ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Άλυτο φαίνεται το πρόβλημα στο γκολ μετά το ξεγύμνωμα του ρόστερ από τη διοίκηση!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει -στο αγωνιστικό σκέλος- το τριφύλλι και συνδέεται άρρηκτα με τους χειρισμούς της διοίκησης.

Άλυτο φαίνεται το πρόβλημα στο γκολ μετά το ξεγύμνωμα του ρόστερ από τη διοίκηση!

Πέρασε και το φιλικό με την Λάρισα, το οποίο και έχασε ο Παναθηναϊκός, αλλά μεγαλύτερη σημασία και από τις ήττες στα φιλικά είναι αυτό που βλέπουμε ότι έρχεται. Τι έρχεται;  Η πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Και λόγω του -6, αλλά κυρίως λόγω της απόφασης της διοίκησης Αλαφούζου να ξεγυμνώσει την ομάδα, όπως και του του νέου υποψήφιου επενδυτή του Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ, να μην τον νοιάζει τι ομάδα θα παραλάβει.

Αυτό το τελευταίο, μου κάνει τρομερή εντύπωση. Να θέλεις να πάρεις μία ομάδα, να είσαι σίγουρος ότι θα την πάρεις και να μην κάνεις τίποτα για να κρατήσεις τους πιο ποιοτικούς σου παίκτες, όπως ο Λουντ και ο Λουτσιάνο. Διότι, όπως βλέπουμε και σε όλα τα φιλικά το τεράστιο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, που δείχνει ΑΛΥΤΟ, εντοπίζεται από την μέση και μπροστά. Η ομάδα δεν σκοράρει, διότι δεν διαθέτει σκόρερ στο ρόστερ της.

Με τη Λάρισα, ο Δώνης έβαλε τον Εμμανουηλίδη φορ, διότι είναι καλός στον χώρο και έχει δείξει ότι ψάχνει το γκολ. Ο Σιφναίος ήρθε, αλλά είναι σαν να μην ήρθε. Φαίνεται ότι δεν κάνει, ούτε για αυτόν τον Παναθηναϊκό. Ο Ρεγκάκος είναι υπό δοκιμή, έχει πάθος είναι μαχητής, αλλά σκόρερ δεν φαίνεται ότι είναι.

Εκτός του ότι δεν υπάρχει φορ, είναι δεδομένο και το πρόβλημα με τους παίκτες που έχουν μείνει από το περσινό ρόστερ και οι οποίοι δεν «έχουν» το γκολ. Έφυγε ο Λουντ, έφυγε ο Λουτσιάνο, έφυγε ο Βιγιαφάνιες, αλλά και ο Μολίνς που είχε μεν προβλήματα, ωστόσο έβαλε ορισμένα γκολ που βοήθησαν πέρσι την ομάδα.

Μην νομίζει κανείς, ότι θα έρθει ένας φορ που θα βάζει 15 γκολ τον χρόνο και το πρόβλημα θα λυθεί. Και 15 και 20 γκολ να βάλει ο φορ που θα έρθει δεν φτάνουν. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και άλλα γκολ από τους παίκτες του ρόστερ. Αν εξαιρέσουμε τον Μουνιέ, που στα επίσημα παιχνίδια θα πάρει μπροστά, δεν υπάρχουν -μεσοεπιθετικά-άλλοι παίκτες να βοηθήσουν στο σκοράρισμα.

Συν του ότι, με τον περιορισμό μεταγραφών, λόγω χειρισμών της διοίκησης Αλαφούζου, πέρα από τον φορ, το τριφύλλι δεν μπορεί να κάνει άλλη μεταγραφή ξένου. Έλληνες παίκτες κάτω των 23 υπάρχουν καλοί, μόνο αν πληρώσεις τις ομάδες τους και τους ίδιους, κάτι που δεν φαντάζει δυνατό να γίνει. Λέω εγώ τώρα: Είσαι ο Πάιροζ και είσαι σίγουρος ότι μπαίνεις στην ομάδα. Γιατί δεν κάνεις κάτι, ώστε να πάρει η ομάδα έναν ή δύο καλούς Έλληνες μεσοεπιθετικούς κάτω των 23, για να βοηθήσουν στο σκοράρισμα.

Όπως και να έχει, η χρονιά θα είναι Γολγοθάς. Τα «τριφυλλάκια» τα έδωσαν όλα και Λάρισα, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Τα επίσημα παιχνίδια θα είναι πιο δυνατά από τα φιλικά. Η ομάδα για να κερδίζει δεν πρέπει να δέχεται γκολ και να βάζει τουλάχιστον ένα. Ούτε το πρώτο γίνεται, ούτε όμως και το δεύτερο μέχρι τώρα. Και αν αμυντικά, με την παρουσία του Κάτσε και του Κουρμπέλη στα χαφ η ομάδα θα έχει κάπου για να στηριχθεί, εκεί που δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ είναι στο επιθετικό κομμάτι.

Στη Λάρισα, ο Χατζηθεοδωρίδης (πρέπει να προσέξει την αμυντική του συμπεριφορά, το γκολ από την δική του πλευρά μπήκε πάλι), αλλά και οι Γιόχανσον – Κουλιμπαλί πέρασαν κάποιες σέντρες. Η μόνη που αξιοποιήθηκε ήταν αυτή του Κουλιμπαλί, αλλά ο Ρεγκάκος ήταν οφ-σάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Η ομάδα έχει πλάνο, οι παίκτες έχουν ρόλους, η μπάλα φθάνει γύρω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά εκεί αρχίζει το πρόβλημα.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και το θέμα της έδρας. Ο Αλαφούζος βάζει την κόντρα του με τον Γιαννακόπουλο πάνω από την ομάδα. Όχι σήμερα, αλλά χθες θα έπρεπε να συμφωνήσει για την χρήση της Λεωφόρου. Θα του στοίχιζε πιο φθηνά από το ΟΑΚΑ και η ομάδα θα είχε και δυνατή έδρα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, δυστυχώς, και η ομάδα κατάντησε… τσιγγάνα για να παίξει ένα φιλικό με τον Λεβαδειακό, αφού η διοίκηση του ΟΑΚΑ δεν δίνει το γήπεδο. Ο Ερασιτέχνης προσέφερε τη Λεωφόρο για το φιλικό, αλλά ο Αλαφούζος, ούτε που το σκέφτεται…..

Με λίγα λόγια και με το -6 πάνω από το κεφάλι της ομάδας και με τα νέα παιδιά να έχουν ευάλωτη ψυχολογία ο Θεός να βάλει το χέρι του…..

*Εμμανουηλίδης, Μπουζούκης και Μαυρομάτης φαίνεται, ότι μπορεί να κερδίσουν θέση βασικού στην διάρκεια της σεζόν με αυτά που δείχνουν στα φιλικά. Αλλά είπαμε, μόνοι τους δεν φτάνουν.

*Ο Δώνης παίζει με το 3-4-2-1, για να θωρακίσει την άμυνα, αλλά και γιατί κρίνει ότι με αυτό το ρόστερ κρίνει, ότι πάει η συγκεκριμένη τακτική. Στην πορεία της σεζόν μην αποκλείσετε να παίξει και με 4-2-3-1, ανάλογα και με τη βελτίωση των στόπερ που υπάρχουν στο ρόστερ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.