ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Παναθηναϊκός 2018/19: Και οι 15 θα είναι… υπέροχοι! (pics)

O Παναθηναϊκός μπαίνει από αύριο σε κλίμα προετοιμασίας και το Panathinaikos24.gr κάνει μια σύντομη παρουσίαση του ρόστερ και του προγράμματος για το «χτίσιμο» της ομάδας του τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός 2018/19: Και οι 15 θα είναι... υπέροχοι! (pics)

«Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα» από αύριο, Δευτέρα, όπου θα γίνει το πρώτο βήμα για να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θα πραγματοποιήσουν αύριο (20/8) την πρώτη τους συγκέντρωση εν όψει της νέας σεζόν στο ΟΑΚΑ και θα δοθεί το σύνθημα για να αρχίσει η προετοιμασία, πάντα με υψηλούς στόχους, όπως αρμόζει στον εξάστερο.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την περασμένη σεζόν, κατακτώντας την Basket League με 3-2 νίκες επί του Ολυμπιακού. Έπειτα, ακολούθησε περίοδος διακοπών για τους συντελεστές της επιτυχίας, την ώρα που οι «στρατηγοί» (Πασκουάλ – διοίκηση) κατάστρωναν το πλάνο τους για την επόμενη ημέρα.

Τα «πάρε-δώσε» του εξάστερου

Παναθηναϊκός

Στο πλάνο αυτό περιλαμβανόταν, πρώτα και κύρια, η παραμονή του Καλάθη, η οποία «κλείδωσε», με τον ηγέτη του «τριφυλλιού» να παραμένει στο ΟΑΚΑ.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.158 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε μεταγραφικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός καλωσόρισε στο ΟΑΚΑ τους Στεφάν Λάσμε και Γιώργο Παπαγιάννη (για τη δεύτερη θητεία τους), αλλά και τους Κιθ Λάνγκφορντ, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντεσόν Τόμας και Βαγγέλη Σακελλαρίου.

Αντίθετα, αποχώρησαν οι Μάικ Τζέιμς (Αρμάνι Μιλάνο), Κρις Σίνγκλετον (Μπαρτσελόνα) Μάρκους Ντένμον (Τσετσιάνγκ Μπουλς), Κει Σι Ρίβερς (ελεύθερος), Κένι Γκάμπριελ (Τουρκ Τέλεκομ), Ζακ Όγκαστ (Γαλατασαράι) Άντριαν Πέιν (ελεύθερος).

Παναθηναϊκός σεζόν 2018/19

Παναθηναϊκός

Από τις προσθαφαιρέσεις που σημειώθηκαν παραπάνω, διαμορφώθηκε ένα δεκαπενταμελές ρόστερ, που συνδυάζει την εμπειρία από υψηλές παραστάσεις αλλά και τη δίψα των νεότερων για μελλοντικές διακρίσεις. Συνοπτικά, ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2018/19 θα αποτελείται από τους εξής παίκτες:

Στα γκαρντ δεσπόζει η παρουσία του Νικ Καλάθη (29 ετών, 1.98μ.), ο οποίος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε Euroleague και Basket League. Ο ηγέτης Νικ θα έχει στο πλάι του τον Λούκας Λεκαβίτσιους (24 ετών, 1.80μ), που πήρε εισιτήριο παραμονής με στόχο να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα, τον νεαρό, Γιώργο Καλαϊτζάκη (19 ετών, 1.95μ ύψος), αλλά και τον Βαγγέλη Σακελλαρίου (29 ετών, 1.95μ) ο οποίος θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στη Basket League, με ικανότητα να καλύψει και τις δύο θέσεις (1-2).

Έπειτα ακολουθούν οι… κατά ταυτότητα σουτέρ, όπως είναι ο Νίκος Παππάς (28 ετών, 1.95μ), που εν τέλει παρέμεινε στην ομάδα της καρδιάς του, αλλά και ο… σεσημασμένος μπομπέρ των ευρωπαϊκών γηπέδων, Κιθ Λάνγκφορντ (35 ετών, 1.91μ).

Δεινός σουτέρ, αλλά κυρίως «3άρι» είναι ο Ματ Λοτζέσκι (33 ετών, 1.98μ), ο οποίος κέρδισε μια θέση στο νέο ρόστερ λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του στους τελικούς. Ο Ματ θα έχει στο πλάι του το «δυναμό» Θανάση Αντετοκούνμπο (26 ετών, 2.01μ) που για πολλούς ήταν η αποκάλυψη του τριφυλλιού τη σεζόν που μας πέρασε, αλλά και τον Ιωάννη Παπαπέτρου (24 ετών, 2.07μ), ο οποίος ήρθε στο ΟΑΚΑ για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό και τη θέση «3».

Πιο «ψηλά», στη θέση «4», ο Παναθηναϊκός διαθέτει το «πρότζεκτ» με το όνομα Ντίνος Μήτογλου (22 ετών, 2.10μ). Οι «πράσινοι» θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην εξέλιξη του νεαρού φόργουορντ, που από την περασμένη σεζόν απέδειξε ότι αξίζει να προσεχθεί και να του δοθούν ευκαιρίες. Πλάι του θα είναι ο Ντεσόν Τόμας, (27 ετών, 2.01μ), αφιχθείς από το Ισραήλ και τη Μακάμπι.

Ουσιαστικά, «4άρι» αναγράφει και η ταυτότητα του Τζέιμς Γκιστ (32 ετών, 2.07μ), όμως επί Πασκουάλ τον βρίσκουμε περισσότερο σε θέση «5». Ο Γκιστόπουλος (οδεύει για την έβδομή σεζόν του στο τριφύλλι) θα έχει συνοδοιπόρο τον Γιώργο Παπαγιάννη (21 ετών, 2.18μ), που ήρθε από το ΝΒΑ στα γνώριμα και αγαπημένα του λημέρια, το άλλοτε alter-ego του, Στεφάν Λάσμε (35 ετών, 2.03μ) αλλά και τον έμπειρο και πάντα χρήσιμο, Ίαν Βουγιούκα (33 ετών, 2.11μ).

Συνοπτικά

Νικ Καλάθης (Ελλάδα/ΗΠΑ) 29 ετών Λούκας Λεκαβίτσιους (Λιθουανία) 24 ετών Γιώργος Καλαϊτζάκης (Ελλάδα) 19 ετών Βαγγέλης Σακελλαρίου (Ελλάδα) 29 ετών Νίκος Παππάς (Ελλάδα) 28 ετών Κιθ Λάνγκφορντ (ΗΠΑ) 35 ετών Ματ Λοτζέσκι (ΗΠΑ/Βέλγιο) 33 ετών Θαν. Αντετοκούνμπο (Ελλάδα) 26 ετών Ιωάννης Παπαπέτρου (Ελλάδα) 24 ετών Ντίνος Μήτογλου (Ελλάδα) 22 ετών Ντεσόν Τόμας (ΗΠΑ) 27 ετών Τζέιμς Γκιστ (ΗΠΑ) 32 ετών Στεφάν Λάσμε (Γκαμπόν) 35 ετών Γιώργος Παπαγιάννης (Ελλάδα) 21 ετών Ίαν Βουγιούκας (Ελλάδα) 33 ετών

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας

Παναθηναϊκός

Αύριο, Δευτέρα (20/8), όπως προαναφέρθηκε, ο Τσάβι Πασκουάλ με το επιτελείο του και το ρόστερ θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ. Έπειτα από τα απαραίτητα ιατρικά/εργομετρικά τεστ, οι «πράσινοι» θα προπονούνται στην έδρα τους έως τα τέλη Αυγούστου.

Το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας θα λάβει χώρα στην Πορταριά του Πηλίου, όπου θα δώσουν ορισμένα φιλικά προπονητικού χαρακτήρα, προτού ανεβάσουν «στροφές». Το διάστημα 14-16 Σεπτεμβρίου, ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Κύπρου, με διοργανώτρια την ΕΘΑ Εγκώμης, αντιμετωπίζοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Χίμκι και την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός θα διοργανώσει ένα σπουδαίο τουρνουά, εις μνήμην του Παύλου Γιαννακόπουλου (27-28/9) με τη συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε, της Μακάμπι και της Χίμκι. Πιθανός ορισμός νέων φιλικών αναμετρήσεων κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη θα ανακοινωθεί από την «πράσινη» ΚΑΕ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...