ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Από τα κρίσιμα στα… δύσκολα

Η πρώτη «ανάγνωση» για το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στη Super League. Τα σημεία-κλειδί για το τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Από τα κρίσιμα στα... δύσκολα

Ο Παναθηναϊκός έμαθε το απόγευμα της Πέμπτης το πρόγραμμά του για τη νέα σεζόν στη Super League. Πρόγραμμα που διαρθρώνεται μεν σε δύο… ταχύτητες, βάσει ονομάτων, ωστόσο λόγω των δεδομένων που επικρατούν, κάθε ματς θα έχει ξεχωριστή -και μεγάλη- σημασία για το τριφύλλι.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει με ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ, σε σχέση με τους αντιπάλους του. Από νωρίς, οι παίκτες του Δώνη καλούνται να ξεμπερδέψουν το συντομότερο δυνατό από τον «βραχνά» της… αρνητικής βαθμολογίας (-6) και έπειτα να προχωρήσουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα δύο δεδομένα που αποτελούν «στοιχήματα» για το τριφύλλι. Το πρώτο αφορά το υπάρχον ρόστερ που αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νέους ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Δώνης καλείται να «ομογενοποιήσει» το «μείγμα» των φιλόδοξων νέων με τους έμπειρους παίκτες, ώστε να έρθουν τα απαραίτητα αποτελέσματα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 8.172 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συν τοις άλλοις, το τριφύλλι πρέπει να αισθανθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο και κυρίως όσο πιο γρήγορα γίνεται, άνετα στη νέα του έδρα, το ΟΑΚΑ, έχοντας αφήσει πίσω του μια παράμετρο που αποτελούσε πλεονέκτημα την περασμένη -και εξίσου δύσκολη- χρονιά: τη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός και η «διπλή» πρόκληση

Το -6, η αλλαγή της έδρας και η ανταπόκριση του ρόστερ είναι παράμετροι προς εξέταση και ουσιαστικά, διαμορφώνουν ένα διαφορετικό τοπίο στην ανάγνωση του προγράμματος. Σε πρώτη ανάγνωση, το «πράσινο» πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τα πρώτα επτά παιχνίδια, στα οποία η ομάδα του Δώνη θα έχει στο νου της το ότι θα πρέπει να ξεπεράσει την ποινή του -6 και να πάρει ορισμένα αποτελέσματα που θα βοηθήσουν στον τομέα της ψυχολογίας και κυρίως της βαθμολογίας.

Η πρεμιέρα του «τριφυλλιού» θα γίνει εκτός ΟΑΚΑ, στην Ξάνθη, σε μια έδρα που δυσκολεύει παραδοσιακά την ομάδα. Έπειτα, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Λαμία στην έδρα του, ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΛ και δύο «κολλητά» στο ΟΑΚΑ με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη επτάδα παιχνιδιών κλείνει με τα παιχνίδια κόντρα στον Αστέρα (στην Τρίπολη) και τον Πανιώνιο (στο ΟΑΚΑ).

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει μια οκτάδα από ματς-φωτιά για το τριφύλλι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η ομάδα του Δώνη θα κληθεί να δώσει μαζεμένα τρία ντέρμπι. Την έβδομη αγωνιστική θα πάει Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τη «συγκάτοικο» ΑΕΚ και έπειτα θα μεταβεί στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Καλογρέζα (11η αγωνιστική) θα αποτελέσει ένα μικρό… διάλειμμα, καθώς ακολουθούν οι back-to-back εξορμήσεις στις έδρες του Άρη (12η αγωνιστική) και του ΟΦΗ, αλλά και το εντός έδρας ματς με την περσινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος, τον Ατρόμητο (14η αγωνιστική). Ο πρώτος γύρος θα κλείσει μέσω Αγρινίου (15η – Παναιτωλικός).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.