ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Παναθηναϊκός: Propaganda STOP

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον ατελείωτο παραλογισμό ενόψει της αλλαγής στην ΠΑΕ, τον προπονητή και τους παίκτες που πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους και τον κόσμο που οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, ενόψει της χρονιάς που έρχεται.

Παναθηναϊκός: Propaganda STOP

Το καλοκαίρι τελειώνει, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για μια νέα και εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και το κλίμα με όλα όσα έχουν ή δεν έχουν συμβεί, κάθε άλλο παρά καλό είναι. Πώς να είναι, άλλωστε, όταν η ομάδα πορεύεται με ένα πλάνο που όμοιό της δεν έχει υπάρξει ξανά στο κλαμπ, με απαγόρευση μεταγραφών, με -6 με την έναρξη της νέας σεζόν, με υποθηκευμένο ευρωπαϊκό μέλλον για τουλάχιστον μια διετία αν οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να βγουν στην Ευρώπη και με μια διαφαινόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας, η οποία, όμως, έχει πολλές «σκιές», τις οποίες έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Ο Γιώργος Δώνης, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές του, είναι δεδομένο ότι θα παλέψουν προκειμένου να παρουσιάσουν ένα σύνολο ανταγωνιστικό στα γήπεδα, με στόχο το ό, τι καλύτερο. Ο Ελληνας προπονητής προσπαθεί να έχει τους παίκτες του αφοσιωμένους μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, δουλεύει σκληρά μαζί τους για να τους φτάσει στο τοπ της απόδοσής τους και για να βγάλει το 100% απ’ αυτούς σε κάθε επίπεδο. Γι’ αυτό και εκτός της δουλειάς, συνεχώς τους τονώνει το ηθικό, θέλοντας να τους αποτοξινώσει απ’ όλα τα άσχημα κι απ’ όλα όσα ακούγονται, γράφονται και λέγονται, είτε για το ρόστερ και την αξία του, είτε πολύ περισσότερο για τα διοικητικά και τις όποιες εξελίξεις. Να είστε σίγουροι ότι η ομάδα, αγωνιστικά, θα βγάλει στο γήπεδο όλα όσα μπορεί. Το που θα φτάσει είναι άγνωστο. Με τις μεταγραφές που είναι να γίνουν (Βέργος, Καμπετσής, πιθανότατα αριστερός εξτρέμ και ο βασικός φορ) είναι δεδομένο ότι το επίπεδο κάπως θα ανέβει και σε συνδυασμό με τη δουλειά στο Κορωπί, το σύνολο του «τριφυλλιού» μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό σε κάποιον βαθμό. Αν, επιπροσθέτως, το τριφύλλι ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, αυτομάτως θα ανέβει και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, όταν μιλάμε για μια πληθώρα άπειρων παιδιών άμαθων σε τέτοιες καταστάσεις και πιέσεις.

Τα υπόλοιπα- τα όσα είναι δηλαδή να συμβούν στο διοικητικό κομμάτι- λίγο – πολύ τα γνωρίζετε. Αν δεν αλλάξει κάτι, βρισκόμαστε στην τελική φάση της οριστικής απεμπλοκής του Γιάννη Αλαφούζου και της ανάληψης από τον Παϊρότζ. Μετά τις 23 Αυγούστου, θα μπούμε, πλέον, για τα καλά στην τελική ευθεία και βάσει των όσων τονίζονται και από τις δυο πλευρές, προς τα τέλη του μήνα ο Ταϊλανδός και οι συνεργάτες του (Ρέστης κλπ) θα αναλάβουν τα ηνία και θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν τη διάθεση και το όραμα να κάνουν ξανά μεγάλο τον Παναθηναϊκό.

Όλο αυτό το διάστημα, βέβαια (μέχρι και σήμερα δηλαδή), η προπαγάνδα έχει φτάσει στα ύψη από… φίλους και εχθρούς. Κυρίως απ’ αυτούς που αντί να παρατηρούν με ψυχραιμία τις εξελίξεις και να ζητούν «καθαρές εξηγήσεις» απ’ όλους για το «αύριο» του Παναθηναϊκού, σκυλιάζουν και όχι απλά γίνονται… ταλπιμπάν, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο της Αστυνομίας του Τύπου. Και να τα πύρινα κατεβατά, και να οι κραυγές δίχως καμία ουσιαστική επιχειρηματολογία και να τα «θα σας γράψει η ιστορία ως προδότες» και να τα “ΑΡΔ” κι όλα αυτά τα φαιδρά και τελείως… ντεμοντέ, και να τα καθημερινά ποσταρίσματα υπέρ της μιας πλευράς, κατά της άλλης με τον παραλογισμό να φτάνει στα ύψη και να ένας συνεχής πόλεμος και μια απόλυτη και διαρκής σαχλαμάρα. Το άσπρο γίνεται μαύρο, οι κατηγορίες πέφτουν σύννεφο,  και η μπάλα χάνεται.

Το πιο σοφό είναι να κρατάς αποστάσεις απ’ όλα αυτά.  Να κρίνεις με ψυχραιμία, να σκέφτεσαι και να ζητάς ειλικρίνεια και διαφάνεια για την επόμενη μέρα. Έχουμε τονίσει ξανά ότι θα είναι ευχής έργον για τον Παναθηναϊκό η επόμενη μέρα με τον Παϊρότζ να είναι ιδανική. Έχουμε, όμως, προσθέσει ότι τα πάντα θα πρέπει να γίνουν μακριά από σκιές και να δοθούν εξηγήσεις απ’ όλες τις πλευρές για το «αύριο» του συλλόγου, για τους στόχους, το όραμα, το όλο τιμ που θα αναλάβει στις πλάτες του την ΠΑΕ, τα «θέλω» και τα «γιατί». Μέχρι τότε, οι «σκιές» θα υπάρχουν. Και δεν μπορεί κανείς… επικοινωνιολόγος να τις σβήσει, όση προσπάθεια, καλή ή κακή κάνει. Μείνετε, λοιπόν, κάπως μακριά απ’ αυτά, προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε, κρίνετε τα όσα συμβαίνουν, στηρίξτε τον Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του, και απαιτείστε αλήθειες και καθαρότατες εξηγήσεις για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ, μη έχοντας ανάγκη κανέναν ντελάλη…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE