ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Ίαν Βουγιούκας: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει θυσίες – Στόχος για φέτος το final 4»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ίαν Βουγιούκας, μιλάει στο Panathinaikos24.gr για την παραμονή του στην ομάδα και τους στόχους της νέα σεζόν, τη μεταγραφική ενίσχυση, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη μεγάλη επιστροφή στην ευρωπαϊκή κορυφή.

Ίαν Βουγιούκας: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει θυσίες - Στόχος για φέτος το final 4»

Ο Ίαν Βουγιούκας αποτελεί την ήρεμη δύναμη στους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Ένας αθόρυβος στρατιώτης του «τριφυλλιού» που εμφανίζεται κάθε φορά όταν η ομάδα τον έχει ανάγκη βγαίνοντας μπροστά

Ο Ίαν Βουγιούκας μιλάει στο Panathinaikos24.gr για τη περσινή σεζόν η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για την παραμονή του στην ομάδα, για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, το έργο του συνεχιστή Δημήτρη, τις μεταγραφές και θέτει ξεκάθαρα τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε στο Panathinaikos24.gr:

«Γλυκιά γεύση η κατάκτηση του πρωταθλήματος-Μας επηρέασε η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου»

Για την προηγούμενη σεζόν: «Η περσινή σεζόν, παρά τις όσες δυσκολίες υπήρχαν, τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Μας άφησε μια γλυκιά γεύση. Σίγουρα το ότι χάθηκε το κύπελλο και η πρόκριση στο φάιναλ φορ, παρότι είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, είναι γεγονότα που μας στεναχώρησαν. Βέβαια προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε τη νέα σεζόν».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.225 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Ίαν Βουγιούκας

Για το πώς και αν τους επηρέασε η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια των τελικών του πρωταθλήματος: «Σίγουρα μας επηρέασε . O Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν μια ηγετική μορφή για τον Παναθηναϊκό. Με λίγα λόγια ήταν ο πατριάρχης της ομάδας. Ήταν ένας άνθρωπος που τόσα χρόνια μας στάθηκε. Το κλίμα λοιπόν ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, ειδικά στο ΟΑΚΑ».

«Τιμή μου να είμαι αρχηγός – Οικογένεια μου ο Παναθηναϊκός – Θέλουμε πολύ ένα φάιναλ-φορ»

Για το πώς ένιωθε που φέτος ήταν αρχηγός της ομάδας και αν υπήρχε παραπάνω πίεση και τις άλλες χρονιές: «Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για μένα ότι ήμουν αρχηγός της ομάδας φέτος. Ελπίζω και θέλω να είμαι και τη νέα σεζόν. Όταν είσαι αρχηγός μιας ομάδας έχεις μεγαλύτερες ευθύνες απ’ όταν δεν είσαι. Προσπαθείς με τον τρόπο σου να ενθαρρύνεις τους συμπαίκτες του ενώ κοιτάς πιο πολύ το καλό της ομάδας παρά το δικό σου».

Για την παραμονή του στην ομάδα και το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον: «Είναι σημαντικό για μένα ότι έμεινα στον Παναθηναϊκό, γιατί ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Ο Παναθηναϊκός είναι σαν το σπίτι μου. Είναι ο ορισμός της οικογένεια, δηλαδή η οικογένεια μακριά από την οικογένεια σου. Μία μπασκετική οικογένεια, η οποία πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί».

Ίαν Βουγιούκας

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας και το πόσο θέλουν ένα φάιναλ φορ: «Ο Παναθηναϊκός έχει να πάει σε φάιναλ-φορ από το 2012, όπου ήμουν και μέλος της τότε ομάδας. Μακάρι να πάμε και φέτος. Θέλουμε πολύ ένα φάιναλ –φορ. Φυσικά βέβαια έχουμε στο μυαλό μας και να κρατήσουμε την κυριαρχία μας και στο πρωτάθλημα αλλά να κατακτήσουμε και το κύπελλο».

«Ευφυής ο Πασκουάλ – Κάνει θυσίες ο Δ. Γιαννακόπουλος για να πρωταγωνιστεί ο Παναθηναϊκός»

Για τον Τσάβι Πασκουάλ: «Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας ευφυής προπονητής και γνωρίζει καλά το άθλημα. Αντιλαμβάνεται το μπάσκετ σε υψηλό βαθμό ενώ δίνει και αρκετές ελευθερίες στους παίκτες του και έτσι μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Ο Δημητρής Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε ο πατέρας του και ο θείος του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον.Όλοι οι παίκτες ξέρουμε πόσο αγαπάει την ομάδα και πόσες θυσίες κάνει για να είναι η ομάδα επιτυχημένη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

«Σημαντική η ανανέωση Καλάθη, ποιοτικές οι μεταγραφές – Δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον ο κόσμος του Παναθηναϊκού»

Για τις μεταγραφές που έχει κάνει σε συνδυασμό με την παραμονή του Νικ Καλάθη: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι έμεινε ο Νικ Καλάθης στην ομάδα. Ο Νικ είναι ένας πολύ καλός παίκτης και βοηθάει σε πολλούς τομείς. Όλα τα νέα αποκτήματα (Λάσμε, Παπαπέτρου, Λάνγκφορντ) έχουν ποιότητα,εμπειρία αλλά και φιλοδοξίες να πετύχουν τόσο οι ίδιοι όσο και η ομάδα. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό απ’ όλα».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκoύ: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν δίπλα στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Γενικά βλέπω ότι οι φίλοι της ομάδας προμηθεύονται και φέτος μεγάλο αριθμό διαρκείας αποτυπώνοντας την αγάπη τους. Ανυπομονώ να παίξω και τη νέα σεζόν σε γεμάτο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον στην Ευρώπη»

Ίαν Βουγιούκας

Για το αν ο ελληνικός κορμός που έχει χτιστεί ειδικά φέτος μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες: «Για μένα οι ντόπιοι παίκτες είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας ομάδας. Πιστεύω ότι η επιτυχία του Παναθηναϊκού σχεδόν όλα τα χρόνια οφείλεται στον ελληνικό κορμό. Αυτό το γνωρίζουν στην ομάδα και γι’ αυτό χτίζουν πάλι έναν ελληνικό κορμό σε συνδυασμό με καλούς, ταλαντούχους και έμπειρους ξένους».

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.