ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αλαφούζος για Γιαννακόπουλο: «Πέντε φορές έκανε πίσω για την ΠΑΕ»

Ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε στις αναφορές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τις προσπάθειες που έκανε στο παρελθόν για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αλαφούζος για Γιαννακόπουλο: «Πέντε φορές έκανε πίσω για την ΠΑΕ»

Ο Γιάννης Αλαφούζος, απάντησε μέσω δήλωσής του στα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξή του στο sdna σχετικά με τις προσπάθειες που είχε κάνει στο παρελθόν για την αγορά της ΠΑΕ.

Στην ανακοίνωση, ο

Η ανακοίνωση του γραφείου του Γιάννη Αλαφούζου

«Η σημερινή συνέντευξη του κ. Γιαννακόπουλου είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους και πρωτίστως διότι επιβεβαιώνει το ρητό που θέλει την σιωπή να είναι χρυσός. Προσπάθησε να ξαναγράψει την ιστορία του ποδοσφαίρου των τελευταίων σαράντα ετών στρεφόμενος εναντίων όλων όσοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 67.921 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν σεβάστηκε ούτε τους κόπους ούτε τις θυσίες των ανθρώπων που διοίκησαν την ΠΑΕ καταθέτοντας εκατοντάδες εκατομμύρια στην ομάδα από την προσωπική τους περιουσία. Κάνει δε κριτική αφ’ υψηλού αφού ο ίδιος δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο ούτε ως φίλαθλο.

Αυτοαποκαλύπτεται αφού βλέπει την ΠΑΕ ως μια ακόμη επιχείρηση στην οποίαν δεν έχει βάλει ένα ευρώ ούτε και προτίθεται να το κάνει, αλλά από την οποίαν θέλει να βγάλει κέρδος. Θα το σκεφτόταν να αγοράσει την ομάδα μας είπε, μόνο εάν πρώτα επιτύχει τον στόχο του που είναι να πάρει από την κυβέρνηση άδεια για να χτίσει ένα εμπορικό κέντρο στο ΟΑΚΑ.

Αυτό ήταν και το μοναδικό που τον ενδιέφερε στις συζητήσεις που έγιναν τον Απρίλιο στα γραφεία της εταιρείας του, όταν ο κ. Αλαφούζος με δική του πρωτοβουλία τον επισκέφθηκε και του πρότεινε να αγοράσει την ομάδα. Ο κ. Γιαννακόπουλος αρνήθηκε ζητώντας από τον κ. Αλαφούζο να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να του διασφαλίσει άδεια για εμπορικό κέντρο στο ΟΑΚΑ και τότε, όπως είπε, θα σκεφτόταν εάν θα μπορούσε να αγοράσει την ομάδα.

Ο κ. Αλαφούζος τον επισκέφθηκε και δεύτερη φορά στο γραφείο του και παρουσία τρίτου προσώπου τον ενημέρωσε για την εξέλιξη με τον κ. Παιρόζ Πιεμπονγκσάντ (μία ημέρα πριν αρχίσουν οι επίσημες συνομιλίες με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία) τονίζοντάς του ξανά πως θα ήταν σημαντικό εάν ο κ. Γιαννακόπουλος ήθελε να συμμετάσχει στην νέα προσπάθεια.

Όντως το ραντεβού διήρκεσε δέκα λεπτά -και αυτό είναι από τα λίγα σημεία των όσων λέει στην σημερινή του συνέντευξη που ανταποκρίνονται στην αλήθεια- αφού ο κ. Γιαννακόπουλος επανέλαβε πεισματικά πως δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό παρά μόνον υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει άδεια εμπορικού κέντρου στο ΟΑΚΑ.

Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν επέτυχε το σχέδιό του ζητώντας το απ’ ευθείας από τον Πρωθυπουργό, αφού τους τελευταίους μήνες τον επισκέφθηκε δύο φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και επιμένει να επιτίθεται στον κ. Αλαφούζο, του οποίου δεν είναι στις αρμοδιότητες να δίνει άδειες για χτίσιμο εμπορικών κέντρων.

Από εκείνη την ημέρα προβαίνει διαρκώς σε πράξεις και δηλώσεις υπονομευτικές της ελπιδοφόρας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την πώληση των μετοχών του Παναθηναϊκού. Μία ακόμη απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον της ομάδας αλλά για την προσωπική του προβολή, εκμεταλλευόμενος την πραγματικά σημαντική προσφορά της οικογένειάς του στο μπάσκετ, χωρίς όμως αυτήν την προσφορά να θέλει στα αλήθεια να την επεκτείνει και στο ποδόσφαιρο.

Εάν πραγματικά αγαπούσε την ποδοσφαιρική ομάδα θα την αγόραζε χωρίς άσχετες με το θέμα προϋποθέσεις και δικαιολογίες. Φάνηκε άλλωστε περίτρανα -από την δική του σημερινή αφήγηση- ότι ήθελε λύσεις χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν πριν από τρία χρόνια με κινέζους επιχειρηματίες ζήτησε να αγοράσει την ομάδα αλλά παρότι ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε τελικά ο κ.Γιαννακόπουλος έκανε πίσω. Το ίδιο συνέβη δύο ακόμη φορές τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όταν και πάλι ο κ. Αλαφούζος δέχθηκε την πώληση της ομάδας στον κ. Γιαννακόπουλο αλλά εκείνος για τρίτη φορά έκανε πίσω. Ακολούθησαν άλλες δύο υπαναχωρήσεις του κ. Γιαννακόπουλου φέτος τον Απρίλιο, όπως περιεγράφηκαν ανωτέρω αναλυτικά.

Εάν πραγματικά αγαπούσε την ομάδα και ήθελε να την αγοράσει θα το είχε πράξει τις πέντε φορές που συζήτησε μαζί του το θέμα ο κ. Αλαφούζος. Δεν το έπραξε διότι απέτυχε να βρει κάποιον επενδυτή να βάλει τα χρήματα αντί αυτού. Τώρα που βρέθηκε επενδυτής πολεμά λυσσαλέα την μοναδική αυτή λύση.

Εάν πραγματικά αγαπούσε την ομάδα δεν θα την έδιωχνε από την Λεωφόρο. Όμως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πως να αυξήσει το ενοίκιο για να πάρει περισσότερα χρήματα, και δεν σεβάστηκε ούτε τα 110 χρόνια της ιστορικής έδρας ούτε και τις σημερινές δυσκολίες της ΠΑΕ.

Εάν πραγματικά αγαπούσε την ομάδα δεν θα πετούσε πέτρες σε όλους εκείνους που την υπηρέτησαν και ξόδεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια από την τσέπη τους.

Εάν πραγματικά αγαπούσε την ομάδα το ελάχιστο που όφειλε στην κρίσιμη στιγμή θα ήταν να μην υπονομεύει την μοναδική πλέον άξια λόγου προοπτική ανάκαμψής της.

Εάν πραγματικά αγαπούσε την ομάδα θα σεβόταν στοιχειωδώς το ιδρυτικό καταστατικό του 1908 που ζητά την «ευγενή αρωγή των αδελφών συλλόγων», πόσω μάλλον του αδελφού σωματείου του Ερασιτέχνη.

Ο Αμερικανός προπονητής Φράνκ Λήχυ, ο οποίος γεννήθηκε την χρονιά που γεννήθηκε και ο Παναθηναϊκός, είχε πει το αμίμητο γνωμικό που αφιερώνουμε στον κ. Γιαννακόπουλο: «Ο εγωισμός είναι το αναισθητικό που απαλύνει τον πόνο της ηλιθιότητας».

Δυστυχώς οι σκέψεις του και οι προτάσεις του είναι τόσο ρηχές όσο και η τσέπη του όταν πρόκειται για την ΠΑΕ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...