ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Λαζαρίδης: «Με τον Γιαννακόπουλο ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά μεγάλος»

Ο νέος προπονητής της ομάδας πόλο, Μιχάλης Λαζαρίδης, μιλάει στο panathinaikos24.gr για την επιστροφή στην μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό και αναλύει τους στόχους του τμήματος και του Ερασιτέχνη για την επόμενη μέρα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο "τιμόνι".

Λαζαρίδης: «Με τον Γιαννακόπουλο ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά μεγάλος»

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει και πάλι στην Α1.

Ένας στρατιώτης του «τριφυλλιού», ο Μιχάλης Λαζαρίδης αγωνίστηκε για 7 χρόνια και για άλλα τόσα ήταν στο προπονητικό τιμ της ομάδας.

Μεγάλη του αγάπη, όπως είπε στο Panathinaikos24.gr, ο Παναθηναϊκός τον οποίο υποστηρίζει από μικρό παιδί. Με λίγα λόγια ο Λαζαρίδης επέστρεψε στην οικογένεια του και είναι διατεθειμένος να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην επάνοδο του Παναθηναϊκού.

Βράζουν με τη διαιτησία του πρώτου τελικού στον Παναθηναϊκό: «Ο… νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός – Σταματήστε να σφυράτε… κλέφτικα »
Βράζουν με τη διαιτησία του πρώτου τελικού στον Παναθηναϊκό: «Ο… νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός – Σταματήστε να σφυράτε… κλέφτικα » 738 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Λαζαρίδης στο Panathinaikos24.gr:

«Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος στην Α1- Να χτίσουμε ομάδα και για το μέλλον»

Για το πως είδε τον Παναθηναϊκό πέρυσι: «Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν σε μία μεταβατική περίοδο. Η ομάδα έπεσε κατηγορία καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις προϋποθέσεις που είχε η Α1. Εγώ πέρυσι ήμουν προπονητής στην Α1 ( στην Χίο) αλλά είδα κάποια παιχνίδια του Παναθηναϊκού, όσα πρόλαβα, στην Α2. Όπως σας είπα ήταν μία μεταβατική χρονιά και η ομάδα προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της. Δεν ήμουν μέλος της ομάδας οπότε κάτι παραπάνω δεν μπορώ να γνωρίζω. Στα παιχνίδια που είδα εγώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε αυτό που μπορούσε». 

Λαζαρίδης

Για τον ξεκάθαρο στόχο της ανόδου για τη νέα χρονιά: «Εγώ ήμουν στον Παναθηναϊκό και παλαιότερα ως αθλητής ενώ από το 2009 έως το 2016 ήμουν στην βοηθός στην ανδρική ομάδα και είχα αναλάβει το «στήσιμο» της ακαδημίας. Τότε μαζέψαμε πολλά παιδιά και κάναμε μία αρκετά αξιόλογη προσπάθεια. Στις μικρότερες κατηγορίες τα παιδιά διακρίνονται με μετάλλια, πράγμα που δείχνει ότι αυτή η δουλειά έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς. Ο στόχος είναι η ομάδα να ανέβει στην Α1. Δεν γίνεται να είναι ο Παναθηναϊκός στην Α2.

Στα μειονεκτήματα της περίοδο είναι το γεγονός ότι επειδή άργησε να τελειώσει η Α2 και επειδή με τα διαδικαστικά άργησα να αναλάβω και γω μείναμε λίγο πίσω στον προγραμματισμό για την διαμόρφωση του ρόστερ. Παρόλα αυτά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με τον Σελετόπουλο (τιμ μάνατζερ) και σιγά σιγά «κλείνουμε» κάποιους παίκτες. Αυτο που είχα πει και είχαμε συμφωνήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης είναι να έχουμε 4-5 παίκτες έμπειρους, 4-5 από 19-22 ετών αλλά και κάποιους πολύ μικρούς από τις «πράσινες» ακαδημίες. Αυτό πιστεύω ότι θα είναι το πλάνο που θα μπορεί να πετύχει. Εγώ θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να πετύχουμε τον στόχο που είναι η άνοδος».

«Έχουν ολοκληρωθεί τα 3/4 του ρόστερ- Με τον Γιαννακόπουλο θα γίνει ξανά μεγάλος ο Παναθηναϊκός»

Για τις μεταγραφές που έχουν γίνει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε «κλείσει» τα 3/4 του ρόστερ και πλέον θέλουμε λίγες προσθήκες για είναι έτοιμη η ομάδα. Στη θέση του τερματοφύλακα πήραμε τον έμπειρο Δαβίλα, τον οποίο έχουμε παρακολουθήσει και είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία. Δίδυμο με τον Δαβίλα θα είναι ο Παρασκευόπουλος, ο οποίος είναι ένα παιδί από τις ακαδημίες, με πολλές δυνατότητες και τον ξέρω σαν αθλητή. Στην άμυνα, ήρθε ο εξίσου έμπειρος Γαβαλάς, ο οποίος είναι ένα δυνατό παιδί, το οποίο θα μας βοηθήσει στην συγκεκριμένη θέση και κοιτάμε να δούμε και ποιος άλλος παίκτης θα μπορεί να τον πλαισιώσει. 

Επίσης είναι οι τετράδα από τις ακαδημίες (Χατζηστεφάνου, Νταράνης, Παπαδημητρίου, Παρασκευόπουλος), που αποτελείτε από παιδιά που γνωρίζω από 12-13 ετών και ξέρω ότι μπορούν να προσφέρουν. Τα παιδιά αυτά έχουν στελεχώσει τις «μικρές» εθνικές ομάδες και έχουν όλες τις δυνατότητες. Τέλος έχει έρθει ο Γιάννης Ιωαννίδης, 0 οποίος αγωνίζεται στην περιφέρεια. Ένα παιδί 22χρονων που πρωταγωνίστησε πέρυσι με το Καλαμάκι και σίγουρα θα βοηθήσει. Τώρα πλέον κοιτάμε τις επόμενες μεταγραφικές μας κινήσεις». 

Λαζαρίδης

Για τη νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού τόνισε ο Μιχάλης Λαζαρίδης: «Ανέλαβε πρόεδρος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το όνομα αυτό και τι έχει προσφέρει σ’ όλο το σύλλογο γενικότερα και ειδικότερα στο τμήμα μπάσκετ. Αυτό που μετέφεραν οι άνθρωποι του Συλλόγου είναι ότι θέλει να διαμορφώσει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό στα πρότυπα του μπάσκετ.

Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να το κάνει βάζοντας ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την τεχνογνωσία αλλά και τους εμπιστεύεται με απώτερο σκοπό ο Ερασιτέχνης να «φτιαχτεί» και να «κινείται» με την ίδια λογική που υπάρχει στο τμήμα μπάσκετ.Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και πάντα ήθελα να έρθω στην ομάδα. Αν δεν τα καταφέρει με τον πρόεδρο αυτό και τους ανθρώπους που υπάρχουν στη διοίκηση,δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να τα καταφέρει».

«42 χρόνια φίλαθλος του Παναθηναϊκού- Ομάδα με κορμό από τις ακαδημίες μέσα στην επόμενη τριετία»

Για το σημαίνει για τον ίδιο ο Παναθηναϊκός: «Είναι η ομάδα που από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου υποστηρίζω. Ο θείος μου ήταν στον Παναθηναϊκό και με πήγαινε από 5-6 χρονών στη Λεωφόρο. Εγώ μεγάλωσα στα Άνω Ηλύσια που είναι μία κατ’ εξοχήν «πράσινη» περιοχή.  Μάλιστα ο θείος μου έπαιζε και στα «τσικό» του Παναθηναϊκού. Υποστηρίζω την ομάδα αυτή εδώ και 42 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου, είναι μία δεύτερη οικογένεια για μένα. Είμαι παρά πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ήμουν 15 χρόνια στην ομάδα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Χαίρομαι που μου εμπιστεύτηκαν αυτή τη θέση και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τα καταφέρει η ομάδα. Δεν μπορεί ένας Σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό να είναι στην δεύτερη κατηγορία σε κανένα άθλημα, όχι μόνο στο πόλο που υπηρετώ αλλά και γενικά».

Λαζαρίδης

Για το αν ο ιδανικός συνδυασμός είναι ένα «κράμα» παιδιών από την ακαδημία και έμπειρων παικτών:«Αυτή είναι η λογική. Τα παιδιά από τις ακαδημίες δεν έχουν την εμπειρία να αγωνιστούν σ’ αυτό το επίπεδο.  Έτσι χρειάζονται και τους έμπειρους παίκτες ως στηρίγματα, για να τους βοηθήσουν ώστε να εξελιχθούν κι άλλο και μαζί με την προπόνηση να… πάνε καλύτερα. 

Ο στόχος μου μέσα στα επόμενα δύο- τρία χρόνια, που θα έχουν μεγαλώσει οι μικροί που πρωταγωνιστούν στις ηλικίες τους, είναι η ομάδα κατά το 80% να αποτελείται από παιδιά των ακαδημιών. Εφόσον όλα πανέ καλά θα έχεις αυτόν τον κορμό και σε συνδυασμό με την προσθήκη 2 ξένων και 2 πολύ ποιοτικών Ελλήνων θα μπορείς να χτυπήσεις μία θέση στην πρώτη τετράδα. Όλα αυτά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα γι’ αυτό».

«Χρειαζόμαστε δίπλα μας τον κόσμο»

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Θέλουμε ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έρθει να στηρίξει το τμήμα και τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος σύλλογος στην Ελλάδα. Έχει πολύ κόσμο και ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας στην προσπάθεια που θα κάνουμε για να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία». 

Για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα μας με τις πυρκαγιές στο Μάτι ανέφερε ο Μιχάλης Λαζαρίδης: «Τι να πω δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που συνέβη. Είναι ένα τραγικό γεγονός, μία «μαύρη» σελίδα για τη χώρα μας μιας και τόσοι άνθρωποι χαθήκανε τελείως άδικα. Θα ήθελα να στείλω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που χαθήκανε άδικα. Μακάρι οι υπεύθυνοι να βρουν τι έφταιξε για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...