ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

«Εγκλημα» αν αυτή η ομάδα πάει στο ΟΑΚΑ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για όσα έγιναν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Τίλμπουργκ ενώ παίρνει θέση για το θέμα της έδρας και της κόντρας ΠΑΕ-Ερασιτέχνη.

«Εγκλημα» αν αυτή η ομάδα πάει στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και αυτό, που είδαμε στα φιλικά είναι μία ομάδα, που τρέχει πολύ, που δίνει τα πάντα, μία ομάδα, που έχει πλάνο, αλλά και μία ομάδα, που έχει τρομερό έλλειμμα ποιότητας. Ειδικά στην επίθεση και την άμυνα. Και περιμένει τον ξένο φορ, για να μπορεί να κάνει πιο εύκολη υπόθεση το γκολ, αλλά και την επιστροφή του Κουρμπέλη και την παρουσία του Πούγγουρα, όταν θα είναι έτοιμος στην άμυνα, για να μην δίνει τόσο εύκολα γκολ στους αντιπάλους. Μία ομάδα, που έχει και νέους παίκτες, που μαθαίνουν και έμπειρους ξένους, που αν δεν υπάρχουν απρόοπτοι τραυματισμοί, θα φτιάξουν ένα καλό σύνολο. Ένα σύνολο, που θα δώσει το καλύτερο, που μπορεί στο γήπεδο αν η διοίκηση είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις και δεν γίνουν τα …..περσινά.

Το που μπορεί να φθάσει αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να το πει κανείς, πολύ απλά, διότι τώρα φαίνεται ότι υστερεί ποιοτικά η ομάδα και κάποιοι παίκτες αναμένεται να γίνουν καλύτεροι στη συνέχεια . Το 3-4-2-1 που μαθαίνει ο Δώνης στους παίκτες, μπορεί να γίνει και 4-2-3-1 ανάλογα με τους παίκτες, που θα έχει στην διάθεσή του . Ο Δώνης, που έχει ζήσει σαν ποδοσφαιριστής έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή, θέλει πάντα να βάζει τον υψηλότερο στόχο και για αυτό ο στόχος του Ελληνα τεχνικού για την ομάδα τη νέα περίοδο είναι να μπει στην πεντάδα και να εκτίσει την ποινή της Ευρώπης και τον αποκλεισμό ενός έτους, αποτέλεσμα των «εγκλημάτων» της νυν διοίκησης. Και ο Δώνης, αλλά και οι παίκτες, ούτε καν ακούν, ότι μπορεί η ομάδα να κινδυνεύσει παρά το -6 και τον περιορισμό μεταγραφών.

Και σε όλα αυτά, που λένε, μπορεί να δικαιωθούν στην πορεία αν η ομάδα διατηρήσει την έδρα της. Η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης μέχρι τώρα δεν τα έχουν βρει για την Λεωφόρο. Εγώ λέω, ότι αν αυτός ο Παναθηναϊκός δεν παίξει στην Λεωφόρο τη νέα περίοδο, αλλά παίξει στο ΟΑΚΑ θα αποδυναμωθεί πολύ αγωνιστικά. Θα είναι «έγκλημα», να αποφασίσει η νυν διοίκηση να φύγει από την Λεωφόρο και να πάει στο ΟΑΚΑ, για ένα …πείσμα. Διότι και το ΟΑΚΑ με όλα όσα ζητάει περίπου 500.000 ευρώ θα πάρει σε ένα χρόνο(είναι το νοίκι, αλλά και τα έξοδα συντήρησης, όπου πρόσφατα άλλαξε ο χλοοτάπητας) και με το ΟΑΚΑ η ΠΑΕ έχει εκκρεμότητες οικονομικές περίπου 1 εκ. ευρώ και θα πρέπει να τις ρυθμίσει. Οπότε και κανένα κέρδος δεν θα έχει η ΠΑΕ από την μεταφορά της ομάδας από την Λεωφόρο στο ΟΑΚΑ και θα αποδυναμώσει την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Στην Λεωφόρο ακόμα και αν πηγαίνει λίγος κόσμος τη νέα περίοδο, κυρίως οι νέοι παίκτες, αλλά κα οι πιο έμπειροι θα νοιώθουν, ότι παίζουν στην έδρα τους και ο αντίπαλος θα το σκέφτεται, ότι πάει να παίξει στην Λεωφόρο.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.256 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο ΟΑΚΑ οι παίκτες θα νοιώθουν, ότι παίζουν σε ουδέτερο γήπεδο και οι αντίπαλοι θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν ζημιά και να πάρουν αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη ομάδα, λοιπόν, έχει μεγάλη ανάγκη την Λεωφόρο. Αν μιλάγαμε για έναν Παναθηναϊκό με άλλη διοίκηση, που θα έφερνε συσπείρωση στον κόσμο, θα γούσταρε την ομάδα και θα ήθελε το καλό της και θα έφερνε καλούς παίκτες, ε τότε σε αυτή την περίπτωση η Λεωφόρος θα ήταν μικρή και 30,40,50.000 κόσμος μόνο στο ΟΑΚΑ θα χώραγε. Αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός, που προσπαθεί να επιβιώσει από την οικονομική λαίλαπα των τελευταίων ετών έχει μεγάλη ανάγκη την Λεωφόρο.

*Για την ανάγκη ενίσχυσης του ερασιτέχνη δεν κάνω κάν κουβέντα, για μία διοίκηση, που πέρυσι με όσα έκανε δεν την ένοιαζε καν η πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας και έφθασε στο σημείο με το -6 λόγω χρεών και Βέμερ(που τελικά με καθυστέρηση πληρώθηκε), να στερήσει από την περσινή ομάδα να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη και το σβήσιμο της ποινής, συν τα όσα έγιναν με την αποψίλωση του ρόστερ με άγαρμπο τρόπο. *Όταν έχεις πληρώσει πριν λίγο καιρό 500.000 ευρώ στον Βέμερ είναι αδιανόητο να λες, ότι είναι μεγάλο το ίδιο ποσό, για την χρησιμοποίηση της Λεωφόρου για ένα χρόνο.

*Η προσπάθεια, που κάνουν στην ΠΑΕ να μας πείσουν, ότι η χθεσινή συνάντηση με το ΟΑΚΑ έγινε, για να δηλωθεί ως δεύτερη έδρα δεν πείθει, ούτε μικρά παιδάκια. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Κωνσταντίνου έλεγε χθες στους φίλους του δημοσιογράφους, που τον έπαιρναν τηλέφωνο ότι «τα βρήκαμε με το ΟΑΚΑ, θα διακανονίσουμε το χρέος και θέλουν περίπου 300.000 ευρώ συν τα εξοδα συντήρησης για να μας δώσουν το γήπεδο για τη νέα χρονιά».

Το ίδιο ακριβώς διέρρεε και η ΠΑΕ. Οπότε το τελευταίο μέρος της ανακοίνωσης της ΠΑΕ, ότι χθες μίλησαν με το ΟΑΚΑ για να το δηλώσουν σαν δεύτερη έδρα και όχι για να συμφωνήσουν μαζί τους, αν δεν παίξει η ομάδα στην Λεωφόρο, είναι άλλη μία ενημέρωση, που δεν λέει την αλήθεια στον κόσμο. Η μάλλον συμβαίνει ένα από τα δύο. Η χθες έλεγαν ψέματα από την ΠΑΕ, για τη συνάντηση με το ΟΑΚΑ, η σήμερα είπαν ψέματα με αυτό, που ανέφεραν στην ανακοίνωση.

*Ανακοινώσεις βγαίνουν, κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ πάνε στην Ολλανδία, για να βγάλουν φωτογραφίες(χωρίς να έχουν ίχνος…..ντροπής), η νυν διοίκηση λειτουργεί κανονικά, όχι σαν μια διοίκηση, που αποχωρεί, αλλά που παραμένει. Και αυτό φαίνεται και από το μνημονιακό μπάτζετ, που έχει η ομάδα. Είναι περιττό να πω, ότι η νυν διοίκηση έχει αποτύχει σε όλα και όσο πιο γρήγορα αποχωρήσει, τόσο πιο πολύ θα «φτιάξει» τον κόσμο της ομάδας, που δεν αντέχει να βλέπει άλλο αυτούς, που έφθασαν την ομάδα σε αυτό το σημείο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.