ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1: Παναθηναϊκά και μάγκικα!

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-1: Με καταπληκτικό γκολ από τον Γιάννη Μπουζούκη, με άψογη τακτική και με ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, ο Παναθηναϊκός παγίδευσε την Ξάνθη στα Πηγάδια, άρχισε το πρωτάθλημα με διπλό (0-1) και έσβησε το πρώτο -3. Αρχηγική εμφάνιση από τον Κουρμπέλη.

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-1: Παναθηναϊκά και μάγκικα!

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1: Η γκολάρα του Γιάννη Μπουζούκη στο 69ο λεπτό έδωσε στον Παναθηναϊκό τρεις βαθμούς. Το τριφύλλι ήταν καλύτερο των αντιπάλων του και θα μπορούσε να είχε διευρύνει την επικράτησή του, χάνοντας ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά.

Εξαιρετικός ο Κουρμπέλης, καθοριστικός ο νεαρός Μπουζούκης που δικαιώνει τον Δώνη για την επιλογή του…

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε εκ νέου το 3-4-2-1, σύστημα το οποίο «παγιώθηκε» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Διούδης, με την τριάδα Οικονόμου – Πούγγουρα – Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας και τους Ινσούα – Κουλιμπαλί ως μπακ-χαφ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.750 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Χρήστος Δώνης και Κουρμπέλης, με τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη λίγο πιο πίσω από τον -κατά συνθήκη- σέντερ φορ, Άντονι Μουνιέ.

Το ματς

Οι αρχές που μετέδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Γιώργος Δώνης εφαρμόστηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Από τη στιγμή που πήραν τα ηνία του ματς, έπειτα από το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» διατήρησαν σταθερή απόδοση στα μετόπισθεν και έψαχναν τους δύο μπακ-χαφ, Κουλιμπαλί και Ινσούα, ώστε να δημιουργηθούν φάσεις.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον άξονα και την επίθεση ήταν ο Κουρμπέλης, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε η μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έσπασε τη μπάλα για τον Ινσούα, εκείνος σέντραρε για τον σέντερ φορ Μουνιέ, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου πέρασε ελάχιστα εκτός της εστίας του Ζίβκοβιτς (13′).

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός έκανε όλο και πιο αισθητή την παρουσία του έξω από τα «καρέ» της Ξάνθης. Η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν με υπομονή και σχετική ταχύτητα, με στόχο την εύρεση του παίκτη-κλειδί που θα φέρει τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής. Όσο όμως κι αν προσπάθησε ο Κουρμπέλης αλλά και ο κινητικότατος Μουνιέ, δεν υπήρξε δεύτερη κλασική φάση για τους «πράσινους» στο πρώτο μέρος, με τους βοηθούς να ανακόπτουν τον Γάλλο λανθασμένα ως οφσάιντ στα μέσα του ημιχρόνου. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε ως την ανάπαυλα.

Η ομάδα του Δώνη είχε θετική εικόνα, δεν απείλησε ουσιαστικά πέραν της φάσης του Μουνιέ, ούτε όμως απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι από τα μέσα του πρώτου μέρους άρχισαν να «μαζεύονται» στα μετόπισθεν.

Συνέχισε στο ίδιο tempo, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο δίχως αλλαγές, συνεχίζοντας τις προσπάθειες εκμετάλλευσης του «αέρα» υπεροχής που είχε κερδίσει νωρίτερα. Οι Μουνιέ και Χατζηγιοβάνης προσπάθησαν να βγάλουν φάσεις στα καρέ του Ζίβκοβιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς είτε «χαλούσε» η στιγμή από την τελική πάσα, είτε ένας εκ των δύο ήταν εκτεθειμένος.

Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» έμπαιναν όλο και πιο δυνατά στις μονομαχίες, σε ένα ματς που όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο… physical, η Ξάνθη ήταν εκείνη που κέρδιζε μέτρα και από το 60ο λεπτό έδειχνε περισσότερο απειλητική. Στο 62ο λεπτό, το τελείωμα του Καντά πέρασε ξυστά πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, ο οποίος φώναξε στους συμπαίκτες του να ανέβουν.

Μπουζούκης ο λυτρωτής!

Κι ενώ η Ξάνθη έδειχνε να παίρνει το momentum του ματς, ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» με τον καλύτερο τρόπο. Ο εξαιρετικός σήμερα Γιάννης Μπουζούκης έβγαλε πάσα… πάρε-βάλε στον Χατζηγιοβάνη (όπως στο ματς με τον Λεβαδειακό), ο Τάσος νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, αλλά στην επαναφορά, ο Μπουζούκης με ΑΠΙΑΣΤΟ σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό! (0-1, 69′).

Ο Μπουζούκης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, ο πάγκος του Παναθηναϊκού έγινε ένα κουβάρι, καθώς το γκολ του νεαρού μεσοεπιθετικού λύτρωσε το τριφύλλι. Μάλιστα, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να προσμετρήσει και ασίστ, αλλά η πάσα του του στο 75ο λεπτό στον Χατζηγιοβάνη, πήγε… στράφι λόγω του στενού μαρκαρίσματος  του Σιλά στον 21χρονο εξτρέμ. Φάση… ξεκάθαρη παράβαση υπέρ του τριφυλλιού, που όμως δεν δόθηκε.

Αλλαγές και… προσωρινή διακοπή

Στο μεταξύ, ο Τζανδάρης πήρε τη θέση του Δώνη (74′) και ο σκόρερ Μπουζούκης έδωσε τη θέση του στον Στάικο (82΄), αλλά το ματς είχε… παγώσει! Στο 80ο λεπτό, έπεσε η τάση σε προβολέα του γηπέδου των Πηγαδιών, με τον Σιδηρόπουλο να διατάσσει προσωρινή διακοπή μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Η υπερθέρμανση των λαμπτήρων (όπως εξήγησαν οι άνθρωποι της Ξάνθης) οδήγησε σε… εξάλεπτο τάιμ άουτ, με τις δύο ομάδες να παίζουν εκ νέου μπάλα από το 87ο λεπτό και έπειτα, με τον Εμμανουηλίδη να παίρνει τη θέση του Μουνιέ στο 88ο λεπτό.

Δέκα λεπτά, τεράστιες ευκαιρίες ο Εμμανουηλίδης

Η διακοπή λόγω τάσης συν τις αλλαγές οδήγησαν τον Σιδηρόπουλο στο να δώσει δέκα λεπτά καθυστερήσεων. Η Ξάνθη δεν είχε τίποτα να χάσει, ανεβάζοντας τις γραμμές τις με στόχο την ισοφάριση.

Η οδηγία του Ράσταβατς λειτούργησε ως… βούτυρο στο ψωμί για το τριφύλλι που βρήκε χώρους για φαρμακερές αντεπιθέσεις με πρωταγωνιστή τον Εμμανουηλίδη. Ωστόσο, ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, παρά το γεγονός πως βγήκε δύο φορές απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, ο πορτιέρε της Ξάνθης έσωσε την εστία του από σίγουρη παραβίαση, διατηρώντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έμειναν και με δέκα παίκτες λίγο πριν το τέλος, λόγω απευθείας κόκκινης στον Τζουρίτσκοβιτς…

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Κασάδο, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης (87′ Ορφανίδης), Καμαρά, Ντε Λούκας (57′ Καντά), Τζουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κίκε, Κάστρο (46′ Φασίδης),

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης, 3-4-2-1): Διούδης, Πούγγουρας, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Δώνης (74′ Τζανδάρης), Κουρμπέλης, Μπουζούκης (82′ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (88′ Μουνιέ)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.