ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Καμπερίδης: «Ετσι θα φτάσει ο Παναθηναϊκός ξανά στην κορυφή»

Ο Κυριάκoς Καμπερίδης, νέος προπονητής του βόλεϊ Γυναικων, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη νέα σεζόν, το όραμα που έχει για την ομάδα, τον ελληνικό κορμό και τον τρόπο που θα οδηγήσει το τριφύλλι ξανά ψηλά.

Καμπερίδης: «Ετσι θα φτάσει ο Παναθηναϊκός ξανά στην κορυφή»

Ο Κυριάκος Καμπερίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, με πρώτο και κύριο στόχο να οδηγήσει εκ νέου το τριφύλλι στην κατηγορία όπου ανήκει.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τους στόχους της σεζόν που έρχεται, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη για δημιουργία ενός ελληνικού κορμού, με βλέμμα προς το μέλλον. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο όραμα της νέας «πράσινης» διοίκησης αλλά και στο σκεπτικό που έχει για το «τριφύλλι».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Καμπερίδης στο Panathinaikos24.gr:

«Στόχος να βγούμε πρώτοι στην Α2 και να ανεβούμε»

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς: «Ο στόχος της φετινής χρονιάς είναι ένας και μοναδικός. Εμείς θέλουμε να βγούμε πρώτοι και να προβιβαστούμε στην Α1. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι εύκολο να το πεις, αλλά όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε με σοβαρότητα για να τον πετύχουμε. Προφανώς θέλουμε να βγούμε πρώτοι στο πρωτάθλημα και να μην μπούμε καν στην διαδικασία των μπαράζ».

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.916 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πως θα γίνει αυτό: «Κατ’ αρχάς πρέπει να ενισχυθούμε από πλευράς ρόστερ, κάτι που ήδη έχει γίνει. Να οργανωθούμε σιγά-σιγά για να μπορούμε να δουλεύουμε. Αυτά είναι τα βασικά που είναι απαραίτητα και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν»

«Με εμπιστεύθηκαν για να γίνει ξανά ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστής»

Για το τι ήταν αυτό που τον έπεισε να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Το όραμα που μου το εμπιστεύθηκαν. Αυτό που θέλουν είναι να κάνουν τον Παναθηναϊκό και πάλι πρωταγωνιστή στο γυναικείο βόλεϊ».

Για τις μεταγραφές: «Οι μεταγραφές που έχουμε κάνει είναι πολύ καλές. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις αθλήτριες που πήραμε τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και από χαρακτήρα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε τη… δουλειά μας όπως πρέπει μ’ αυτά τα παιδιά».

«Επιτυχημένη η συνταγή για να γίνει ξανά ο Παναθηναϊκός κραταιός»

Για τη νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού: «Η νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού αποτελείται από ανθρώπους που γνωρίζουν από τεχνοκρατικά ζητήματα, προερχόμενοι από την ομάδα του μπάσκετ. Η συνταγή που χρησιμοποιούν είναι επιτυχημένη και ελπίζω να την μεταλαμπαδεύσουν και στον Ερασιτέχνη. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει κραταιός σ’ όλα τα αθλήματα, όπως ήταν παλιά».

Για το τι χρειάζεται μία ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό: «Κατ’ αρχήν χρειάζεται ένα σπίτι. Να έχει οικονομική σταθερότητα, κάτι που παρέχεται πλέον στον Παναθηναϊκό. Επίσης σημαντικό είναι να υπάρχει καλή επιλογή αθλητών, όπως και καλό προπονητικό τιμ και έναν κόσμο που να πιστεύει σ’ αυτό το όραμα και να την στηρίζει».

«Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας – Υπάρχουν απαιτήσεις στον Παναθηναϊκό»

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ελπίζουμε ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα στηρίξει την ομάδα με κάθε μέσο. Είτε αυτό είναι οικονομικό είτε και με την παρουσία του στο γήπεδο. Είναι σημαντική η βοήθεια τους ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών».

Για το αν βοηθάει περισσότερο την ομάδα να έχει γηγενείς αθλήτριες: «Αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον χαρακτήρα και την ποιότητα των αθλητών. Εμείς θέλουμε από το έμψυχο δυναμικό που έχουμε φέτος, να κρατήσουμε τις περισσότερες και του χρόνου. Προϋπόθεση είναι βέβαια να μας δείξουν το κατάλληλο ψυχικό σθένος για να αντέξουν τον πρωταθλητισμό και μία φανέλα σαν του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι αναγκαίο καθώς είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σ’ ένα μεγάλο σωματείο καθώς υπάρχει η πίεση του κόσμου, του Τύπου. Σ’ ένα σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό υπάρχουν απαιτήσεις. Εμείς ψάχνουμε αθλήτριες που να συνδυάζουν τόσο το ψυχικό σθένος όσο και την ικανότητα. Τώρα είτε είναι γηγενής,του χρόνου μπορεί να είναι και  ξένες πρέπει να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτά τα δύο κάνουν έναν αθλητή ικανό να «σηκώσει» το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού».

«Μία ομάδα και για το μέλλον- Χρειαζόμαστε την εμπειρία για να φτάσουμε ξανά στην κορυφή»

Για το γεγονός ότι αποκτήθηκαν παίκτριες, όπως η Πένυ Ρόγκα, οι οποίες γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα αν θα βοηθήσει να επιτευχθούν πιο γρήγορα οι στόχοι: «Σίγουρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι παίκτριες που να έχουν συναίσθηση για το που βρίσκονται, ποιοι είναι οι στόχοι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Η Πένυ είναι μία αθλήτρια που έχει βιώσει και τα καλά και τα άσχημα σ’ αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι θα βοηθήσει μέσα στα αποδυτήρια τις νεαρότερες αθλήτριες, ώστε να καταλάβουν που… βρίσκονται».

Για την λογική που φτιάχτηκε η ομάδα φέτος ανέφερε ο Καμπερίδης: «Εμείς φέτος έχουμε φτιάξει ένα «κράμα» από έμπειρες παίκτριες που έχουν παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, όπως η Κοσμά, η Λαμπρινίδου, Κουμπουρά, η Νούσια, η Ρόγκα και μία εξάδα-εφτάδα από κορίτσια που είναι ταλαντούχα, που υπήρξαν μέλη εθνικών ομάδων, που έχουν σωματικά προσόντα και κάποιες μικρές του Παναθηναϊκού που έχουν τα προσόντα και μένει να δούμε αν μπορούν να εξελιχθούν και να βοηθήσουν την ομάδα. Άρα η ομάδα έχει «στηθεί» με μία λογική που να συνδυάζει την εμπειρία και την προοπτική.

Για το αν φτιάχνει και μία ομάδα για το μέλλον είπε ο Καμπερίδης: «Πάντα φτιάχνεις μία ομάδα για το μέλλον καθώς αν δεν υπάρχει ισχυρός ελληνικός κορμός δεν μπορείς να ανταγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζουμε από τα νεαρά κορίτσια που πήραμε, κάποιες να έχουν την ψυχική δύναμη και τις ικανότητες ώστε να αποτελέσουν βασικά στελέχη του Παναθηναϊκού και τα επόμενα χρόνια. Δεν πήραμε μόνο παίκτριες για μία χρόνια, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Αυτό που ζητήθηκε από μένα είναι να χτίσουμε μία ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι χτίζω ένα κορμό από Ελληνίδες παίκτριες και από κει και πέρα του χρόνου προστίθενται οι ξένες που πρέπει να είναι ποιοτικές. Δεν θα πάμε να ξαναστήσουμε του χρόνου νέα ομάδα. Είναι σημαντικό να είμαστε παραγωγικοί και όχι απλά διαχειριστές. Εγώ δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό για να διαχειριστώ ένα ρόστερ, εγώ ήρθα για να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί ένα ρόστερ»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.