμενοι που τελειώσαμε έτσι τη σεζόν. Ο τελευταίος τίτλος είναι αυτός που σου αφήνει καλή γεύση και σε κάνει χαρούμενο το καλοκαίρι».

-Ήσασταν το έναυσμα που ήθελε η ομάδα;

«Όταν έφτασα εδώ, την προηγούμενη σεζόν δεν είχαμε πάρει το πρωτάθλημα κι αυτό δεν ήταν καλό για εμάς. Πρέπει να ακολουθείς την ίδια γραμμή, ακόμα κι αν κάθε χρονιά είναι πιο δύσκολη».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.711 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Ποιο είναι το επόμενο βήμα για να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί;

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε όλη την ομάδα, γιατί δεν μπορούμε να φτάσουμε τις προσφορές που έχουν κάποιοι παίκτες μας, είναι κάτι που συμβαίνει. Είμαστε μια ομάδα με ελεγχόμενο μπάτζετ, αλλά προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε. Ονειρευόμαστε να πάμε ένα βήμα πιο μακριά, να φτάσουμε στο Final Four και να το κατακτήσουμε, αλλά πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στη γη. Μπορεί να συμβεί, αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν δεν μπορείς να φτάσεις στα μπάτζετ άλλων ομάδων».

-Ήταν πιο δύσκολη η σεζόν από ότι την περιμένατε λόγω της διαμάχης του προέδρου με την Euroleague;

«Το σημαντικό είναι πως τώρα όλα είναι στη σωστή σειρά. Πρέπει να γυρίζεις σελίδα, να κάνεις ένα βήμα μπροστά και τώρα αντιμετωπίζουμε τη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας με ενθουσιασμό. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιστορικό κλαμπ που αξίζει να είναι στην Ευρωλίγκα και η Ευρωλίγκα αξίζει να έχει στις τάξεις της τον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση έχει ηρεμήσει, είναι σταθερή κι αυτό είναι το καλύτερο νέο για όλους».

-Στην ACB έγιναν αρκετές μετακινήσεις στους πάγκους. Είστε χαρούμενοι με την παρουσία του Αγκουστί Γιούλμπε και του Γιοσέπ Μαρία Μπεροκάλ, που ήταν βοηθοί σας, στη Φουελανμπράδα και την Εστουδιάντες αντίστοιχα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και για τους δυο. Ο Αγκουστί ήταν ήδη βοηθός του Περάσοβιτς και του αξίζει αυτή η εμπειρία και ο Σέμα (σ.σ. Μπεροκάλ), είναι ένας προπονητής που υπήρξε πρώτος σε αρκετά μέρη και πάντα είχε καλά αποτελέσματα. Τους εύχομαι καλή τύχη».

-Ένας πολύ καλός προπονητής δείχνει να είναι ο Γιασικεβίτσιους…

«Αναμφίβολα. Είναι ένας μοντέρνος προπονητής αυτή τη στιγμή. Τα πήγε πολύ καλά τις τελευταίες δυο σεζόν με τη Ζαλγκίρις, ειδικά τη δεύτερη. Όμως, το πιο σημαντικό πέρα από τα αποτελέσματα είναι πως πρόκειται για έναν τύπο που δίνει ταυτότητα στις ομάδες του και αυτό δύσκολα το βρίσκεις».

-Είναι δύσκολο να μείνεις σε ένα πρότζεκτ για χρόνια. Στην ACB περάσατε 8,5 χρόνια στη Μπαρτσελόνα. Τώρα ο Μόντσο Φερνάντες και ο Πάμπλο Λάσο είναι στην Ομπραντόιρο και τη Ρεάλ Μαδρίτης για επτά σεζόν. Σας εκπλήσσει το γεγονός ότι έχουν μείνει τόσο πολύ κι έχουν επιτυχίες;

«Καθόλου, αμφότεροι είναι πολύ καλοί προπονητές και ο Πάμπλο συνδύασε μια στιγμή όπου όλοι έκαναν τα πάντα πολύ καλά. Πήραν διεθνείς παίκτες του κορυφαίου επιπέδου και κάθε χρόνο είναι σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Τα πάνε πολύ καλά. Το αξίζουν και αυτή είναι η διαδρομή που σου δίνει επιτυχίες. Σε αυτά τα χρόνια, ο Πάμπλο είχε τις στιγμές που όλοι τον έβαλαν υπό αμφισβήτηση, αλλά έδειξε χαρακτήρα και δύναμη για να προχωρήσει. Το ίδιο πράγμα έγινε και με εμένα στη Μπαρτσελόνα. Θα υπάρχουν πάντα κακές και καλές στιγμές, αλλά η σταθερότητα είναι συνώνυμο, τελικά, με την πιθανότητα να πετύχεις».

-Βλέποντας αυτά τα δυο χρόνια που πέρασαν, πιστεύετε πως κάποιοι στη Μπαρτσελόνα θα έχουν μετανιώσει που φύγατε;

«Δεν έχω ιδέα και δεν με νοιάζει τόσο πολύ αυτό. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που τις πήραν, κοιτάζουν πίσω ή όχι».

-Πως βλέπετε το νέο πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα; Χρειάζονται περισσότερη σταθερότητα;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια θεωρία για αυτό, θα πρέπει να δουλέψουν καλά και τίποτα παραπάνω. Εκτός αυτού, δεν με ενδιαφέρει να πω πολλά για αυτό».

-Τι πιστεύετε για το ευαίσθητο θέμα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο;

«Δεν θα μιλήσω για αυτό. Όλοι ξέρετε τον σεβασμό που πάντα έχω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ποιος είναι για εμένα. Ο καλύτερος παίκτης που είχα ποτέ. Αξίζει τα καλύτερα, έδωσε τα πάντα για το κλαμπ, έπαιξε τραυματίας, με πόνους παντού και πάντα θυσιαζόταν για το κλαμπ. Το μόνο πράγμα που θα ήθελα για αυτόν, είναι να τελειώσει εκεί που είναι, σε ένα, δυο ή τρία χρόνια ή όποτε το αποφασίσουν οι δυο πλευρές, αλλά να τελειώσει με αυτό που του αξίζει. Να είναι χαρούμενος στην πόλη του και να κλείσει ένα ιστορικό κεφάλαιο, γεμάτο τίτλους σε ένα φαντασμαγορικό παιχνίδι. Αυτό θα ήταν αυτό που θα ήθελε να δω, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω για ό,τι συμβαίνει τώρα, είμαι πολύ μακριά και έξω από αυτό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.