ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Τι γνωρίζουμε και τι θα… μάθουμε για τον φορ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται, εδώ και καιρό, σε αναζήτηση βασικού σέντερ φορ. Ποια τα δεδομένα, τι μπορεί να αλλάζει στην πορεία.

Παναθηναϊκός: Τι γνωρίζουμε και τι θα... μάθουμε για τον φορ

Ο Παναθηναϊκός έχει θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο όσον αφορά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Την απόκτηση ενός σέντερ φορ από το εξωτερικό, ο οποίος εν ολίγοις θα πάρει φανέλα βασικού, μαζί και την ευθύνη για την παραγωγικότητα της ομάδας στην επίθεση.

Ουσιαστικά, το θέμα του φορ απασχολεί το τριφύλλι από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν και έγινε κρυστάλλινη η ανάγκη ενίσχυσης της γραμμής κρούσης. Μια θέση η οποία υπέστη… αποψίλωση, καθώς ο υπερταλαντούχος Λουτσιάνο και ο… τίμιος Μολίνς αποχώρησαν από τον σύλλογο, με τον Τσάβες να έχει πράξει το ίδιο αρκετό καιρό πριν.

Τα δεδομένα για τον εκλεκτό

Τα δεδομένα σχετικά με τον Νο1 στόχο που έχει ο Παναθηναϊκός, όσον αφορά το μεταγραφικό πεδίο, είναι τα εξής: Ο Γιώργος Δώνης έχει δώσει -εδώ και καιρό- εντολή στον Νίκο Νταμπίζα ώστε να βρει και να ξεχωρίσει περιπτώσεις παικτών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Ύψος, δύναμη, ει δυνατόν εμπειρία από ανταγωνιστικό επίπεδο και το κυριότερο, ευχέρεια στο γκολ

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 27.915 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εντοπίζονται μεν στην αγορά, ωστόσο είναι δύσκολο να προχωρήσουν, λόγω του «σφιχτού» μπάτζετ και των περιορισμών που έχουν τεθεί στον σύλλογο. Οι Δώνης – Νταμπίζας έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα χρησιμοποιήσουν τη μία και μοναδική μεταγραφή άνω των 23 που έχουν δικαίωμα να κάνουν για την απόκτηση σέντερ φορ, βάζοντας στο τραπέζι το μεγαλύτερο μερίδιο του διαθέσιμου μπάτζετ.

Επίσης, είχε γίνει σαφές από την πλευρά των «πρασίνων» ότι το θέμα δεν θα έληγε άμεσα, καθώς οι ιθύνοντες του αγωνιστικού τμήματος θα εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε περίπτωση που εντασσόταν στα μέτρα του Παναθηναϊκού, μέχρι να δοθεί το «σήμα» για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Κάτι που έχει συμβεί ως τώρα…

Τι μένει… ανοικτό

Βάσει των όρων που έθεσε ο Δώνης για το «εκλεκτό 9άρι» συμπληρώθηκε η λίστα του Νίκου Νταμπίζα, η οποία, όσο περνούσε ο καιρός περιελάμβανε όλο και λιγότερα ονόματα.

Πέραν των ήδη γνωστών δεδομένων, αυτό που φαντάζει να είναι «ανοικτό» αφορά τον τρόπο μεταγραφής. Οι αρχικές σκέψεις έκαναν λόγο για την απόκτηση βασικού φορ μέσω δανεισμού από σύλλογο του εξωτερικού. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μεταγραφής ελεύθερου ποδοσφαιριστή.

Από τη στιγμή που το τριφύλλι, ο,τι κι αν συμβεί τις επόμενες ημέρες, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον «εκλεκτό» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Ξάνθη, «παίζει» δυνατά και η περίπτωση ελεύθερης μεταγραφής. Βάσει προγράμματος, το μίνιμουμ διάστημα προσαρμογής θα δοθεί στη νέα μεταγραφή (διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων).

Εξελίξεις αναμένονται λίαν συντόμως, ωστόσο δύσκολα θα συμβούν πριν από το πρώτο ματς της ομάδας στην Ξάνθη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.