ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ντοκουμέντο: Ο πρώτος ύμνος του Παναθηναϊκού! (vid)

Ο πρώτος ύμνος του Παναθηναϊκού σε ηχογράφηση του 1931. Ακούστε το ιστορικό ντοκουμέντο.

Ντοκουμέντο: Ο πρώτος ύμνος του Παναθηναϊκού! (vid)

«Ζήτω ένδοξε μεγάλε, ζήτω ένδοξε τρανέ, της Αθήνας μας καμάρι, ζήτω Παναθηναϊκέ», αναφέρει στο ρεφρέν του ο πρώτος ύμνος του συλλόγου.

Το εν λόγω ιστορικό απόσπασμα, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο το 1931 και προέρχεται από το αρχείο του Χρήστου Φαναρίτη.

Το Δελτίο Τύπου του Ερασιτέχνη για τον πρώτο ύμνο

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος αποτελεί τον θεματοφύλακα του Συλλόγου και βρίσκεται σε διαρκή και μόνιμη αναζήτηση στοιχείων που συνθέτουν τα κομμάτια της ιστορίας του «τριφυλλιού» που ακόμα …γράφεται.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.785 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζει με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή τον πρώτο ύμνο του Παναθηναϊκού, σε μία σημαδιακή χρονική συγκυρία, αφού φέτος συμπληρώθηκαν 110 χρόνια ζωής για το δημιούργημα του Γιώργου Καλαφάτη.

Το ρεφραίν από τον ύμνο προέρχεται από το αρχείο του Χρήστου Φαναρίτη και ηχογραφήθηκε το 1931 στο Βερολίνο. Οι στίχοι αναφέρουν «Ζήτω ένδοξε μεγάλε, ζήτω ένδοξε τρανέ,  της Αθήνας μας καμάρι, ζήτω Παναθηναϊκέ»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.