ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ποια εκτόξευση; Συνεχίζεται το σκληρό μνημόνιο και με Παϊρότζ

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει στο Panathinaikos24.gr τις τελευταίες κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου και του Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ.

Ποια εκτόξευση; Συνεχίζεται το σκληρό μνημόνιο και με Παϊρότζ

Από τον Απρίλιο που εμφανίστηκε στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ για την ΠΑΕ, μέχρι σήμερα, που έγινε η πρώτη επίσημη κίνηση, ο Ταϊλανδός πήγε και ήρθε στην Ελλάδα αμέτρητες φορές.

Δημιουργήθηκαν προσδοκίες σε κάποιους. Οι δικοί του άνθρωποι στα media έγραφαν για την εκτόξευση που έρχεται και οι άνθρωποι που τον εκπροσωπούν έλεγαν ότι η συμφωνία του με τον Αλαφούζο αφορά την εισροή 27 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ άμεσα και άλλων 20 εκ. ευρώ για τις ανάγκες του ρόστερ.

Από τα 47 εκ. ευρώ φτάσαμε σήμερα να μάθουμε επίσημα ότι η ΑΜΚ, που ζήτησε από τον Αλαφούζο, για να καλύψει το επόμενο τρίμηνο είναι της τάξεως των 10 εκ. ευρώ! Και αυτά δεν είμαστε σίγουροι, πότε θα τα βάλει.

Όλοι όσοι είχαμε τις αμφιβολίες για τις προθέσεις του Πάιροτζ αντιμετωπιστήκαμε σαν… εχθροί από τα παπαγαλάκια του. Τα γεγονότα, όμως, τους εκθέτουν. Καμία εκτόξευση δεν γίνεται με 10 εκ. ευρώ σε τρεις μήνες. Ούτε με άλλα 10 εκ. ευρώ μετά από τέσσερις μήνες, αν και εφόσον μπουν, όπως τονίστηκε στο περιθώριο του Δ.Σ (άσχετα αν διαψεύδεται επισήμως από την ΠΑΕ).

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παϊρότζ συνεχίζει το σκληρό μνημόνιο του Αλαφούζου, που έχει ξεγυμνώσει την ομάδα και την έχει κάνει να μοιάζει με μικρομεσαία ομάδα της Σούπερ Λίγκα, σε σημείο που οι στοιχηματικές εταιρείες να δίνουν τον Παναθηναϊκό τέταρτο φαβορί για υποβιβασμό.

Ανοίγω μία παρένθεση. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, ή να κινδυνεύσει, παρά το -6, διότι πιστεύω σε όσους έχουν μείνει στην ομάδα, στο πάθος των νέων παιδιών και στην δουλειά του Δώνη. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζω.

Ο Παϊρότζ, φαίνεται, ότι θα πάρει τις μετοχές του Αλαφούζου, αλλά θα ο ίδιος θα είναι μία συνέχεια του Αλαφούζου. Χαμηλό μπάτζετ, βάρος στην ανάδειξη των νέων παιδιών και κανένα πλάνο ώστε να ξανακάνει πρωταθλητισμό ο Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η πραγματικότητα και να ξέρουν, όλοι αυτοί που διοικούν, αλλά και αυτοί που έρχονται, ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν πως και πώς να φύγει η αποτυχημένη διοίκηση Αλαφούζου, αλλά όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνουν, ότι και αυτός, που έρχεται (ο Πάιροτζ) είναι μία από τα ίδια. Σαν να …..αλλάζει ο Μανωλιός και να βάζει τα ρούχα του αλλιώς!

Αν είχε άλλες προθέσεις ο Παϊρότζ, με μία κίνηση θα κέρδιζε όλο τον κόσμο και θα έμπαινε εντυπωσιακά στην ΠΑΕ. Θα έδινε ένα μεγάλο ποσό και θα έφερνε τον καλύτερο παίκτη για την επίθεση, από αυτούς που έχουν ξεχωρίσει ο Νταμπίζας και ο Δώνης. Χωρίς να σημαίνει ότι παίζει το οποιοδήποτε σενάριο σας παραθέτω ένα παράδειγμα. Θέλεις κύριε Παϊρότζ να κερδίσεις τον κόσμο με την μία; Πας και τα… σκας στον Μπέργκ, δίνεις και τα χρήματα, που απαιτούνται στην ομάδα του και γυρνάει τελείως το κλίμα, σε περίπτωση που ο Σουηδός έρθει στην ομάδα.

Μην κολλάτε στο όνομα. Αναφέρθηκα στον Μπεργκ επειδή είναι γνωστός και αγαπητός στον κόσμο, συν του ότι με με κάποιον σαν τον Μπέργκ θα άλλαζε το κλίμα. Εκεί, που ο κόσμος δεν θέλει να ακούει για την ομάδα του, θα πήγαινε τρέχοντας στο ΟΑΚΑ, διότι θα έβλεπε από τον νέο ιδιοκτήτη ότι θέλει να κάνει και πάλι πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό. Και όχι αυτό, που βλέπει τώρα, ότι έρχεται, για να συνεχίσει να εφαρμόζει το πλάνο λιτότητας του Αλαφούζου, με στόχο να σβήσει τα χρέη και να βγάζει νέους παίκτες ώστε να τους πουλάει στη συνέχεια.

Άρα, για άλλη μία φορά, φαίνεται ότι όπου ακούς «παχιά» λόγια κράτα μικρό καλάθι. Και στην παρούσα φάση τα 47 εκ. ευρώ, που έλεγε ο Πάιροτζ ότι θα βάλει, γίνεται 10 και βλέπουμε. Και τα άλλα 10, που έχει πει ότι θα βάλει μετά από τέσσερις μήνες, θα δούμε αν θα τα βάλει. Προς το παρόν πάμε με ΑΜΚ 10 εκ.ευρώ τους επόμενους τρεις μήνες και βλέπουμε.

*Οι εκπρόσωποι του Γιάννη Αλαφούζου στο Δ.Σ της ΠΑΕ είναι… άνιωθοι. Το πρωτάθλημα αρχίζει, αλλά αυτοί εκεί, σταθερά στις καρέκλες τους. Αν και γνωρίζουν ότι ο κόσμος δεν θέλει να τους βλέπει. Η λέξη παραίτηση ούτε καν περνάει από το μυαλό τους. Και γιατί να περάσει; Ζουν το όνειρό τους, είναι στο Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και ο μισθός πέφτει μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Μέχρι τέλη Σεπτέμβρη εκεί θα είναι. Ο Πάιροτζ έρχεται και λέει, ότι θα αλλάξει το Δ.Σ. Για να δούμε. Πάντως το ότι η χρονιά αρχίζει πάλι με αυτούς όλους στο Δ.Σ είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός!

*Η ομάδα μένει εκτός των όσων θλιβερών γίνονται στα διοικητικά. Δεν συζητάω καν την πιθανότητα να κινδυνεύσει παρά το -6 και τον περιορισμό μεταγραφών. Πιστεύω στην δουλειά του Δώνη και στο ότι η ομάδα θα έχει 11 μαχητές σε κάθε ματς. Θα είναι πιο εύκολο για αυτήν να ξεφύγει γρήγορα από την τελευταία θέση, αν πάρει από νωρίς νίκες. Αρχής γενομένης από το πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ξάνθη.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.