ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΟ

Ντεν Χάαγκ – Παναθηναϊκός 3-1: Μπήκε δυνατά, αλλά δεν άντεξε…

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό (Χατζηθεοδωρίδης) και έδειξε καλό πρόσωπο στο πρώτο μισό του πρώτου μέρος, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ιδανική, με τους Ολλανδούς να απαντούν σημειώνοντας τρία γκολ (3-1) στο τελευταίο «πράσινο» φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Αποχώρησαν τραυματίες οι Κολοβέτσιος και Μουνιέ.

Ντεν Χάαγκ - Παναθηναϊκός 3-1: Μπήκε δυνατά, αλλά δεν άντεξε...

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός  παρατάχθηκε για ακόμη μια φορά με σύστημα 3-4-2-1, το οποίο έχει ξεχωρίσει και χρησιμοποιεί ο Γιώργος Δώνης. Ο Σωκράτης Διούδης τοποθετήθηκε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μαυρομμάτη (αριστερά) – Κολοβέτσιο – Γιόχανσον (δεξιά) ν’ αποτελούν την τριάδα της άμυνας.

Οι Κουλιμπαλί (δεξιά) και Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά) επιλέχθηκαν ως μπακ-χαφ, με τους Εργκούς Κάτσε και Πασχάλη Στάικο να καλύπτουν τον άξονα του «τριφυλλιού» και τους Μπουζούκη (αριστερά), Χατζηγιοβάνη (δεξιά) να τοποθετούνται στις θέσεις των εξτρέμ. Στο βασικό σχήμα και στην κορυφή επιλέχθηκε ο Στέφανος Ρεγκάκος.

Το γρήγορο γκολ

H πρόθεση των παικτών του «τριφυλλιού» για πίεση ψηλά απέδωσε καρπούς στην πρώτη φάση του ματς, με τον Ρεγκάκο να βγαίνει από τα δεξιά και με ωραίο γύρισμα να βρίσκει τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ από το ύψος του πέναλτι με δεξί σουτ (0-1, 3′).

Στο μισό «κομμάτι» του πρώτου μέρους, το τριφύλλι παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρός στον αγωνιστικό χώρο. Ο τακτικά «στιβαρός»Παναθηναϊκός, συνέχιζε να πιέζει, αναζητώντας με υπομονή χώρους προς την εστία της Ντεν Χάαγκ, ενώ παράλληλα, δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους ν’ αναπτυχθούν. Ωστόσο, ο έλεγχος του σκορ έμελλε να χαθεί μέσα σε επτά λεπτά.

Το γύρισε γρήγορα η Ντεν Χάαγκ

Μέσω του κινητικού Μπέκερ, οι της Ντεν Χάαγκ βρήκαν διόδους από τη δεξιά πλευρά, απαντώντας αρχικά στο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη με το αντίστοιχο του Γκούσενς (1-1, 23′) και στη συνέχεια, ξανά με δημιουργία του Μπέκερ, έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Χούι, που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του Γιόχανσον, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους (2-1, 30′).

Δέκα λεπτά αργότερα (41′), ο Δημήτρης Κολοβέτσιος αποσύρθηκε αναγκαστικά από το παιχνίδι, δίνοντας τη θέση του στον Θεοχάρη, με το ημίχρονο να κλείνει στο 2-1 υπέρ της Ντεν Χάαγκ, η οποία με δύο πανομοιότυπες φάσεις κατάφερε να «σβήσει» το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, που σε γενικές γραμμές έδειξε πολύ καλό πρόσωπο ανά διαστήματα.

Με αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο

Η αρχή του δευτέρου μέρους βρήκε το τριφύλλι με εντελώς διαφορετική σύνθεση, καθώς ο Δώνης επέλεξε να περάσει στο ματς τον Κότσαρη αντί του Διούδη, τους Οικονόμου και Οικονομόπουλο στην τριάδα των μπακ (ο Γιόχανσον πήγε δεξιά ως μπακ-χαφ), τον Ινσούα, τους ΤζανδάρηΔώνη στον άξονα αντί των Κάτσε – Στάικου, τον Μουνιέ στα «φτερά» και τον Σέχου στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπουζούκη να είναι ο μόνος που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο.

Αν και οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που φάνηκαν περισσότερο απειλητικοί, προσπαθώντας από τα πλάγια να «τρυπήσουν» την «πράσινη» άμυνα, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που σημείωσε την πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους, όταν από κόρνερ του Μουνιέ, ο Θεοχάρης δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, αν και ήταν μόνος του (53′), κάτι που συνέβη στη φάση με τον Σέχου (58′) αλλά και σε εκείνη του Τζανδάρη που δοκίμασε το πόδι του (61′).

Έχασε ευκαιρίες και στη συνέχεια δέχτηκε το γκολ

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, αν και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κινηθεί στο γήπεδο με τις ίδιες… αρχές, υπήρξαν ορισμένα θέματα στην τακτική συνοχή (λόγω των μαζεμένων αλλαγών), τη σιγουριά στις μεταβιβάσεις και κυρίως στην τελική πάσα, αν και η διάθεση παρέμεινε σε καλά επίπεδα.

Όσο τα λεπτά περνούσαν, γινόταν όλο και πιο έντονες οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών σε αμφότερες τις ομάδες, κάτι που έφερε απανωτές φάσεις, τόσο από πλευράς «τριφυλλιού» (σουτ Εμμανουηλίδη στο 74′, απευθείας φάουλ του Οικονόμου στο 77′) όσο και από την Ντεν Χάαγκ, με τον Κότσαρη να λέει «όχι» στον Λόρεντσεν (75′).

Το δίδυμο Εμμανουηλίδη – Μουνιέ έδειχνε «ζωηρό», ωστόσο το σκληρό φάουλ που δέχθηκε ο Γάλλος εξτρέμ στο 74′ τον έστειλε εκτός παιχνιδιού στο 80ο λεπτό, αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες στο τελευταίο κομμάτι του ματς, με τους Ολλανδούς να βρίσκουν και τρίτο τέρμα στο 88ο λεπτό με τον Ζανγκ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1..

Ντεν Χάαγκ: Τζουίνκελς, Μπεούγκελσνταϊκ, Κάνον, Μπέκερ, Ίμερς, Γκόουσενς, Πίνας, Ελ Καγιατί, Πόλεϊ, Φάλκενμπουργκ, Χόουι

Παναθηναϊκός: Διούδης (46’ Κότσαρης), Κολοβέτσιος (41’ Θεοχάρης), Γιόχανσον (71’ Αποστολάκης), Μαυρομμάτης (46’ Οικονόμου), Κουλιμπαλί (46’ Οικονομόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Ινσούα), Κάτσε (46’ Τζανδάρης), Στάικος (46’ Δώνης), Μπουζούκης (71’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (46’ Μουνιέ), Ρεγκάκος (46’ Σέχου).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ