ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αποστολάκης: «Όλοι δίπλα στον Παναθηναϊκό – Ομάδα με ελληνική ταυτότητα η λύση»

Ο Στράτος Αποστολάκης μιλάει στο panathinaikos24.gr για την κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, αναφέρεται στις ευθύνες και στέλνει το δικό του μήνυμά για το μέλλον του "τριφυλλιού" - "Υπερήφανος για τον γιο μου, απ΄ αυτόν εξαρτάται τι θα κάνει".

Αποστολάκης: «Όλοι δίπλα στον Παναθηναϊκό - Ομάδα με ελληνική ταυτότητα η λύση»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Στράτος Αποστολάκης μιλάει στο panathinaikos24.gr για όλα όσα βιώνει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος εξηγεί τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η ομάδα, αναφέρεται στις ευθύνες που έφτασαν το σύλλογο σε αυτό το σημείο και στέκεται στο “από εδώ και πέρα”.

Αναλυτικά όσα είπε στο Panathinaikos24.gr:

«Ο Μαρίνος «κράτησε» την ομάδα στα δύσκολα – Μεγαλύτερο φορτίο ο Δώνης αλλά θα τα καταφέρει»

Για τον περσινό Παναθηναϊκό και τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Νομίζω ότι κάθε χρονιά για τον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα στοίχημα και μία δοκιμασία. Κανείς δεν γνωρίζει ούτε πως θα αρχίσει ούτε ποια θα είναι η εξέλιξη της. Την περσινή χρονιά, η οποία ήταν μία από τις δυσκολότερες στην ιστορία του, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να μείνει ζωντανός. Σ’αυτό βοήθησαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» αλλά περισσότερο η τεχνική ηγεσία, η οποία ήταν δίπλα στους παίκτες και «περνούσε» όλες τις  δυσκολίες μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν αυτός που «κράτησε» την ομάδα . Είναι πολύ τυχερός ο Παναθηναϊκός που σε τέτοιες δύσκολες  εποχές έχει Έλληνες προπονητές, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα και πολύ περισσότερο γνωρίζουν τη σημαίνει Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι με οποιονδήποτε ξένο προπονητή  ο Παναθηναϊκός δεν θα τα κατάφερνε»

Για τον νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται και για τον Γιώργο Δώνη: «Θεωρώ ότι ο Δώνης όπως και ο Μαρίνος είναι παιδιά της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος έζησε σ’ έναν άλλον Παναθηναϊκό πολύ καλύτερο, με πολύ λίγα προβλήματα. Τώρα βέβαια είναι στις πλάτες τους ένα πολύ μεγάλο… φορτίο αλλά επειδή γνωρίζει την ομάδα θα τα βγάλει πέρα. Όπως σας είπα και πριν μόνο ένας Έλληνας προπονητής θα μπορεί να ανταπεξέλθει υπό αυτές τις συνθήκες. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία γνωρίζουν την ομάδα τόσο στο τεχνικό τιμ όσο και γύρω απ’ αυτή, πιστεύω ότι θα δώσουν τη σωστή κατεύθυνση με σκοπό το «τριφύλλι» να βρει τον δρόμο του. Η σεζόν που έρχεται είναι πιο δύσκολη και μάλλον η δυσκολότερη στην ιστορία του Παναθηναϊκού μιας και υπάρχει η απαγόρευση των μεταγραφών. Εύχομαι ο Γιώργος φέτος να τα βγάλει εις πέρας».

«Μία ανταγωνιστική ομάδα που να… τρέχει – Το μπάτζετ εκτινάχθηκε με την πολυμετοχικότητα και μετά δεν υπήρχε συνέχεια»

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος και το τι στόχους πρέπει να έχει με τα δεδομένα που υπάρχουν«Πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει μία ανταγωνιστική ομάδα με νεαρούς παίκτες. Αυτοί μπορεί βέβαια να υστερούν σε εμπειρία  αλλά έχουν περισσότερα τρεξίματα, περισσότερη ενέργεια  και φυσικά μεγάλη επιθυμία να καθιερωθούν. Αν ο Γιώργος καταφέρει να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα που θα… τρέχει τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα χει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η φανέλα του Παναθηναϊκού από μόνη της είναι πολύ… βαριά και δίνει μεγάλη αξία σ’ όποιον την φοράει. Τα νεαρά αυτά παιδιά έχουν την ευκαιρία να καθιερωθούν σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει να την εκμεταλλευτούν».

Για το τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός έφτασε σ’ αυτό το σημείο (απαγορεύσεις μεταγραφών και αβεβαιότητα για το μέλλον): «Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για συζήτηση. Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν εδώ και 10 χρόνια από την πολυμετοχικότητα, που το μπάτζετ εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη και δεν μπορούσε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Μετά «έσκασε» η κρίση και έφτασε η ομάδα στο σημείο αυτό που βρίσκεται σήμερα. Θεωρώ ότι τέτοιες κρίσεις περνάνε όλες οι ομάδες στην ιστορία τους. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα κι θα φανεί κατά πόσο είναι δυνατός για να ανταπεξέλθει».

«Υπερήφανος για τον γιο μου- «Χρυσή» ευκαιρία ο Παναθηναϊκός γι΄αυτα τα νέα παιδιά- Θα πετύχουν μόνο με δουλειά»

Για την προοπτική με την Παϊρότζ αλλά και το Athens Alive: «Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες. Αναμένω και γω όπως αναμένει και όλος ο κόσμος για να δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορούμε να μαντέψουμε το τι θα γίνει. Εκ του αποτελέσματος θα κρίνουμε αν είναι κάτι σωστό ή λάθος, δεν μπορούμε να το δούμε από πριν. Δεν μπορούμε να γίνουμε μάντεις από τη στιγμή που δεν ξέρουμε λεπτομέρειες».

Για τον γιο του, Κώστα Αποστολάκη, που πήρε στην προετοιμασία ο Δώνης και πως αισθάνεται ο ίδιος που βλέπει το παιδί του να ακολουθεί τα βήματα του: «Όπως κάθε πατέρας όταν βλέπει να προοδεύουν τα παιδιά του είναι πολύ υπερήφανος, όπως είμαι και γω.  Είναι πολύ σημαντικό ότι ο γιος μου έγινε επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό, μιας και του ανοίγεται ένας μεγάλος δρόμος, μία μεγάλη πόρτα, μια μεγάλη λεωφόρος. Σ’ αυτή τη λεωφόρο που λέγεται Παναθηναϊκός αυτός μπορεί να πατήσει γκάζι. Η μία περίπτωση είναι πατήσει γκάζι και να «πάει» με χίλια και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να «πάει» με πρώτη ταχύτητα και να μείνει εκεί. Από αυτόν εξαρτάται. Ο Παναθηναϊκός του δίνει την ευκαιρία όπως και  σ’ αλλά παιδιά, να δουλέψουν σωστά και να καθιερωθούν στην ομάδα. Όπως τους βοηθάει ο Παναθηναϊκός έτσι μπορούν να βοηθήσουν τόσο την ομάδα όσο και τους εαυτούς τους. Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός και πρέπει να πατήσουν γκάζι και να απογειωθούν μαζί με την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο σ’ αυτή την περίπτωση . Ο Παναθηναϊκός να στηριχθεί σ’ αυτά τα νέα παιδιά και αυτά από πλευράς τους να δουλέψουν πολύ σκληρά έχοντας πάντα  το κεφάλι… κάτω. Οφείλουν αυτή τη δύσκολη αποστολή που τους αναθέτει η ομάδα να την βγάλουν εις πέρας. Αυτό γίνεται μόνο με δουλειά και μυαλό, δεν γίνεται με λόγια. Το σημαντικό είναι η δουλειά και πάλι η δουλειά. Αυτά τα παιδιά πρέπει να εκμεταλλευτούν την τεράστια προοπτική που τους δίνει η ομάδα. Όχι μόνο ο γιος μου αλλά και όλα τα παιδιά. Όλα αυτά τα λέω για όλα τα παιδιά»

«Ερχονταν χειρότεροι ξένοι από τους Έλληνες για να εξυπηρετούνται απώτεροι οικονομικοί σκοποί-Όλοι δίπλα στον Παναθηναϊκό»

Για το αν αυτή η κρίση είναι ευκαιρία για την ανάδειξη νεαρών Ελλήνων και για το αν αυτή τελικά είναι η λύση: «Η κρίση σε οποιοδήποτε κομμάτι της ζωής φέρνει ευκαιρίες. Αυτή είναι μία ευκαιρία και για τον Παναθηναϊκό να εξυγιανθεί αλλά και να αποκτήσει μία ταυτότητα. Αν το πάρουμε ιστορικά, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για άλλες ομάδες, όταν στηρίχθηκαν σε μια ελληνική μαγιά και νοοτροπία το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Φυσικά πάντα είναι οι αναγκαίες οι προσθήκες καλών ξένων παικτών, που δηλαδή να είναι καλύτεροι από τους Έλληνες που υπάρχουν στο ρόστερ.

Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε το εξής οξύμωρο εδώ στην Ελλάδα. Να αποκτούνται ξένοι που να είναι χειρότεροι από τους Έλληνες που υπήρχαν στην ομάδα. Αυτό νομίζω ότι γινόταν για την εξυπηρέτηση απότερων σκοπών που είχαν να κάνουν με οικονομικά κίνητρα και «δουλειές» μάνατζερ. Είμαι σίγουρος ότι αυτό κάποια στιγμή θα τερματίσει και θα επιστρέψουμε ξανά στις ακαδημίες και στους Έλληνες. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να πετύχει μία ομάδα».

Για το αν θα γύρναγε πότε στον Παναθηναϊκό από άλλο πόστο και αν ναι με τι προοπτικές: «Κοιτάξτε εγώ δούλεψα πολύ στον Παναθηναϊκό και έπαιξα και πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή, μιας και είναι και ο γιος μου στον Παναθηναϊκό, δεν είναι ο στόχος μου αυτός. Γενικά δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο από κάποιο τέτοιο πόστο. Είναι ορισμένοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, ανάμεσα σ’ αυτούς και εγώ, που είναι ταυτισμένοι με κάποιες ομάδες. Εγώ είμαι ταυτισμένος με τον Παναθηναϊκό. Έπαιξα στον Παναθηναϊκό, δούλεψα μόνο στον Παναθηναϊκό και τελείωσα στον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να ασχοληθώ με κάτι άλλο ή να ξανασχοληθώ. Δόξα τω Θεό υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με όρεξη, με δυνατότητες που είναι στον Παναθηναϊκό τώρα. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλα στο μέλλον.  Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να λέμε την άποψη μας για το πώς θα γίνεται καλύτερη η ομάδα. Δηλαδή ο ρόλος μας να είναι πιο συμβουλευτικός. Να κάνουμε μόνο προτάσεις, όπως κάνω εγώ αυτή η στιγμή. Μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ