ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Η αλήθεια για Παϊρότζ και το διπλό – υπέρβαση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχει τη «στάμπα» του αουτσάιντερ στην αυριανή πρεμιέρα πρωταθλήματος με την Ξάνθη, την αναγκαιότητα να αρχίσει η δύσκολη χρονιά με μια πολύ σημαντική νίκη και τις εξελίξεις με τον Παϊρότζ.

Η αλήθεια για Παϊρότζ και το διπλό - υπέρβαση

Για τα διοικητικά και τις χθεσινές εξελίξεις, δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Εχουν αναλυθεί τα πάντα, άλλωστε, και από το panathinaikos24.gr, το οποίο εξ’ αρχής παρακολουθεί τα γεγονότα, τα καταγράφει, τα σχολιάζει- έχοντας απόσταση- και περιμένει, όπως όλοι μας.

Το μόνο που πρέπει να τονίσουμε – μετά και τη γνωστοποίηση από πλευράς ΠΑΕ ότι θα μπουν 10 εκατ. ευρώ από τον Παϊρότζ, με την έναρξη της νέας ΑΜΚ να είναι προγραμματισμένη για τις 21 Σεπτεμβρίου και να έχει διάρκεια τριμήνου – είναι ότι αφού τελειώσουν όλα, θα πρέπει να αναλυθούν τα πάντα στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Εναν κόσμο που έχει περάσει απίστευτη ταλαιπωρία τον τελευταίο ένα χρόνο και που πρέπει να μάθει την αλήθεια σε κάθε επίπεδο, δίχως περιστροφές, διπλωματίες και κυρίως δίχως να κρυφτεί το παραμικρό. Πρέπει να γίνουν γνωστά τα πάντα. Οι στόχοι, το πλάνο, η καθυστέρηση, οι συνεργάτες, τα “θέλω” της επόμενης διοίκησης, το σχέδιο για την ανάκαμψη του κλαμπ, το γηπεδικό, οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη, τα χρήματα. Όλα!

Δικαιολογημένα οι φίλοι του “τριφυλλιού” έχουν τις μεγάλες αμφιβολίες τους για την υπόθεση Παϊρότζ, όταν έχουν συμβεί τόσα φοβερά και τρομερά γεγονότα στο κλαμπ κι όταν το θέμα συνεχώς καθυστερεί. Δεν μπορεί κανείς να τους κακολογήσει, ούτε, φυσικά, να τους ζητήσει να μην είναι καχύποπτοι.

Άλλωστε, ένα χαρακτηριστικό των οπαδών του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν πείθονται εύκολα και πάντα ψάχνονται τόσο για το προσκήνιο, όσο και για το παρασκήνιο. Τα τελευταία χρόνια, αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει σχεδόν “έννοια προσωπικότητας” για τον φίλο της ομάδας. Μακάρι, όλα να πάνε καλά και ο Ταϊλανδός να ανεβάσει ξανά επίπεδο στον Παναθηναϊκό. Όλα, όμως, θα πρέπει να αναλυθούν.

Παϊρότζ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η φετινή εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την ομάδα αρχίζει με ένα παιχνίδι σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό, ακόμη και στα καλά χρόνια. Η Ξάνθη ποτέ δεν ήταν φιλόξενη για το “τριφύλλι”. Και δε θα είναι, φυσικά, ούτε τώρα. Οι “πράσινοι” μπαίνουν από νωρίς στα βαθιά και αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα, έχοντας το -6 στην πλάτη τους και πηγαίνοντας στα Πηγάδια ως το απόλυτο αουτσάιντερ.

Μια ματιά να ρίξεις κανείς στις στοιχηματικές αποδόσεις και θα καταλάβει το παραπάνω. Ποτέ ξανά στην ιστορία δεν προσφερόταν σε τόσο υψηλές αποδόσεις η νίκη του “τριφυλλιού” σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, κόντρα, μάλιστα, σε μια ομάδα “μεσαίων στρωμάτων”.

Κανείς δε λέει, φυσικά, ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την ακριτική πόλη. Ο Γιώργος Δώνης, άλλωστε, κλείνει τα αυτιά του σε όσα λέγονται δεξιά κι αριστερά και προσπαθεί να προετοιμάσει την ομάδα του αγωνιστικά και ψυχολογικά με σκοπό να ξεκινήσει η χρονιά νικηφόρα. Το πνεύμα του Ελληνα προπονητή είναι τέτοιο και αυτό προσπαθεί να μεταδόσει καθημερινά στους ποδοσφαιριστές του.

Αυτός είναι ο αποκλειστικός στόχος του Παναθηναϊκού. Να πάει στην Ξάνθη, να παλέψει με όλες τους τις δυνάμεις και να φύγει με το “διπλό”. Ένα “διπλό” που,  έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, το λες και υπέρβαση. Ενα” διπλό” το οποίο αν έρθει, εκτός των άλλων, θα ανεβάσει το ηθικό και την ψυχολογία, εντός και εκτός ομάδας, κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ενόψει της δύσκολής συνέχειας και του πριν από το πρώτο παιχνίδι με κόσμο της ομάδας στις κερκίδες, αυτό με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Στα θετικά, φυσικά, η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός και η, κατά γενική ομολογία, μεγαλύτερη προσωπικότητα στα αποδυτήρια της ομάδας είναι διαθέσιμος και θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Πιθανότατα ως στόπερ, αλλά αυτό ας περιμένουμε να το δούμε αύριο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ