ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα Αγώνων 2017-2018

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-0: Θέλει βελτίωση και μεταγραφή

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν στη Λάρισα τα... γνωστά θέματα, όσον αφορά τη δημιουργία, μην έχοντας παίκτη-βαρόμετρο μπροστά. Το γκολ του Πίτι στο 6ο λεπτό διαμόρφωσε το ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-0.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-0: Θέλει βελτίωση και μεταγραφή

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε το τριφύλλι με το… γνωστό πλέον 3-4-2-1. Ο Σωκράτης Διούδης επιλέχθηκε στο τέρμα, οι Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης και Πούγγουρας αποτέλεσαν την τριάδα στην άμυνα, με τον Γιόχανσον ως δεξί και τον Χατζηθεοδωρίδη ως αριστερό μπακ-χαφ. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Κάτσε – Δώνης, με τους Μουνιέ και Μπουζούκη πίσω από τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Το ματς

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας στο παιχνίδι ήρθε από τους «πράσινους», (σέντρα του Γιόχανσον, δεν πρόλαβε για λίγο ο Μπουζούκης), όμως η πρώτη ουσιαστική στιγμή είχε βυσσινί απόχρωση. Στο 6ο λεπτό, οι Πίτι και Κούνιτς συνδυάστηκαν ωραία εντός περιοχής, με τον πρώτο να εκτελεί σωστά, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Η ΑΕΛ φρόντισε να αιφνιδιάσει το τριφύλλι, που για ένα ακόμη παιχνίδι προσπάθησε να βγάλει στο γήπεδο την αρετή της υπομονής στην ανάπτυξη, ψάχνοντας την καλύτερη λύση για να πατήσει περιοχή. Ωστόσο, όπως και στα προηγούμενα φιλικά τεστ, η ομάδα του Δώνη έδειχνε αδυναμία στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου, εκεί όπου δεν υπάρχει κάποιος φορ ώστε να «γεμίσει» η αντίπαλη περιοχή.

Σταθερή άμυνα, αδυναμία στην επίθεση

Παρ’ όλα αυτά, πέραν της φάσης του γκολ, ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε ουσιαστικά στα μετόπισθεν, εμφανίζοντας σταθερή εικόνα σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου. Μέχρι το 42ο λεπτό, οι «πράσινοι» δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν ουσιαστικά τα καρέ της Λάρισας, κάτι που συνέβη με το μακρινό σουτ του Δώνη, το οποίο αναχαιτίστηκε εύκολα.

Στα συν του πρώτου μέρους, μπορεί να συμπεριληφθεί η παρουσία του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που ήταν ορεξάτος, και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους από τα αριστερά. Παράλληλα, πρωτοβουλίες πήρε και ο Μουνιέ, ωστόσο δίχως να έρθει αποτέλεσμα.

Επαναφορά με τους ίδιους έντεκα

Οι έντεκα που αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο παρέμειναν… ίδιοι και στις αρχές του δευτέρου, με τον Γιώργο Δώνη να μην προβαίνει σε αλλαγές από τα αποδυτήρια.

Ίδια παρέμειναν και τα στοιχεία που έδειξαν οι «πράσινοι» στο πρώτο κομμάτι του ματς. Πρόθεση για δημιουργία, αλλά αδυναμία μπροστά, αν και έβγαλαν μια φάση στο 52ο λεπτό, όταν ο Γιόχανσον σούταρε άστοχα μετά από σέντρα του Μουνιέ.

Λίγο αργότερα, η Λάρισα φρόντισε να «ταρακουνήσει» (έπειτα από τη φάση του έκτου λεπτού) την άμυνα του Παναθηναϊκού, όταν ο Νούνιτς απέτυχε (δις) να νικήσει τον Διούδη, με κεφαλιά (απόκρουση) και σουτ (οριζόντιο δοκάρι).

Μαζεμένες αλλαγές, περισσότερη κίνηση

Στο 62ο λεπτό, ο Δώνης πήρε την απόφαση να αλλάξει την ενδεκάδα. Ο Έλληνας κόουτς απέσυρε τους  Εμμανουηλίδη, Μαυρομάτη, Γιόχανσον, Κάτσε, Μουνιέ, Χατζηθεοδωρίδη, Πούγγουρα. Εντός ματς πέρασαν οι Χατζηγιοβάνης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Ινσούα, Οικονόμου και Θεοχάρης.

Πλέον, το τριφύλλι είχε τον Διούδη, σταθερό, κάτω από τα δοκάρια, τους Κολοβέτσιο, Θεοχάρη και Οικονόμου ως στόπερ, τους Ινσούα (αριστερά), Κουλιμπαλί (δεξιά) ως μπακ-χαφ. Στον άξονα μπήκαν οι Τζανδάρης – Κουρμπέλης, οι Μπουζούκης – Χατζηγιοβάνης μπροστά και ως φορ ο Χρήστος Δώνης.

Οι αλλαγές φάνηκαν να λειτουργούν με θετικό τρόπο για το τριφύλλι που δημιούργησε ορισμένες φάσεις στα καρέ της Λάρισας. Στο 68ο λεπτό, ο Κουλιμπαλί από πλάγια δεξιά σούταρε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Γκέκας μπλόκαρε την προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη.

Ωστόσο, δεν συνέβη φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς, έστω κι αν στο 80ο λεπτό οι «πράσινοι» σκόραραν μεν τον Ρεγκάκο, από θέση οφσάιντ δε, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει. Έτσι, το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το 6ο λεπτό παρέμεινε ως έχει…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μαυρομάτης (62′ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης (84′ Κουντουριώτης), Πούγγουρας (62′ Οικονόμου), Χατζηθεοδωρίδης (62′ Ινσούα), Γιόχανσον (62′ Κουλιμπαλί), Κάτσε (62′ Τζανδάρης), Δώνης (67′ Πίσπας), Μουνιέ (84′ Θεοχάρης), Μπουζούκης (67′ Ρεγκάκος), Εμμανουηλίδης (62′ Χατζηγιοβάνης)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ