ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Παναθηναϊκός: Λίγη η ποιότητα, πολλά τα προβλήματα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη δύσκολη χρονιά στην οποία μπαίνει ο Παναθηναϊκός, το φτωχό ρόστερ που δεν του επιτρέπει να κάνει πολλά και τη μεγάλη προσπάθεια του Γιώργου Δώνη και των ποδοσφαιριστών του.

Παναθηναϊκός: Λίγη η ποιότητα, πολλά τα προβλήματα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη δύσκολη χρονιά στην οποία μπαίνει ο Παναθηναϊκός, το φτωχό ρόστερ που δεν του επιτρέπει να κάνει πολλά και τη μεγάλη προσπάθεια του Γιώργου Δώνη και των ποδοσφαιριστών του.

Δεν περιμέναμε το πρόσφατο φιλικό κόντρα στην ΑΕΛ για να διαπιστώσουμε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Ούτε, φυσικά, τα όσα θα αναλύσουμε παρακάτω είναι κάτι το μη αναμενόμενο για το τριφύλλι, το οποίο πασχίζει να νικήσει στα παιχνίδια προετοιμασίας, αλλά και να σκοράρει. Οι «πράσινοι» είναι αναγκασμένοι να περάσουν μια χρονιά η οποία θα είναι γεμάτη αγωνιστικά προβλήματα, αποτέλεσμα των  εγκληματικών λαθών της διοίκησης, που είχαν ως αποτέλεσμα ΚΥΡΙΩΣ την απαγόρευση μεταγραφών. Μια απαγόρευση, η οποία ξεγυμνώνει τον Παναθηναϊκό και δημιουργεί ένα ρόστερ δίχως ποιότητα, ειδικά από τη μέση και μπροστά.

Ακόμη κι ο καλύτερος επιθετικός να αποκτηθεί, τα προβλήματα δε θα λυθούν σε τόσο μεγάλο βαθμό, όσο μπορεί να θεωρούν αρκετοί Κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν άπαντες στο τριφύλλι. Με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών να είναι άπειρη, με λίγες δυνατότητες και… μη συνηθισμένη σε καταστάσεις υψηλής πίεσης-όπως συμβαίνει πάντα σε μια τεράστια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός- η χρονιά προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη σε κάθε επίπεδο.

Ο Γιώργος Δώνης, οι συνεργάτες του και οι παίκτες που είναι αυτή τη στιγμή στο Κορωπί (συν τον επιθετικό που θα αποκτηθεί), θα κάνουν πολλή μεγάλη προσπάθεια.

Ο Ελληνας προπονητής θα προσπαθήσει μέσω της δουλειάς και της συνεχούς τόνωσης του ηθικού να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-Οργάνωση στο παιχνίδι της.

-Σφικτό κέντρο.

-Ταχύτητα.

-Πάθος.

Αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσα από τις προπονήσεις, τη σκληρή δουλειά υπό τις οδηγίες του εξαιρετικού κόουτς, Δώνη και από την προσήλωση στον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας σκληρής ομάδας με τα στοιχεία τα οποία αναφέραμε. Ευχή όλων μας είναι οι «πράσινοι» να καταφέρουν να δημιουργήσουν αυτό που θέλουν, στην παρούσα φάση, με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στη χρονιά που έρχεται. Κάτι περισσότερο, ας μη γελιόμαστε, δεν μπορεί να γίνει.

Οση δουλειά κι αν ρίξουν ο προπονητής και οι παίκτες, θαύματα δεν μπορούν να συμβούν. Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για να τελειώσει αυτή τη… διαβολοχρονιά όσο το δυνατόν πιο ομάδα και, αν θέλετε, αναίμακτα. Θα προσπαθήσει να έχει μια αξιοπρέπεια και να παίζει ένα οργανωμένο ποδόσφαιρο, που θα τον κάνει μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη για κάθε αντίπαλο. Μέχρι εκεί. Δίχως μεταγραφές υψηλού επιπέδου, το ρόστερ θα είναι φτωχό και δεν μπορεί κανείς να έχει περισσότερες απαιτήσεις. Μιλάμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη χρονιά που έρχεται.

Το τι θα συμβεί από του χρόνου και μετά, το συζητάμε όταν θα έρθει η ώρα. Αποκλειστική προϋπόθεση για να επανέλθει το τριφύλλι εκεί που του αρμόζει, είναι η νέα διοίκηση που θα αναλάβει, εκτός από το να «σπρώξει» χρήμα για να σβήσει τα προβλήματα και να ανεβάσει ξανά το επίπεδο του κλαμπ (συνολικά), να έχει όραμα πολυετές και με πολλές πτυχές (αγωνιστικό, στελεχιακό, γηπεδικό κλπ). Αλλιώς, σε 3-4 χρόνια θα συζητάμε ξανά τα ίδια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ