ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Νταμπίζας: «Σχεδόν ολοκληρωμένο το ρόστερ – Δε θα κρυφτούμε από τις δυσκολίες»

Οι τοποθετήσεις που έκανε ο Νίκος Νταμπίζας στη συνέντευξη Τύπου της επίσημης παρουσίασής του από τον Παναθηναϊκό.

Νταμπίζας: «Σχεδόν ολοκληρωμένο το ρόστερ - Δε θα κρυφτούμε από τις δυσκολίες»

Ο Νίκος Νταμπίζας απάντησε με ρεαλισμό και σύνεση στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Τύπου στην παρουσίασή του από το τριφύλλι.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε για την επιστροφή του στον σύλλογο, τα προβλήματα που υπάρχουν, τη συνεργασία που έχει με τον κόουτς Δώνη αλλά και το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ρόστερ έχει διαμορφωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νταμπίζα:

Για την επιστροφή του και την κατάσταση που επικρατεί: «Θεωρώ ότι για να δημιουργηθεί μία κατάσταση και να την επιλέξεις πρέπει να μπεις σε μία διαδικασία πολύ απλή. Να είσαι προετοιμασμένος. Ο βαθμός δυσκολίας είναι απλός αλλά αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην όποια επιτυχία. Είναι συλλογική προσπάθεια και μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει μία πρόκληση. Εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε ένα πλάνο ξεκάθαρο. Υπάρχει απόλυτη συνειδητοποίηση της κατάστασης».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.217 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους στόχους που έχει θέσει: «Να είμαστε ισορροπημένοι στα κομμάτια του οικονομικού πλάνου. Από εκεί και πέρα να δημιουργήσουμε μία κατάσταση με αγωνιστικές απαιτήσεις. Θα δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Χρειάζεται χρόνος και θα το σεβαστούμε αυτό».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με την πρώτη του θητεία: «Αισθάνομαι καλύτερα από το 2013 γιατί τότε ήταν η πρώτη μου δουλειά. Από τότε έχω βελτιωθεί σε αρκετά ζητήματα. Είναι πιο δύσκολη διαδικασία αλλά υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα κρυφτούμε πίσω από τον βαθμό δυσκολίας».

Για το θέμα του σέντερ φορ: «Έχουμε συμφωνήσει εσωτερικά τα χαρακτηριστικά για τον φορ και τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Είμαστε σε διαδικασία για να επιλέξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κατάλληλο τον παίκτη που θα δώσει τη δυναμική που ψάχνουμε. Κάποιες μικρές αλλαγές μπορεί να συμβούν»

Για τα προβλήματα και τη στάση του κόσμου: «Τα προβλήματα είναι μέρος της πραγματικότητας. Ο καθένας ορίζει τον τρόπο που θέλει να συμπεριφερθεί στην ομάδα του. Η ταύτιση με την ομάδα είναι υπερ άνω προσώπων. Το κριτήριο θα πρέπει να είναι πάντα το συναίσθημα για τον σύλλογο. Δεν περισσεύει κανένας… Αν θα βάλει κάποιος πλάτη είναι επιλογή του».

Για το πως θα αντιμετωπίσει η ομάδα τη σεζόν που έρχεται:  «Δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτα πέρα από το αγωνιστικό. Πρέπει να είναι όλοι αποκλειστικά συγκεντρωμένοι εκεί, να μπούμε σε… γυάλα, και να μη μας απασχολούν τα τριγύρω. Θα είμαστε κι απαιτητικοί, γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το έχουμε συμφωνήσει κι είναι επιλογή μας. Είμαστε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που έχει σχέση με τον σύλλογο Παναθηναϊκό και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Από την ίδια πλευρά θα πρέπει να τους παρέχουμε και τις συνθήκες. Εσωτερικά θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Για το πιο αρνητικό στοιχείο που υπάρχει:  «Παρουσιάζεται συνεχόμενα μια αρνητική εικόνα. Όμως, υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή η ευκαιρία να πάρουν έμπρακτα ευκαιρίες κάποια παιδιά. Δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτή τη λύση από ανάγκη αλλά από επιλογή. Η επιλογή είναι συγκεκριμένη, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η απαγόρευση, είναι να έχουμε μια στέρεη βάση από παιδιά της Ακαδημίας. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα, είναι μια τεράστια ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά να γίνουν πρωταγωνιστές. Με σεβασμό πάντα στη διαδικασία.

Για το ιδιοκτησιακό: Η πρώτη επαφή ήταν με εμένα και μετά τον προπονητή. Θεωρώ ότι εκπονήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, στην πορεία προέκυψε αυτή η ενδεχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Δεν μπορείς να ορίσεις κάτι που δεν είναι δεδομένο. Όταν έγινε το πλάνο, έγινε με ξεκάθαρη οριοθέτηση, μπορεί στο μέλλον να αλλάξουν τα δεδομένα, εμείς λειτουργούμε με τα τωρινά δεδομένα. Αν υπάρξει μια αλλαγή προς το καλύτερο ή χειρότερο αυτό είναι κάτι που θα γίνει μελλοντικά. Το πλάνο δεν αλλάζει, έχει θεσμοθετηθεί με συγκεκριμένους παραμέτρους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...