ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: “Όλοι οι Παναθηναϊκοί ενωμένοι”

Όσα είπε ο Γιώργος Δώνης μετά τη φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού.

Δώνης:

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Δώνης:

Για την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού: «Δεν περίμενα ότι ο βαθμός ετοιμότητας θα είναι μεγάλος αυτή την περίοδο, ήμασταν λίγο καλύτεροι στο κομμάτι της δημιουργίας. Στην πορεία θα γίνουμε πιο απειλητικοί. Είναι πρόβλημα όμως ότι ενώ είχαμε τον έλεγχο, φάγαμε τρεις φάσεις από μεγάλα λάθη. Σε επίσημο αγώνα, αυτό θα το πληρώσουμε. Από την άλλη, εξακολουθώ να βλέπω ενθουσιασμό και μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες. Θέλουμε όμως δουλειά για να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι την πρώτη αγωνιστική».

Για το ποια στοιχεία χρειάζονται βελτίωση:«Αυτό που προσπαθούμε είναι να βελτιωθούμε στο πώς απειλούμε την αντίπαλη εστία. Είναι ένα κομμάτι με την επιθετική ανάπτυξη που δουλεύουμε στην προπόνηση, ώστε να φέρνουμε μεγαλύτερη ηρεμία στους παίκτες που έχουν την ποιότητα. Υπάρχει βιασύνη και λίγο παραπάνω άγχος, κι αυτό μας οδηγεί να μην έχουμε τις καλύτερες επιλογές στην αντίπαλη εστία. Το δεύτερο κομμάτι, το γεγονός πως ενώ στην οργανωμένη άμυνα και την πίεση είμαστε καλοί, σε κάποια πράγματα όμως στο transition και τις μεγάλες πάσες των αντιπάλων, θέλουμε βελτίωση».

Για τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του:«Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να μπούμε στο γήπεδο και να είμαστε πολύ σκληροί και δυνατοί. Τώρα, σε αυτά τα κομμάτια παίζει ρόλο η συγκέντρωση, σε άλλα η ποιότητα. Θα προσπαθήσουμε στο κομμάτι της συγκέντρωσης, της προσπάθειας και της τακτικής να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα την πρώτη αγωνιστική».

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 46.074 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους Λόπεθ, Βέργο, Καμπετσή: «Αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε έναν έμπειρο σέντερ φορ. Αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχει μια λίστα, κάποιοι παίκτες που είναι πολύ εύκολο να τους φέρουμε τώρα και κάποιοι άλλοι που ίσως να θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Τώρα, για τα νέα παιδιά (Βέργος, Καμπετσής) μην περιμένετε ότι θα έρθουν και θα δώσουν άμεσα λύσεις. Θα μπουν στη διαδικασία όπως τα υπόλοιπα παιδιά, δεν θα αλλάξουν την ομάδα».

Για τα δύο διαφορετικά συστήματα που έπαιξε: «Είναι πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη διάρκεια της προετοιμασίας είχαμε προβλήματα, έλειπαν παίκτες και είχαμε τραυματίες. Την τριάδα στην άμυνα προσπαθούμε να τη βελτιώνουμε».

– Μιλήσατε για υπέρβαση, έχετε επικοινωνία εσείς και ο κύριος Νταμπίζας με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ που σας δείχνει ότι μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω; Υπάρχει πρόθεση να μπουν περισσότερα λεφτά γι’ αυτή τη μεταγραφή;

«Ναι, υπάρχει. Υπάρχει επικοινωνία και πρόθεση. Κοιτάμε για κάποια ονόματα, που νομίζω ότι αν τα καταφέρουμε, θα φέρουμε μεγαλύτερη συσπείρωση στον κόσμο. Θα δει κι ο κόσμος λίγο διαφορετικά τα πράγματα, γιατί γενικώς σαν άνθρωπος αυτή την γκρίνια και αυτή τη μαυρίλα θέλω να τη διώχνω από μπροστά μου και να βλέπω αισιόδοξα».

 – Με τα τωρινά δεδομένα, ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού;

«Εσείς θέλετε να το δείτε βαθμολογικά. Ούτε εμείς μπορούμε να ξέρουμε τώρα πώς θα αντιδράσει η ομάδα κάτω από την πίεση του αποτελέσματος. Δεν πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα, όπως στο παρελθόν. Βασικό είναι να δείχνει χαρακτήρα η ομάδα, ακόμη κι όταν δεν είναι καλή, να παίρνει το αποτέλεσμα. Αν μέσα από αυτή τη διαδικασία, προοδεύουμε θα αναθεωρούνται οι στόχοι μας»

– Βγάζετε μια αισιοδοξία που εμείς απ έξω δεν την βλέπουμε, και βάσει αποτελεσμάτων. Από που πηγάζει; Από τη δουλειά μέσα στο Κορωπί;

«Πηγάζει από το θέμα πως έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια. Υπάρχει πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, παίκτες με τεχνικό τιμ, με τον κ. Νταμπίζα και τον κ. Σαραβάκο. Όλοι όσοι δουλεύουν για εμάς. Αν μπορούσε ο κόσμος να δει πως λειτουργεί η ομάδα κάθε μέρα στο Κορωπί, θα άλλαζε γνώμη. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του ρόστερ, λόγω των γνωστών προβλημάτων, αλλά με το πώς λειτουργεί η ομάδα. Η ομάδα λειτουργεί ως πολύ μεγάλη ομάδα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, θα το διατηρήσουμε σε μια δύσκολη χρονιά, για να έχουμε μια καλή βάση για το μέλλον».

– Εσείς κόουτς, στον κόσμο, που είναι απογοητευμένος, κυρίως όσων έχουν γίνει διοικητικά, τι έχετε να πείτε εν όψει της νέας χρονιάς;

«Εγώ θέλω όλους τους Παναθηναϊκούς ενωμένους. Δεν μπορώ να ξεχωρίζω ούτε την ομάδα του ποδοσφαίρου, ούτε του μπάσκετ, ούτε τον Ερασιτέχνη, ούτε τη δική μας διοίκηση. Για μένα, ο Παναθηναϊκός είναι ένας. Κι επειδή ξέρω την ποιότητα του κόσμου του Παναθηναϊκού και είμαι σίγουρος ότι όλοι αγαπάνε την ομάδα, πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει και θα καταλάβει κάποια πράγματα. Εμείς από την αγωνιστική πλευρά, θα παλέψουμε. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι θα είναι δύσκολη η χρονιά, αλλά δεν πρέπει να κοιτάει ο κόσμος το δέντρο, αλλά το δάσος. Ο Παναθηναϊκός θα γίνει όπως τον ονειρευόμαστε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...