ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ντένμον όπως… Μπουρούσης: Τι συνδέει τους δύο πρώην «πράσινους»

Ο Μάρκους Ντένμον πήρε μεταγραφή για την Κίνα και υπάρχει η πιθανότητα να γίνει... γείτονας του Μπουρούση.

Ντένμον όπως... Μπουρούσης: Τι συνδέει τους δύο πρώην «πράσινους»

Ο Μάρκους Ντένμον προστέθηκε στη -μακρά πλέον- λίστα των παικτών που άφησαν την Ευρώπη για την Κίνα. Ο Αμερικανός γκαρντ του «τριφυλλιού» δέχθηκε εξαιρετική πρόταση από τoυς Zhejiang Golden Bulls και το deal έκλεισε, με τον ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς να ανακοινώνει τα σχετικά στο Twitter.

Κάπως έτσι έκλεισε η συμφωνία, η οποία δίνει συνέχεια στην… παράδοση που πάει να χτίσει ο Παναθηναϊκός, σχετικά με το δρομολόγιο Ελλάδα – Κίνα. Ο Ντένμον πήρε την απόφαση να το κάνει το καλοκαίρι του 2018, ένα καλοκαίρι μετά τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Έλληνας σέντερ δέχθηκε και εκείνος μια πρόταση που δύσκολα μπορεί κάποιος να αρνηθεί και έφυγε από το τριφύλλι το καλοκαίρι του 2017 ως νταμπλούχος Ελλάδος και κυρίως, ως φίλος με τους «πράσινους». Μάλιστα, ο «Μπουρού» έφτιαξε εξαιρετικό δίδυμο με τον δεύτερο ξένο των Zhejiang Lions, Φόρτσον, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του κινεζικού πρωταθλήματος.

Ντένμον – Μπουρούσης: Ίδια πόλη, διαφορετική ομάδα

Όπως, πιθανότατα, θα έχετε καταλάβει, η -μονοετής- θητεία στον Παναθηναϊκό και η μεταγραφή στην Κίνα δεν είναι το μοναδικό κοινό μεταξύ του Μάρκους Ντένμον και του Γιάννη Μπουρούση.

Ο Έλληνας σέντερ άνοιξε τον δρόμο και ο Αμερικανός γκαρντ θα τον ακολουθήσει, μετακομίζοντας στην ίδια επαρχία (Zejiang) και την ίδια πόλη (Hangzou). Απλά ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές όσον αφορά την ομάδα, καθώς ο μεν 28χρονος γκαρντ θα παίξει στους Golden Bulls, ενώ ο Μπουρούσης είναι από πέρσι μέλος των Lions.

Την περασμένη σεζόν, οι μεν Lions έφτασαν σχεδόν μέχρι την πηγή, χάνοντας τους τελικούς του CBA, ενώ οι Golden Bulls του Ντένμον δεν μπήκαν… οριακά στα πλέι οφ (11η θέση με ρεκόρ 20-18).

Θεωρητικά, οι δυο τους θα μπορούσαν να γίνουν και… γείτονες, ωστόσο η περίπτωση αυτή είναι… κομματάκι δύσκολη, καθώς η Hangzou έχει πληθυσμό σχεδόν όσο όλη η Ελλάδα (9.5 εκατ. κατοίκους).  Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στους δύο πρώην παίκτες του εξάστερου, ρίχνοντας, «κλεφτές ματιές» προς την Ανατολή κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να σημειώνουμε την πρόοδό τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...