Εξαιρετική ήταν η παρουσία της αθλήτριας του Παναθηναϊκού, Τζένης Μπουλμέτη, στους αγώνες Μοντέρνου Πεντάθλου στο Ταλίν.

Η «πράσινη» Τζένη κατέκτησε την πρώτη θέση, συμμετέχοντας σε αθλήματα όπως: 4 χιλιόμετρα κολύμπι, 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Παράλληλα, η επίδοσή της χάρισε στην ίδια την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου, το οποίο θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη στη Χαβάη.

Η Τζένη Μπουλμέτη δήλωσε τα εξής:

«Ήταν ένας αγώνας για γερά νεύρα. Η θερμοκρασία του νερού ήταν 15 βαθμοί όποτε ήξερα ότι έπρεπε να βγω όσο το δυνατόν γρηγοροτερα έξω.Το pace μου ήταν στο 1.29, το πιο γρήγορο σε ΙΜ μέχρι tώρα, αλλά το suunto έγραψε 4550μ με αποτέλεσμα να πάγωσω ολόκληρη, να έχω υποθερμία και να τρέμω μέχρι το 40Κ του ποδηλάτου. Αλλά 70Κ με βροχή είχε και το bike στο οποίο πήγαινα κοντά με τη 2η αθλήτρια του αγώνα.

Έχοντας παραπλήσιο ρυθμό δεν πίεσα να κάνω PB αλλά να διατηρήσω δυνάμεις για τον μαραθώνιο αφού είχα στόχο την θέση και όχι τον χρόνο. Μια ωραία καταιγίδα είχε και το τρέξιμο στο οποίο μπόρεσα να αυξήσω τη διαφορά από τη 2η στα 7 λεπτά.

Ένας τέτοιος τερματισμός ήταν αυτό που ήθελα! Δύσκολος, με πόνο και με ωραίο συναγωνισμό. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman  είναι γεγονός».