ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μπουζούκης: Η απόφαση του Μάη και το… σημάδι του Αυγούστου!

Ο Γιάννης Μπουζούκης αποτελεί -δικαίως- το πρόσωπο των ημερών και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του 20χρονου ποδοσφαιριστή, όπως εξελίχθηκε τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Μπουζούκης: Η απόφαση του Μάη και το... σημάδι του Αυγούστου!

Από το βράδυ της Κυριακής, ο Γιάννης Μπουζούκης μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ο ταλαντούχος μικρός έβαλε την υπογραφή του στην εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης. Και τι υπογραφή…

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει αισθητά απόδοση, ψάχνοντας το γκολ, ο Μπουζούκης έβγαλε πάσα… πάρε-βάλε στον Χατζηγιοβάνη. Ο Τάσος νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, αλλά η ιστορία είχε και συνέχεια. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός παραμόνευε εκτός περιοχής και πήρε το «ριμπάουντ», απέφυγε με προσποίηση τον αντίπαλό του και με ένα εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα…

https://www.youtube.com/watch?v=Pwx3ebKXCcI

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.756 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα αμέσως επόμενα «καρέ» έδειχναν τον Μπουζούκη χαμένο στις αγκαλιές των συμπαικτών του, με πρώτο εκ δεξιών του τον «αδερφό» του και «σειρά» του στο Κορωπί, Τάσο Χατζηγιοβάνη. Τελευταίο «πλάνο» πριν από την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο, η αγκαλιά με τον Γιώργο Δώνη.

Μια αγκαλιά που σήμαινε πολλά περισσότερα από τα προφανή. Δείγμα ευγνωμοσύνης από έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πριν από λίγους μήνες έφτασε μια «ανάσα» από την έξοδο, αλλά η μοίρα είχε φροντίσει να γράψει διαφορετικό σενάριο, σε πράσινη απόχρωση.

Ο Μάιος που άλλαξε τα δεδομένα

Το φινάλε της περασμένης σεζόν δεν προδίκαζε σε κανένα σημείο την εξέλιξη που θα έπαιρνε η υπόθεση του Μπουζούκη.  Τότε, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, βλέποντας ότι δεν χωρά στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αναζήτησε εναλλακτικές επιλογές για τη συνέχεια της καριέρας του.

Το συμβόλαιό του με το τριφύλλι εξέπνεε και ουδείς περίμενε να υπάρχει συνέχεια στην ιστορία, η οποία άρχισε προ πενταετίας, όταν ο Μπουζούκης άφηνε την Πρέβεζα για την Ακαδημία του Παναθηναϊκού. O Αστέρας Τρίπολης… παραμόνευε, με τις δύο πλευρές να φτάνουν μια «ανάσα» από το deal.

Πολλές φορές, δεν χρειάζεται παρά μια μικρή αλλαγή, ένα «κλικ» για να αλλάξει ο ρους μιας ιστορίας. Αυτό το «κλικ» συνέβη από τη στιγμή που ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωνε πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Τότε ήταν που ο Μπουζούκης αποφάσισε να δώσει παράταση στην παραμονή του. Μάλιστα, ήταν από τους πρώτους που έβαλαν την υπογραφή τους σε συμβόλαιο ανανέωσης με το τριφύλλι.

Ο Μπουζούκης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 14 Μαΐου στα γραφεία της ΠΑΕ, υπογράφοντας διετή επέκταση στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Κι έπειτα, ήρθε ο Δώνης…

Ο Έλληνας κόουτς διέκρινε εξ αρχής τα χαρακτηριστικά του Μπουζούκη και δεν δίστασε να του καταστήσει σαφές ότι τον υπολογίζει εν όψει της νέας σεζόν, κρίνοντας από την παρουσία του στην προετοιμασία και τα φιλικά. Κατά πολλούς, ο 20χρονος παίκτης ήταν εκ των διακριθέντων στο διάστημα που «χτιζόταν» ο νέος Παναθηναϊκός.

Το deja vu με Χατζηγιοβάνη

https://www.youtube.com/watch?v=6zzdunYSDq4

18 Αυγούστου: Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί την πρόβα τζενεράλε εν όψει του νέου πρωταθλήματος στο άδειο «Ελ Πάσο». Ο Μπουζούκης βρίσκεται στην αρχική σύνθεση, όπως και η «σειρά» του, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Στο 28ο λεπτό, ο πρώτος με υπέροχη ατομική προσπάθεια και κάθετη πάσα βρήκε τον δεύτερο, που νίκησε τον πορτιέρε του Λεβαδειακού και έγραψε το 1-0. Υπέροχη συνεργασία και ιδανικό τελείωμα μιας φάσης, την οποία ίσως τη δούμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μια εβδομάδα αργότερα, πήγε να συμβεί το ίδιο, με θύμα την άμυνα της Ξάνθης. Ο Μπουζούκης βρήκε με τη μία τον «Χάτζη», αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε «όχι», στερώντας από τους δύο νεαρούς την ολοκλήρωση μιας φάσης-καρμπόν. Τουλάχιστον, δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ. Δεν το κατάφερε, γιατί δεν μπορούσε, καθώς ο ήρωας της «πράσινης» πρεμιέρας είχε φροντίσει να στείλει τη μπάλα ακριβώς εκεί που έπρεπε…

Το «σημάδι» του Αυγούστου

Μπουζούκης

Κάπως έτσι κύλησαν οι τελευταίοι τέσσερις μήνες στη ζωή του Γιάννη Μπουζούκη. Του «πράσινου» που παραλίγο να γίνει κάτοικος Αρκαδίας, αλλά πήρε απόφαση παραμονής, έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για τα πλάνα του Δώνη μέσω των εμφανίσεών του στο Τίλμπουργκ και έφτασε να υπογράψει με υπέροχο τρόπο την πρεμιέρα του τριφυλλιού στο φετινό πρωτάθλημα.

Ένα υπέροχο γκολ, το οποίο έφτασε για να τον τοποθετήσει από νωρίς στο επίκεντρο. Από εδώ και στο εξής, τίθεται σε εφαρμογή μια άλλη διαδικασία: αυτή της παραμονής στα υψηλά στάνταρ. Κάτι που αποτελεί θέμα του ιδίου του Μπουζούκη αλλά και του τεχνικού team του Παναθηναϊκού.

Είναι φανερό το γεγονός πως υπάρχουν τα εχέγγυα (ταλέντο) για να μας απασχολήσουν οι «μελωδίες» του και στο μέλλον. Ωστόσο για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη διάρκεια και το σθένος, που χτίζεται μέσω των εμπειριών και των προπονήσεων. Κάτι που είναι στο «χέρι» δύο παραγόντων: του Γιάννη αλλά και του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.