ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αυτός είναι ο Μακέντα που θέλει ο Παναθηναϊκός (vids)

Μίνι παρουσίαση του Φεντερίκο Μακέντα με τον οποίο φέρεται να είναι σε διαπραγματεύσεις ο Παναθηναϊκός.

Αυτός είναι ο Μακέντα που θέλει ο Παναθηναϊκός (vids)

Το βράδυ της Τετάρτης βγήκε στο προσκήνιο η περίπτωση του Φεντερίκο Μακέντα για τον Παναθηναϊκό.

Ο δημοσιογράφος της Gazzetta dello Sport, Φεντερίκο Σίρα, αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον 27χρονο Ιταλό επιθετικό.

Ποιος είναι ο Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1991 στη Ρώμη. Πρόκειται για έναν υψηλόσωμο (1.88μ) στράικερ, ο οποίος διαθέτει τεχνική και ικανότητα να εκτελέσει με τα δύο πόδια, προτιμώντας το δεξί.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.331 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αποτελεί μια περίπτωση που «ταιριάζει» στα «θέλω» του Δώνη, λόγω ύψους και δυνατότητας να αγωνιστεί τόσο ως σέντερ φορ, όσο και ως δεύτερος επιθετικός, όταν χρειαστεί. Επίσης, τα scout reports αναφέρουν ότι έχει τη δυνατότητα να κρατήσει μπάλα και να παίξει με πλάτη στο τέρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=yXLZ70zGUDE

Πριν από μία δεκαετία θεωρούταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, όντας μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ιταλίας Κ-21. Ωστόσο η εξέλιξή του δεν ήταν η αναμενόμενη, καταλήγοντας να γυρίσει αρκετές ομάδες στο διάστημα 2008-14, ως δανεικός (Σαμπντόρια, ΚΠΡ, Στουτγκάρδη, Ντονκάστερ, Μπέρμιγχαμ).

Το 2014 υπέγραψε με την Κάρντιφ και έπειτα δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ, προτού καταλήξει στην ιταλική Νοβάρα, καταγράφοντας 51 συμμετοχές με 10 γκολ προτού μείνει ελεύθερος.

Σύμφωνα με το transfermarkt, η «χρηματιστηριακή» αξία του -άλλοτε μεγάλου prospect- της Ιταλίας είναι κοντά στις 500.000 ευρώ. Χρήματα που δεν είναι απαγορευτικά για το τριφύλλι που μένει να φανεί εάν όντως θα προχωρήσει την εν λόγω υπόθεση, στοχεύοντας στον 27χρονο Μακέντα που ψάχνει την Ιθάκη του, ώστε να αναδείξει το ταλέντο του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.