ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Ρόγκα: «Ο Παναθηναϊκός φυτοζωούσε, τώρα θα ανέβει επίπεδο»

Η Πέννυ Ρόγκα μιλάει στο Panathinaikos24.gr για την επιστροφή της στον Παναθηναϊκό, τη νέα διοίκηση της ομάδας, για τους στόχους τόσο προσωπικούς όσο και συλλογικούς και την επόμενη μέρα στο βόλεϊ γυναικών και τον Ερασιτέχνη.

Ρόγκα: «Ο Παναθηναϊκός φυτοζωούσε, τώρα θα ανέβει επίπεδο»

Η Πένυ Ρόγκα, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεψε στην αγαπημένη της ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Η έμπειρη λίμπερο, στην πρώτη μεγάλη της συνέντευξη μετά την επιστροφή της, μιλάει στο panathinaikos24.gr για όλα και για όλα.

Η νέα προσπάθεια στον Ερασιτέχνη, οι στόχοι της ομάδας, η επόμενη μέρα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο “τιμόνι”,  αλλά και οι συμβουλές στις νεαρές αθλήτριες.

Αναλυτικά όσα είπε στο Panathinaikos24.gr η Πένυ Ρόγκα:

«Χαρούμενη που γύρισα-Στόχος μου να κατακτήσω έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό»

Πως αισθάνεσαι που επέστρεψες στον Παναθηναϊκό φέτος;

«Νιώθω πολύ χαρούμενη. Με πάσα ειλικρίνεια λέω ότι είμαι ιδιαίτερα ανακουφισμένη γιατί ουσιαστικά αυτή ήταμν η επιλογή που ήθελα να κάνω. Πέρυσι αναγκάστηκα να φύγω από τον Παναθηναϊκό μιας και η ομάδα, όπως είναι γνωστό, δεν αγωνίστηκε καν. Έτσι αυτό με ανάγκασε να πάω στον Ηρακλή Κηφισιάς. Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ατυχής.  Είμαι γεμάτη ενέργεια και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Μου έχει λείψει πάρα πολύ και ανυπομονώ για τη στιγμή που θα ξεκινήσει η προετοιμασία (γύρω στις 20 Αυγούστου)». 

«Βραχυκύκλωμα» στο Μετς για τον Παναθηναϊκό και η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη
«Βραχυκύκλωμα» στο Μετς για τον Παναθηναϊκό και η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη 1.946 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον φετινό στόχο της ομάδας και για το αν έχει κάποιος προσωπικούς στόχους:

«Ο στόχος είναι η άνοδος φυσικά. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να παίζει στην δεύτερη κατηγορία, δεν αξίζει κάτι τέτοιο στον Σύλλογο. Είναι μία ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θεωρώ ότι ο στόχος είναι επιτεύξιμος. Σίγουρα βέβαια θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά του προσωπικούς στόχους εγώ θέλω να δώσω ότι καλύτερο μπορώ και να επανέλθω σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και σε βάθος χρόνου να καταφέρω να κατακτήσω κάποιον τίτλο με τον Παναθηναϊκό».

Ρόγκα

«Πνέει νέος αέρας στην ομάδα πλέον-Πριν ο Παναθηναϊκός… φυτοζωούσε»

Για τη νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού: 

«Μίλησα με κάποιους ανθρώπους από την διοίκηση και μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και υγεία. Θεωρώ ότι γίνεται μία καινούργια αρχή και πνέει πλέον νέος… αέρας. Υπάρχει σωστός σχεδιασμός ώστε  βήμα βήμα ο Παναθηναϊκός να εξυγιανθεί και να ανέβει επίπεδο».

Για το τι έφταιξε και η ομάδα έφτασε πέρυσι στο σημείο…μηδέν: 

« Εγώ έτσι όπως το βίωσα θεωρώ ότι όλοι είχαν διάθεση και θέληση αλλά δεν υπήρχαν οι οικονομικοί πόροι. Έγιναν οικονομικές αστοχίες, οι οποίες δεν βοήθησαν τον Ερασιτέχνη να μπορέσει να κινηθεί σε υγιή πλαίσια. Εξίσου σημαντικό ήταν το γεγονός πως δεν υπήρχε και σωστή οργάνωση αλλά πάνω από όλα συνετέλεσε το οικονομικό κομμάτι. Υπήρχαν πολλά χρέη τα οποία δεν μπορούσαν να καλυφθούν και η ομάδα ουσιαστικά φυτοζωούσε».

«Σημαντικό να… χτίσεις ένα κορμό- Ο κόσμος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του»

Για το τι χρειάζεται για να μπορέσει μία ομάδα να κατακτήσει ένα τίτλο:

«Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να γίνεται δουλειά. Πρέπει επίσης να υπάρχει σωστή οργάνωση ώστε οποιοσδήποτε στόχος υπάρχει να επιτυγχάνεται βήμα- βήμα. Ταυτόχρονα, η ομάδα οφείλει να έχει ένα βασικό κορμό, ο οποίος θα δένει χρόνο με το χρόνο. Έτσι κάθε χρόνο η ομάδα θα κάνει μία- δύο προσθήκες και δεν θα χρειάζεται να αλλάζει ολοκληρωτικά. Τέλος, τόσο οι παίκτριες, το προπονητικό τιμ αλλά και η διοίκηση θα πρέπει να έχει τους ίδιους στόχους αλλά και την ίδια νοοτροπία».

Για τον κόσμο της ομάδας:

«Θέλω ο κόσμος να είναι και φέτος δίπλα στην ομάδα. Νιώθω πολύ τυχερή που παίζω σ’ αυτή την ομάδα που έχει αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Γενικότερα έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη τους σε πολλές φάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Την έχουν στηρίξει και στα καλά και στα άσχημα. Μπορεί αυτό που θα πω να ακουστεί κοινότυπο αλλά όντως είναι ο έβδομος παίκτης. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η έδρα και οι οπαδοί ώστε να πετύχει μία ομάδα τους στόχους της».

Ρόγκα

«Δεύτερο σπίτι μου ο Παναθηναϊκός- Η επιστροφή μου η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου»

Για το τι σημαίνει για την ίδια ο Παναθηναϊκός:

«Ο Παναθηναϊκός είναι για μένα ο πιο σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου. Είναι η δεύτερη οικογένεια μου, το δεύτερο σπίτι μου. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα πω κάτι τέτοιο για κάποια ομάδα. Ακόμα και η επιστροφή μου με γεμίζει αισιοδοξία και ανυπομονώ καθώς είναι κάτι οικείο σε μένα. Ο Παναθηναϊκός μου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας. Τον αγαπαώ τον Παναθηναϊκό, μιας και είναι η ομάδα που υποστηρίζω. Το βόλεϊ και κατ’ επέκταση ο Παναθηναϊκός είναι η καθημερινότητα μου, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Για μένα σημαίνει πάρα πολλά αυτή η ομάδα που δεν περιγράφεται με λόγια».

Για το ποια ήταν η δυσκολότερη και ποια η καλύτερη στιγμή της καριέρας του: 

«Η πιο δύσκολη στιγμή πέρυσι όταν έπρεπε να φύγω από τον Παναθηναϊκό και συνδυάστηκε με το γεγονός ότι δεν μπορούσα να παίξω βόλεϊ όπως ήθελα. Όσον αφορά την καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, που ίσως θα μπορούσα να πω μία κάποια πρόκριση στον τελικό, θεωρώ ότι είναι η επιστροφή μου στον Παναθηναϊκό. Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην καριέρα μου».

Ρόγκα

«Χρειάζεται δουλειά για να πετύχεις- Είχα πίστη στον εαυτό μου και έφτασα στο επίπεδο που είμαι»

Για το αν ο συνδυασμός του ενθουσιασμό των νέων κοριτσιών και η εμπειρία των μεγαλύτερων είναι το «κλειδί» για την επιτυχία της ομάδας και τι θα συμβούλευε τις νεαρές αθλήτριες:

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σωστός συνδυασμός η εμπειρία με την νεανικότητα και κανονικά θα έπρεπε όλες οι ομάδες να λειτουργούν έτσι και να επενδύουν στο μέλλον. Έτσι τα νέα κορίτσια θα παίρνουν εμπειρία από τις μεγαλύτερες και θα γίνονται καλύτερες.

Εγώ θα συμβούλευα τις νεαρές αθλήτριες, για να φτάσουν ψηλά και να πετύχουν, ότι πρέπει να δουλεύουν, να είναι χαμηλών τόνων γιατί ποτέ κανείς δεν πρόκοψε με το να έχει «ψηλά τη μύτη» και να έχει «καβαλήσει το καλάμι». Φυσικά χρειάζεται επιμονή και υπομονή και να μην τα παρατάνε… ποτέ παρά τις δυσκολίες».

Ρόγκα

Για το τι ήταν αυτό που την βοήθησε να φτάσει στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται:

«Νομίζω τα σημαντικότερα είναι η πίστη στον εαυτό μου, η επιμονή και η σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν το πέτυχα χωρίς να δουλέψω και χωρίς να… ιδρώσω. Επίσης ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ότι ήμουν χαμηλών τόνων και πότε δεν είχα έπαρση για τον εαυτό μου. Βήμα-βήμα και μεθοδικά καταφέρνεις τα πάντα στην ζωή.» 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...