ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: Οι «πράσινες» πρεμιέρες της 10ετίας (Vids/Pics)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα την Ξάνθη για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τι έκαναν οι «πράσινοι» στις πρεμιέρες τους τα τελευταία 10 χρόνια.

Παναθηναϊκός: Οι «πράσινες» πρεμιέρες της 10ετίας (Vids/Pics)

Ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ξάνθη στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Super League.

Το Panathinaikos24.gr με αφορμή τη σημερινή πρώτη  “μάχη” της ομάδας παρουσιάζει τις «πράσινες» πρεμιέρες τα τελευταία δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός μετράει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 μόλις ήττες στις 10 αυτές πρεμιέρες.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

2008-2009 Η πολυμετοχικότητα και η …σφαλιάρα

Ο Παναθηναϊκός φαινόταν να μπαίνει σε μια νέα εποχή η οποία θα έφερνε την ομάδα στην πρώτη θέση και πάλι. Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός λοιπόν κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρώτη αγωνιστική την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 2-1, τα γκολ για την ΑΕΚ τα πέτυχαν στο 20’ ο Εντίνιο, στο 45+’ ο Μπλάνκο με πέναλτι και ο Καραγκούνης μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90’. Ο Παναθηναϊκός και πάλι δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά, στην κανονική διάρκεια της σεζόν κατέκτησε την 3ή θέση και στα πλέι-οφ την πρώτη.

2009-2010 Και πάλι νταμπλούχος, νίκη με Λέτο-Τζιμπρίλ στην πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός

Το καλοκαίρι εκείνο οι πράσινοι έκαναν το μεταγραφικό «μπαμ» και έφεραν στην Ελλάδα τον Τζιμπρίλ Σισε. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός αγόρασε και τον Σεμπάστιαν Λετο από την Λίβερπουλ. Αποκτήθηκε, επίσης, ο Κατσουράνης που ήταν από τους βασικούς συντελεστές του νταμπλ.

Την πρώτη αγωνιστική το «τριφύλλι» επικράτησε εύκολα 0-3 επί του Εργοτέλη με δύο γκολ του Σεμπάστιαν Λετο στο 40′ και στο 90′ ενώ ο Τζιμπρίλ Σισε είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 9′. Τελικά οι πράσινοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα, με μπροστάρη τον Τζιμπρίλ Σισε, και το κύπελλο με γκολ του Σεμπάστιαν Λετο απέναντι στον Άρη.

2010-2011

Με το… αριστερό και.. δεύτερος στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ερχόταν με φόρα από την προηγούμενη σεζόν αλλά όλα ήταν εναντίον του, καθώς θα έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών στη Λεωφόρο και χωρίς τον ηγέτη του Τζιμπρίλ Σισε, που ήταν τραυματίας. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή εκείνη, στην «παγωμένη» από θέμα ατμόσφαιρας Λεωφόρο, οι πράσινοι ήρθαν ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη. Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά ο Πετρόπουλος στο 9’ και στο 51’ ο Έλινγκτον ισοφάρισε. Το τέλος της σεζόν βρήκε τους πράσινους να κατακτούν την δεύτερη θέση  στην κανονική διάρκεια και στα πλέι-οφ  την πρώτη.

2011-2012 Ξεκίνησε καλά, αλλά…

Οι αλλαγές στην ομάδα ήταν αρκετές, ο ηγέτης της ομάδας Τζιμπρίλ Σισέ είχε αποχωρήσει και η ομάδα είχε αλλάξει αρκετά. Στην πρεμιέρα της σεζόν 2011-2012 με πρωταγωνιστή τον Σεμπάστιαν Λέτο, οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0 επί της Κέρκυρας. Τα γκολ πέτυχαν οι Λέτο στο 62’ και Νίνης στο 90’. Στο πρώτο μισό της σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, οι Ζέκα, Λέτο και Κουίνσι δημιούργησαν μια τριάδα «φωτιά».

Ο Λέτο όμως τραυματίστηκε και όλη η χημεία της ομάδας άλλαξε προς το χειρότερο, έτσι οι πράσινοι τερμάτισαν δεύτεροι στην κανονική διάρκεια. Στα πλεί-οφ εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα που είχαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση. Η χρονιά εκείνη ήταν πολύ δύσκολη καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν σε ένα μεταίχμιο, καθώς η πολυμετοχικότητα ήταν πλέον παρελθόν και το μέλλον ήταν αβέβαιο.

2012-2013

Νίκη με Βύντρα, 6ος  ο Παναθηναϊκός στο τέλος

Αυτή τη σεζόν οι φίλοι των πρασίνων σίγουρα θέλουν να την ξεχάσουν σύντομα με την ομάδα να κατακτάει την 6η θέση στο πρωτάθλημα, να παίζει μπαράζ με την Ξάνθη να κερδίζει και να μην παίρνει την άδεια για την Ευρώπη. Όσον αφορά την  πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με γκολ του Λουκά Βύντρα στο 34’.

(2013-2014)

Ο Αναστασίου και τα «παιδιά» του

Η σεζόν αυτή ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρα πολλούς πιτσιρικάδες που δεν είχαν καθόλου εμπειρία, με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ, αλλά με ποιοτικές προσθήκες (όπως αποδείχθηκαν στο τέλος). Πολλοί έλεγαν ότι οι πράσινοι θα έχουν την τύχη της ΑΕΚ (δηλαδή ότι η ομάδα θα υποβιβαστεί) αλλά ο Γιάννης Αναστασίου και τα «παιδιά» του, κατέκτησαν το κύπελλο, με 4-1 επί του ΠΑΟΚ μετά από 4 χρόνια αλλά και την δεύτερη θέση στα πλέι-οφ. Το πιο αξιοσημείωτο, ήταν το 3-0  επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης. Στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0, με γκολ τον Νάνο και Μπεργκ στο 3’ και στο 65 ‘ αντίστοιχα.

2014-2015

Ισόπαλος στην πρεμιέρα, δεύτερος στο τέλος

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν εκείνη προερχόταν από την κατάκτηση του Κυπέλλου και στόχευε ψηλότερα. Οι «πράσινοι» με τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι τους κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Στην αναμέτρηση αυτή το «τριφύλλι» έχασε λόγω τραυματισμό τον ηγέτη και τα πράγματα φαίνονταν να δυσκολεύουν. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη όταν ο Κώτσιος στο 77′ έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Τελικά στο 84′ ο Πράνιτς με πέναλτι έκανε το 1-1 και έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε ισόπαλος από το ΟΑΚΑ.

Τη σεζόν εκείνη οι «πράσινοι» κατέκτησαν τη δεύτερη στην κανονική διάρκεια ενώ βγήκαν και πρώτοι στα πλεί-οφ.

2015-2016

Με Μπεργκ-Καρέλη το «διπλό», 3ος στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» τη σεζόν 2015-16 αντιμετώπισαν τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Το «τριφύλλι» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπεργκ και άξιο συμπαραστάτη τον Καρέλη κατάφερε να πάρει τη νίκη, με ανατροπή μάλιστα. Συγκεκριμένα, ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο σκορ, με γκολ του Καπέλ αλλά οι «πράσινοι» δεν το έβαλαν κάτω.

Παναθηναϊκός

Στο 51ο λεπτό ο Σουηδός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα Στεφανάκου και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρέλη, ο οποίο με προβολή έκανε το 1-1. Στη συνέχεια και στο 84ο λεπτό ο Σάντσεζ έδιωξε την μπάλα, ο Μπεργκ «κέρδισε» τους αμυντικούς του Παναιτωλικού και με ωραίο τελείωμα «χάρισε» τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τη σεζόν εκείνη παρότι οι «πράσινοι« κατέκτησαν την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν και στα πλέι-οφ.

2016-2017

Με το… αριστερό και ήττα από τον Πλατανιά, 3ος και πάλι στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Μία ιδιαίτερα δύσκολη πρεμιέρα και σεζόν. Οι «πράσινοι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Πλατανιά στα Χανιά. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να… πιάσει την απόδοση που χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη. Έτσι λοιπόν το «τριφύλλι» ηττήθηκε με 1-0 με γκολ που δέχτηκε στο 74ο λεπτό από τον Μπανανά.

Η σεζόν δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον Παναθηναϊκό να «βγαίνει» 3ος τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στα πλέι-οφ.

Παναθηναϊκός

2017-2018

Ισόπαλος στην πρεμιέρα, η πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας του!

Ο Παναθηναϊκός, στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας του, αντιμετώπιζε τον Πλατανιά στα Χανιά. Οι πράσινοι παρότι προηγήθηκαν με 1-ο με ωραίο τελείωμα στο 72ο λεπτό μετά από πάσα του Καμπέσας, δεν κατάφεραν να κρατήσουν την νίκη και έτσι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Πλατανιά.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε τα πάντα και αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις απανωτές αφαιρέσεις βαθμών θα είχε τερματίσει μέσα στην 5αδα. Με παίκτες απλήρωτους, με διοίκηση ανύπαρκτη ο Μαρίνος κατάφερε να παρουσιάσει ένα καλό σύνολο με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.