Ο Αναστάσης Κωστόπουλος είναι ο μεγάλος άτυχος για την Εθνική U-16. Ο τραυματισμός του στο ματς με την Τουρκία θα του στερήσει τη συμμετοχή στο υπόλοιπο του τουρνουά, με τους συμπαίκτες του να προχωρούν σε μια άκρως συγκινητική κίνηση.

Λίγο πριν από το ματς πρόκρισης με την Εσθονία στο Eurobasket Παίδων, η αποστολή της Εθνικής ομάδας εμφανίστηκε κατά την ανάκρουση των ύμνων με μπλούζες που ανέγραφαν το όνομα του άτυχου αρχηγού και παίκτη του Παναθηναϊκού.

https://twitter.com/FIBA/status/1029401950851231744

«Ήταν πολύ συγκινητικό όλο αυτό που έγινε. Δεν έχω λόγια αλήθεια. Και με το μπλουζάκι στην αρχή και με τη φανέλα στο τέλος. Τους ευχαριστώ και τους αγαπώ όλους!», δήλωσε ο Κωστόπουλος στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Ο νεαρός σταρ του Παναθηναϊκού, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το επόμενο βήμα της Εθνικής Παίδων στο τουρνουά, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην Ισπανία:

«Τους εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου. Θα το παλέψουν. Ξέρω πως κανείς απ’ έξω δεν το πιστεύει, αλλά έχουμε δημιουργήσει μια οικογένεια…Και μόνο μέσα στην οικογένεια αυτή ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πιστεύουμε πολύ ο ένας τον άλλον. Από τον κοουτς μέχρι και το γενικό αρχηγό, τον έφορο… Γι’ αυτό και θα δούμε ένα δυνατό παιχνίδι πιστεύω».