ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρουσίαση Δώνη – Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό (LIVE)

Αυτή την ώρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζει και επισήμως τους Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα.

Παρουσίαση Δώνη - Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό (LIVE)

Το δίδυμο Δώνη – Νταμπίζα παρουσιάζεται και επισήμως αυτή την ώρα (13:00) από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η «πράσινη» ΠΑΕ θα «συστήσει» -τυπικά- στο κοινό και τα ΜΜΕ τον νέο προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, με το Panathinaikos24.gr να σας ενημερώνει άμεσα για τα όσα ειπωθούν στην παρουσίαση των δύο ανδρών.

Λίγα λεπτά μετά τη 13:00, ο Σταμάτης Γαρρής προλόγισε τους Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τους δύο άνδρες.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.512 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πως πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό:

Δώνης: «Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε τρελοί. Πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν σταμάτησα κι ασχολήθηκα με προπονητική το μεγαλύτερο μου όνειρο ήταν κάποια στιγμή να είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι πάντα οι ιδανικές συνθήκες για να γίνει αυτό, όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Κάποιες φορές οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες. Εγώ θεωρώ ότι ήταν ιδανικό να έρθω σε αυτές τις συνθήκες. Το πρώτο που κυριάρχησε ήταν το συναισθηματικό κομμάτι αλλά και το αγωνιστικό γιατί θέλω πάντα ένα πλάνο που ξέρω ότι θα λειτουργήσει. Πολύ σημαντικό γεγονός αποτελεί το να έχεις κοινές ιδέες με τον τεχνικό διευθυντή.

Νταμπίζας: «Θεωρώ ότι για να δημιουργηθεί μία κατάσταση και να την επιλέξεις πρέπει να μπεις σε μία διαδικασία πολύ απλή. Να είσαι προετοιμασμένος. Ο βαθμός δυσκολίας είναι απλός αλλά αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην όποια επιτυχία. Είναι συλλογική προσπάθεια και μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει μία πρόκληση. Εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε ένα πλάνο ξεκάθαρο. Υπάρχει απόλυτη συνειδητοποίηση της κατάστασης».

Για τους στόχους που έχουν:

Δώνης: «Θέλουμε επαναφέρουμε την ομάδα στην κανονικότητα, δηλαδή σε όσα έχουμε μάθει στο παρελθόν. Να παρουσιάσουμε μία ομάδα με ρεαλισμό. Όλοι μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα προσπαθούμε να απομακρύνουμε όσο πιο σύντομα τη λέξη άλλοθι. Η περσινή σεζόν δημιούργησε άλλοθι και η λέξη που θα κυριαρχεί θα είναι η λέξη απαίτηση. Υπάρχουν απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και τους ποδοσφαιριστές μας. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι από εκεί και πέρα. Η θέση που θα τερματίσουμε θα φανεί στην εξέλιξη. Υπάρχει πλάνο ώστε να γίνουμε ανταγωνιστική ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε να βγάζουμε νικητές. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να κερδίσει».

Νταμπίζας: «Να είμαστε ισορροπημένοι στα κομμάτια του οικονομικού πλάνου. Από εκεί και πέρα να δημιουργήσουμε μία κατάσταση με αγωνιστικές απαιτήσεις. Θα δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Χρειάζεται χρόνος και θα το σεβαστούμε αυτό».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το 2013:

Νταμπίζας: «Αισθάνομαι καλύτερα από το 2013 γιατί τότε ήταν η πρώτη μου δουλειά. Από τότε έχω βελτιωθεί σε αρκετά ζητήματα. Είναι πιο δύσκολη διαδικασία αλλά υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα κρυφτούμε πίσω από τον βαθμό δυσκολίας».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:

Δώνης: «Νομίζω ότι μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας σε λιγότερο από έναν μήνα έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με όσα υπήρχαν πέρσι. Έχουμε κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι, υπάρχει ασφάλεια. Υπάρχει ένας άνθρωπος κοντά στους παίκτες που επικοινωνεί με την διοίκηση. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχει οικονομική σταθερότητα. Το μπάτζετ είναι μικρότερο και άρα είναι πιο εύκολο να συμβεί αυτό. Να μείνουμε απερίσπαστοι στο αγωνιστικό κομμάτι. Εμείς θα προετοιμάσουμε την ομάδα για να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε γήπεδο».

Για το ρόστερ:

Δώνης: «Το ρόστερ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Είναι βασικό να βρούμε επιθετικό γι’ αυτό σώσαμε το χρονικό περιθώριο για να έχουμε περισσότερες επιλογές. Είχαμε μικρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά ο αρχηγός είναι σημαντικός, συν ορισμένα παιδιά που μπήκαν αργότερα. Το παζλ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Κάποια παιδιά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο, πρέπει να δώσουμε χρονικά περιθώρια»

Νταμπίζας:  «Έχουμε συμφωνήσει εσωτερικά τα χαρακτηριστικά για τον φορ και τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Είμαστε σε διαδικασία για να επιλέξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κατάλληλο τον παίκτη που θα δώσει τη δυναμική που ψάχνουμε. Κάποιες μικρές αλλαγές μπορεί να συμβούν»

Για τον κόσμο και τη στάση του: 

Νταμπίζας: «Τα προβλήματα είναι μέρος της πραγματικότητας. Ο καθένας ορίζει τον τρόπο που θέλει να συμπεριφερθεί στην ομάδα του. Η ταύτιση με την ομάδα είναι υπερ άνω προσώπων. Το κριτήριο θα πρέπει να είναι πάντα το συναίσθημα για τον σύλλογο. Δεν περισσεύει κανένας… Αν θα βάλει κάποιος πλάτη είναι επιλογή του».

Δώνης:  «Είναι σημαντική η λέξη ενότητα και αυτό δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Θα αναφέρω το παράδειγμα της Φέγενορντ. Εμείς αυτό που πρέπει να δείξουμε προς τα έξω είναι να δείξουμε ότι υπάρχει υγεία. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει το επίπεδο να κρίνει αυτό που λέω αυτή την στιγμή».

Για το πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, αλλά και τους νέους παίκτες:

Δώνης: «Όλοι μαζί στο αγωνιστικό τμήμα αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι υπάρχει υγεία, ότι υπάρχει συγκεκριμένος στόχος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υγεία και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι η ομάδα θα εκπέμπει υγεία. Χαρούμενα τα βλέπω τα παιδιά, πολύ χαρούμενα. Μέρα με τη μέρα είναι πιο χαλαροί με αυτό που τους ζητάμε στην προπόνηση. Ξέρω ποιος είναι ο δύσκολος δρόμος για να έρθει η επιτυχία σε βάθος χρόνος. Είναι δική μας δουλειά να δείξουμε στα νέα παιδιά τη φανέλα που φοράνε. Βλέπω τους παίκτες ικανοποιημένους και μετά είναι πιο εύκολο να τους επηρεάσουμε. Ο προπονητής πρέπει να βρει τον τρόπο πως θα διαχειριστεί τον χαρακτήρα. Είναι σημαντικό πως θα εμπνεύσεις τους ποδοσφαιριστές, εφ’ όσον το καταφέρουμε τα άλλα είναι πιο εύκολα. Θα πρέπει να τους εξελίξουμε κι οι παίκτες πιστεύω είναι συμμέτοχοι σε αυτό».

Νταμπίζας: «Δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτα πέρα από το αγωνιστικό. Πρέπει να είναι όλοι αποκλειστικά συγκεντρωμένοι εκεί, να μπούμε σε… γυάλα, και να μη μας απασχολούν τα τριγύρω. Θα είμαστε κι απαιτητικοί, γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το έχουμε συμφωνήσει κι είναι επιλογή μας. Είμαστε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που έχει σχέση με τον σύλλογο Παναθηναϊκό και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Από την ίδια πλευρά θα πρέπει να τους παρέχουμε και τις συνθήκες. Εσωτερικά θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Για το πιο αρνητικό στοιχείο που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν:

Δώνης: «Θεωρώ ότι είναι το -6, όχι η απαγόρευση μεταγραφών γιατί η ομάδα έχει ταλέντο και σίγουρα θα υπάρχει εξέλιξη στο ρόστερ. Από κει και πέρα, εμείς δεν θέλουμε και δε ζητάμε το άλλοθι, θέλουμε να έχουμε απαιτήσεις».

Νταμπίζας: «Παρουσιάζεται συνεχόμενα μια αρνητική εικόνα. Όμως, υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή η ευκαιρία να πάρουν έμπρακτα ευκαιρίες κάποια παιδιά. Δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτή τη λύση από ανάγκη αλλά από επιλογή. Η επιλογή είναι συγκεκριμένη, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η απαγόρευση, είναι να έχουμε μια στέρεη βάση από παιδιά της Ακαδημίας. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα, είναι μια τεράστια ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά να γίνουν πρωταγωνιστές. Με σεβασμό πάντα στη διαδικασία.

Για την επιστροφή του Γιώργου Δώνη στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Καλό θα ήταν το πρωτάθλημα να ξεκινάει και να οριοθετείται πολύ νωρίτερα αλλά ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί αρκετές ομάδες δεν έχουν τηλεοπτική στέγη»

Για το ιδιοκτησιακό, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Παϊρότζ:

Νταμπίζας: Η πρώτη επαφή ήταν με εμένα και μετά τον προπονητή. Θεωρώ ότι εκπονήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, στην πορεία προέκυψε αυτή η ενδεχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Δεν μπορείς να ορίσεις κάτι που δεν είναι δεδομένο. Όταν έγινε το πλάνο, έγινε με ξεκάθαρη οριοθέτηση, μπορεί στο μέλλον να αλλάξουν τα δεδομένα, εμείς λειτουργούμε με τα τωρινά δεδομένα. Αν υπάρξει μια αλλαγή προς το καλύτερο ή χειρότερο αυτό είναι κάτι που θα γίνει μελλοντικά. Το πλάνο δεν αλλάζει, έχει θεσμοθετηθεί με συγκεκριμένους παραμέτρους.

Δώνης: «Διαχωρίζω ιδιοκτησιακό και αγωνιστικό πλάνο. Εγώ κρατάω τη στήριξη προς το πρόσωπο μου με πλάνο μακροπρόθεσμο. Μακάρι οι εξελίξεις να είναι οι καλύτερες και να δημιουργούνται μεγαλύτερες απαιτήσεις από τη νέα σεζόν, γιατί ξέρουμε φέτος ακριβώς ποιες είναι».

Για τα στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση: 

Δώνης: «Είναι βασική η θέση του επιθετικού. Η προετοιμασία έχει κάποιο λόγο, ώστε νέοι παίκτες να προσαρμοστούν και να γίνονται δοκιμές. Πάμε καλά στο κομμάτι την αντίπαλη περιοχή στο σύστημα που παίζουμε. Δεν είμαστε τόσο καλοί στο εκτελεστικό κομμάτι, όπου πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Έχουμε καλό βαθμό στο πρέσινγκ, καλές τοποθετήσεις, πρέπει να βελτιωθούμε στη μονομαχία, στις αντιδράσεις και στο κομμάτι της επικοινωνίας που είναι πολύ σημαντικό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.