ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΟ

Ομόνοια – Παναθηναϊκός 1-0: Κακός στο πρώτο, βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο

Ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτίωση στην άμυνα, όμως άργησε χαρακτηριστικά να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ της Ομόνοιας, που πήρε τη νίκη με 1-0 (Ντάρμπισιρ 18').

Ομόνοια - Παναθηναϊκός 1-0: Κακός στο πρώτο, βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο

Στη φιλική «μάχη» των δύο τριφυλλιών (Ομόνοια – Παναθηναϊκός), οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και κεφαλαιοποίησαν την υπεροχή τους στο 18ο λεπτό (Ντάρμπισιρ, 1-0), με το τριφύλλι να αδυνατεί να βρει λύσεις στην επίθεση και τον Κότσαρη να βγάζει αρκετές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Κουρμπέλη σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αλλαγές έδωσαν νέα πνοή στο τριφύλλι που έδειξε σαφώς βελτιωμένη εικόνα και από το 75ο λεπτό έως το τέλος είχε τις ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως οι Εμμανουηλίδης, Κουρμπέλης και Πίσπας (προ κενής εστίας) δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το σκορ (1-0).

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης συνέχισε να εμπιστεύεται το 3-4-2-1, τοποθετώντας τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια, τους Οικονόμου, Γιόχανσον και Θεοχάρη στο κέντρο της άμυνας, τον Στάικο με τον Κάτσε στον άξονα, τους Κουλιμπαλί – Χατζηθεοδωρίδη ως φουλ μπακ και τους Χατζηγιοβάνη – Δώνη πίσω από τον Στέφανο Ρεγκάκο.

Το ματς

Οι παίκτες της Ομόνοιας φρόντισαν να εγκαθιδρύσουν, λεπτό με το λεπτό, την κυριαρχία τους στη μεσαία γραμμή, αν και το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε δίχως φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός αν και πραγματοποιούσε φιλότιμες προσπάθειες, ψάχνοντας τους δύο φουλ μπακ του και κυρίως τον Κουλιμπαλί, δεν μπορούσε να μεταφράσει τις αντεπιθέσεις του σε φάσεις.

Η αδυναμία στην τελική πάσα και η «υπερφόρτωση» της δεξιάς πλευράς με τον ορεξάτο μεν, άστοχο στις σέντρες Κουλιμπαλί, δεν έπιασε, την ώρα που οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές, φροντίζοντας να τεστάρουν τον Κότσαρη.

Σε φόρμα ο Κότσαρης, αλλά…

Ο νεαρός πορτιέρε του τριφυλλιού ζεστάθηκε από νωρίς, αποκρούοντας με δυσκολία την προσπάθεια του Μέντες στο 18′, όμως στην ίδια φάση, δεν κατάφερε να βγάλει την κεφαλιά του Ντάρμπισιρ, έπειτα από τη σέντρα του Χριστοφή. Φάση στην οποία δεν αντέδρασε γρήγορα η άμυνα του Παναθηναϊκού, πληρώνοντάς το με γκολ (1-0, 18′).

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Δώνη δεν μπορούσαν να βρουν διόδους στην αντίπαλη περιοχή, κάνοντας αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, την ώρα που οι γηπεδούχοι απειλούσαν μέσω των γρήγορων επιθέσεών τους.

Ωστόσο, ο Κότσαρης είπε «όχι» στη μεγάλη -διπλή- χαμένη ευκαιρία των Λόπες και Ζίβετς στο 33ο λεπτό, διατηρώντας το 1-0. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σημειώσει τελική προς την εστία της Ομόνοιας.

Οι αλλαγές του Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης φρόντισε να περάσει νέα πρόσωπα στο ημίχρονο, με στόχο να φρεσκάρει την ομάδα και να την ωθήσει στο να βρει λύσεις και να σημειώσει φάσεις μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων, που πέρασαν ένα ήσυχο πρώτο μέρος.

Ο Στέφανος Ρεγκάκος, ο Πασχάλης Στάικος και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πέρασαν εκτός ματς, δίνοντας τη θέση τους στον Δημήτρη Κουρμπέλη, τον Χρήστο Σέχου και τον Γιάννη Μπουζούκη. Έπειτα, ο Τζανδάρης πήρε τη θέση του Κάτσε(63′) και ο Μαρομμάτης στη θέση του Γιόχανσον.

Βελτίωση με Κουρμπέλη

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να πάρει με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μπάλα στα πόδια του. Η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν σαφώς βελτιωμένη, από πλευράς ανάπτυξης, κάτι που οφείλεται στην είσοδο του Κουρμπέλη στην ανάπαυλα.

Με τον αρχηγό του, το τριφύλλι πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε κάπως τους γηπεδούχους, ωστόσο και πάλι, δεν υπήρξε δυνατότητα να καταγραφεί τελική φάση, με τους «πράσινους» να αδυνατούν να απειλήσουν τους αντιπάλους τους.

Πρώτη τελική με Μπουζούκη

Σταδιακά, ο Δώνης άλλαζε τα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας, ώστε να δοθεί χρόνος και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του πάγκου, ωστόσο το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά. Ο ρυθμός εξακολουθούσε να είναι χαμηλός και η Ομόνοια κρατούσε με άνεση το προβάδισμά της.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 77ο λεπτό ώστε να καταγραφεί η πρώτη τελική για το τριφύλλι, όταν ο Γιάννης Μπουζούκης δοκίμασε το πόδι του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα εκτός.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στην επίθεση μετά το 80ο λεπτό, αλλά τόσο ο Εμμανουηλίδης σε τετ α τετ στο 84ο λεπτό (μετά από λάθος του Βύντρα), όσο και ο Πίσπας (άστοχος προ κενής εστίας στο 88′ μετά από γύρισμα του Εμμανουηλίδη) δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν για το τριφύλλι.

Ομόνοια (Κάρλος Ολίβα): Μεχίας, Βύντρα, Γκαφούρ, Κουσουλός, Λόπες, Ενρίκες, Σοάρες, Μόντες, Χριστοφή, Ζίβετς, Ντάρμπισιρ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Οικονόμου *81′ Πίσπας), Γιόχανσον (63′ Μαυρομάτης), Θεοχάρης (74′ Αποστολάκης), Χατζηθεοδωρίδης (78′ Κουντουριώτης), Κουλιμπαλί (74′ Oικονομόπουλος), Στάικος (45′ Κουρμπέλης), Κάτσε (63′ Τζανδάρης), Χατζηγιοβάνης (45′ Μπουζούκης), Δώνης (71′ Εμμανουηλίδης), Ρεγκάκος (45′ Σέχου)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE