ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ιωάννης Παπαπέτρου: Είναι μια χαρά, στα καλύτερά του

Ο Παναθηναϊκός πυροδότησε την… βόμβα Παπαπέτρου και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον 24χρονο πλέον φόργουορντ. Οι αριθμοί και τα στατιστικά που δείχνουν ότι ο Ιωάννης πήρε την απόφαση να φορέσει την πράσινη φανέλα, όντας στα καλύτερά του!

Ιωάννης Παπαπέτρου: Είναι μια χαρά, στα καλύτερά του

O Παναθηναϊκός έδειξε υπομονή και… χτύπησε την κατάλληλη στιγμή, κάνοντας δικό του τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο 24χρονος φόργουορντ, που αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στον Ολυμπιακό, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι» και μοιάζει έτοιμος για να αποτελέσει ένα δυνατό «όπλο» στη φαρέτρα του Τσάβι Πασκουάλ.

Το πιο σημαντικό γεγονός είναι οι υψηλές φιλοδοξίες του Ιωάννη. Συγκεκριμένα, στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι στόχοι που έχω δεν είναι προσωπικοί, αλλά έχουν να κάνουν μόνο με την ομάδα. Αυτό που θα ήθελα είναι να βρεθεί ξανά ο Παναθηναϊκός στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Έχει πολλά χρόνια να πάει σε Final 4 η ομάδα και η επιστροφή της στην κορυφή αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ».

Το Panathinaikos24.gr  καταγράφει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Το μπασκετικό «μικρόβιο» και η Αμερική

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1994 και από νωρίς… κόλλησε το μπασκετικό μικρόβιο από τον πατέρα του,  Αργύρη (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού) αρχίζοντας την πορεία του στα παρκέ από πολύ νεαρή ηλικία, στην ομάδα του Ηλυσιακού. Εκεί αγωνίστηκε μέχρι τα 16 του χρόνια, όταν και πήρε την απόφαση να φύγει για την Αμερική. Σις ΗΠΑ, φοίτησε σε λύκειο της Φλόριντα, συμμετέχοντας στην ομάδα του σχολείου του.

Το κολλεγιακό μπάσκετ και η επιστροφή στην Ελλάδα

Στα 18 του χρόνια επιλέχθηκε και αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανεπιστημίου του Τέξας για ένα χρόνο. Σε ένα χρόνο στο NCAA, με τη φανέλα των Texas Longhorns, μέτρησε 32 εμφανίσεις έχοντας μέσο όρο 8.2 πόντους.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τις μικρές Εθνικές, κέντρισαν το ενδιαφέρον από Ελλάδα, με τον Παπαπέτρου να υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη του σεζόν και ο πρώτος του τίτλος

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου υπέγραψε το 2013 πενταετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, με τις αποδοχές του να κυμαίνονται -συνολικά- στα 2 εκατ. ευρώ. Στην αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το διηπειρωτικό κύπελλο απέναντι στην βραζιλιάνικη Πινέιρος, με τον 19χρονο τότε Παπαπέτρου να μην δίνει το «παρών» λόγω γαστρεντερίτιδας.

Η πρώτη σεζόν, όπως είναι λογικό, ήταν σεζόν προσαρμογής για τον Έλληνα φόργουορντ. Παρόλα αυτά, συμμετείχε σε αρκετά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε 12 αγώνες της Ευρωλίγκα, έχοντας μέσο όρο 4.6 πόντους. Το αξιοσημείωτο βέβαια ήταν το εκπληκτικό ποσοστό του στα τρίποντα που άγγιζε το 48%. Την ίδια στιγμή στο πρωτάθλημα είχε 25 συμμετοχές, 7 εξ΄αυτών στα πλέι-οφ, με μέσο όρο 4,8 πόντους ανά παιχνίδι.

Το 2014, ο Ιωάννης Παπαπέτρου συμμετείχε στο Draft του NBA, χωρίς ωστόσο να καταφέρει τον στόχο του, καθώς δεν επιλέχθηκε από καμία ομάδα.

Ο σοβαρός τραυματισμός και η γρήγορη επάνοδος

Στην αρχή της σεζόν 2014-15 ο Παπαπέτρου στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, μιας και υπέστη ρήξη περόνης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός παρκέ για τέσσερις μήνες, χάνοντας την μισή σεζόν. Όταν επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, βοήθησε την ομάδα του στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και να φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Συγκεκριμένα ο Παπαπέτρου έπαιξε 11 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και είχε μέσο όρο 3,6 πόντους ενώ στο πρωτάθλημα είχε 10 συμμετοχές με μέσο όρο 4 πόντους. Η ευστοχία του πίσω από τη γραμμή των 6.75μ παρέμεινε, ειδικά στην Ευρωλίγκα, με ποσοστό στο 40%.

Η χρονιά αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, όμως ο «μαχητής» Παπαπέτρου κατάφερε να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός και ακόμα καλύτερος.

Το δεύτερο πρωτάθλημα και η άνοδος του

Την επόμενη σεζόν, ο Έλληνας φόργουορντ είχε πολύ περισσότερες συμμετοχές από κάθε  και μέσα από την πολύ καλή του παρουσία έγινε απαραίτητος για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο Παπαπέτρου έπαιξε σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος (9 εξ’ αυτών στα πλέι-οφ) με μέσο όρο κοντά στους 8 πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση το πρωταθλήματος. Την χρονιά αυτή μάλιστα κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη στο πρωτάθλημα Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, στην Ευρωλίγκα ο Ιωάννης συμμετείχε σε 24 αναμετρήσεις έχοντας μέσο όρο 5.7 πόντους και ποσοστό στα τρίποντα 40%.

Η χρονιά της καθιέρωσης

Η τέταρτη του σεζόν με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν και η σεζόν της καθιέρωσης του. Μπορεί ο ΟΣΦΠ να έχασε το πρωτάθλημα αλλά ο Ιωάννης είχε αρκετά καλή απόδοση. Για την ακρίβεια ο 23χρονος τότε Παπαπέτρου μέτρησε 36 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο πόντων 4.4 και ποσοστό στα τρίποντα 33.3%.

Την ίδια στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Παπαπέτρου αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια (8 εξ’ αυτών πλέι-οφ) έχοντας μέσο όρο 6.91 πόντους. Την ίδια στιγμή το ποσοστό του από τη γραμμή των 6.75 άγγιζε το 35%.

Η τελευταία του χρονιά, η καλύτερη του χρονιά

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου φέτος έκανε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του. Ο 24χρονος φόργουορντ ήταν ώριμος στο παιχνίδι του ενώ έδινε πολλές λύσεις τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Τα στατιστικά υψηλότερα από κάθε σεζόν. Στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια και είχε μέσο όρο 6.8 πόντους και ποσοστό στις βολές που άγγιζε το 70%.

Παράλληλα  στο πρωτάθλημα συμμετείχε σε 32 παιχνίδια (10 αγώνες πλέι-οφ) και είχε μέσο 8.9 πόντους και 44.4 % στα τρίποντα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.