ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πενιαράντα: Η άδεια εργασίας και η… προειδοποίηση του Γκράθια

Τα δύο ζητήματα που απασχολούν τον κόουτς της Γούοτφορντ, σχετικά με τον υποψήφιο στόχο του Παναθηναϊκού, Ανταλμπέρτο Πενιαράντα.

Πενιαράντα: Η άδεια εργασίας και η... προειδοποίηση του Γκράθια

Ο Αλμπέρτο Πενιαράντα φέρεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Νταμπίζα για τη θέση του βασικού σέντερ φορ, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού Τύπου.

Η περίπτωση του 21χρονου επιθετικού από τη Βενεζουέλα έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες. Παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει προλάβει να πάρει εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, μέσω των δανεισμών του σε Γρανάδα και Μάλαγα από τη Γουότφορντ.

Το καλοκαίρι που διανύουμε, η Γουότφορντ τον καλωσόρισε πίσω στις τάξεις της, ο ίδιος ακολούθησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια εργασίας για να αγωνιστεί στην Premier League.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 26.491 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ζήτημα αυτό απασχολεί ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ της πατρίδας του Πενιαράντα, με την ιστοσελίδα venezuela.as.com, να αναρτά την περασμένη Παρασκευή κείμενο με τίτλο «Τι μέλλει γενέσθαι με τον Πενιαράντα στη Γουότφορντ;».

Πενιαράντα

Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Πενιαράντα επέστρεψε για να μείνει στη Γουότφορντ, ωστόσο η μη εξασφάλιση άδειας εργασίας θα του στερούσε τη συμμετοχή από την πρεμιέρα της ομάδας στη φετινή Premier League. Όπως και έγινε, με τον 21χρονο στόχο του τριφυλλιού να βλέπει απ’ την εξέδρα τη νίκη με 2-0 επί της Μπράιτον.

Παράλληλα, το εν λόγω δημοσίευμα φιλοξενεί ορισμένες ατάκες του προπονητή του νεαρού στη Γουότφορντ -και παλιού μας γνώριμου από τη θητεία σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα – Χάβι Γκράθια. Ο Γκράθια σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Πρώτα απ’ όλα, ο Πενιαράντα θα πρέπει να λύσει το ζήτημα με την άδεια. Θεωρώ ότι είναι μια αξιόλογη περίπτωση ποδοσφαιριστή, αλλά σίγουρα έχει να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του, ιδίως σε σχέση με όσα έδειξε την περασμένη σεζόν».

Παρακάτω, ο Γκράθια τόνισε: «Πιστεύω ότι θα παραμείνουν όσοι παίκτες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ μας, οπότε δεν βλέπω τον Ανταλμπέρτο να παραχωρείται σε άλλη ομάδα ως δανεικός», καταλήγοντας με το εξής συμπέρασμα, σχετικά με τις ικανότητες του φορ από τη Βενεζουέλα: «Δεν κατάφερε να έχει ως τώρα μια σταθερή αγωνιστική παρουσία. Η αλήθεια είναι ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές θέλουν χρόνο προσαρμογής. Πρέπει να δείξει την δεδομένη ποιότητά του και εκεί είναι που θα μπορέσω να του προσφέρω ουσιαστική βοήθεια για να εξελιχθεί».

Αυτά σημειώθηκαν από τα ΜΜΕ της Βενεζουέλας και από τον κόουτς Γκράθια λίγο πριν από την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, η περίπτωση του Πενιαράντα παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες ώστε να προχωρήσει προς όφελος του Παναθηναϊκού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα «θέλω» του Γκράθια. Ωστόσο, δεν αποκλείεται επίσης, να υπάρξουν όντως εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.