Ο Εμάνουελ Ινσούα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Λας Πάλμας του Μανόλο Χιμένεθ. Είδηση που έγινε γνωστή από το βράδυ του Σαββάτου και με τον τρόπο της έχει δώσει… τροφή για σκέψη σε Παναθηναϊκό και Λας Πάλμας.

Η ρήτρα και ο Γκαλάν

O Ινσούα δεν θα έλεγε «όχι» στην προοπτική του να παίξει μπάλα στην Ισπανία και τη Segunda Division, κάτι που φέρεται να έχει πάρει ως δεδομένο ο ατζέντης του. Ο εκπρόσωπος του Αργεντινού μπακ εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα να τα έχει βρει με τον σύλλογο από τα Κανάρια.

Ωστόσο, βάσει των όσων γράφουν σήμερα  οι Ισπανοί, το όνομα του 27χρονου μπακ του Παναθηναϊκού δεν είναι το μοναδικό στη λίστα του Χιμένεθ. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ εξετάζει παράλληλα και την περίπτωση του ποδοσφαιριστή της Κόρδοβα, Χάβι Γκαλάν, ο οποίος μάλιστα έχει συμβόλαιο 500.000 ευρώ με την ομάδα του.

Αν για τον Ινσούα τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ ξεκάθαρα, για τη Λας Πάλμας το παιχνίδι φέρεται να… παίζεται ακόμη.

Οι Ισπανοί έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Αργεντινού, όμως η περίπτωση του Γκαλάν αλλά και η ρήτρα του 1.5 εκατ. ευρώ που έχει τοποθετηθεί για τον «πράσινο» μπακ, τους οδηγεί στο να τσεκάρουν κι άλλες περιπτώσεις.

Αποδυνάμωση στα αριστερά

Η περίπτωση του Ινσούα έχει βάλει σε σκέψεις και το τριφύλλι. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά αν φτάσει πρόταση ισάξια της ρήτρας, όμως σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσουν ένα μετρήσιμο μέγεθος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Βάσει των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις μεταγραφές, κάθε πιθανή απώλεια ξένου ποδοσφαιριστή καλύπτεται δύσκολα. Εάν ο Ινσούα αποχωρήσει, τότε θα υπάρξει κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πίσω από τον 27χρονο αμυντικό υπάρχει ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Περίπτωση ταλαντούχου παίκτη μεν, αλλά χωρίς την ανάλογη εμπειρία. Πλην του Χατζηθεοδωρίδη υπάρχει και η λύση ανάγκης του Οικονόμου, που μπορεί κατά συνθήκη να παίξει στα αριστερά.